Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující práce v luxusním hotelu - to je vysněná budoucnost, kterou si hýčká Saliya (Kostja Ullmann) už od dětství. Pak ale jako teenager začne ztrácet zrak, až nakonec vidí jen mlhavé světlo a matné obrysy. Svět vidí jako by na něj koukal skrze tlusté mléčné sklo. Zdá se, že jeho životní sen je v naprostých troskách. Saliya i přes svůj handicap postupně získává větší sebevědomí, vrací se do normální školy a nakonec se dokonce odváží poslat přihlášku na stáž do pětihvězdičkového hotelu. Díky důkladné přípravě, pozitivnímu přístupu a hlavně s podporou velkého blafování uspěje a místo získá. Jen nikomu nepřizná, že vlastně tak trochu skoro vůbec nevidí. Odhalí jej až jeho nový přítel a kolega Max (Jacob Matschenz), který mu pak pomáhá, aby se vypořádal i s těmi nejobtížnějšími situacemi a úkoly, které provoz velkého a špičkového hotelu přináší. Saliya se po nocích učí nazpaměť všechny trasy, počty schodů, prostírání stolů. Vtlouká si do hlavy tvary předmětů, rozmístění věcí na baru, na pokojích pro hosty... V jeho případě opravdu platí, že je nakonec schopen dělat svou práci poslepu. Během své praxe v hotelu si i přes svou zrakovou vadu všimne Laury (Anna Maria Mühe), bláznivě se do ní zamiluje a vypadá to, že kromě zraku navíc ztratí i srdce a bohužel i rozum. Jeho blamáž začne dostávat praskliny a hrozí, že nakonec neuspěje ani v lásce a ani v hotelu... Naštěstí nejen film, ale i skutečný život mívá rád šťastné konce. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (193)

malylada 

všechny recenze uživatele

Příjemně utíkající film o chlapíkovi, který si jde za svým cílem a musí překonávat překážky. Sympatičtí hrdinové, mile vtipné a s klasickým happy endem. Chybí tomu výraznější momenty, které by hýbaly emocemi a spíše se jedná o snímek, který ničím nepřekvapí a neurazí. Rozhodně to chtělo lépe pracovat s jednotlivými scénami a hrdinou, ale na pohodový večer s přítelkyní to určitě stačí.......6/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

U nás za barákem máme údolí a to praská ve švech, jak je narvaný takovejhlema romantickejma serenádama. Koho má furt bavit čučet na sladký limonády, kde se nic nestane ani když nedorazíte? Takový škody... Rád bych viděl, jak to měl Saliya doopravdy těžký a co všechno obnášelo tahat je tak dlouho za nos, místo toho tady největší zápletkou bylo jestli na film stihnu včas dojet metrem. Klika, že Němci jsou ve formě a uměj dobře naservírovat i zvětralou limču. P.S.: Přihazuju hvězdu navíc, protože nabízet takovouhle komedii jenom s dabingem je podle mě na žádanku o pracovní neschopnost. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím podotknout, že Němci poslední léta odvádí hodně slušné výkony na poli komedií. Mám ale problém s tím, že dobrý nápad a místy opravdu dobrý humor kombinují s řadou nemístných a naprosto zbytečných scén. Třeba v tomto filmu jsem se dočkal jedné naprosto zbytečné sexuální scény a ke konci filmu jednoho takového, na můj vkus, až zbytečného drogového vyhrocení, které bych si teda, bejt tvůrce, klidně odpustil úplně. Závěr filmu je taky na můj vkus až moc sluníčkový, ostatně jako celý film, a vykresluje Němce trošku někde jinde, než tomu ve skutečnosti je. Každopádně beru to. Když se přes to všechno přenesu, tak Rande naslepo byla moc příjemná komedie, která měla málo k tomu, abych si ji opravdu oblíbil. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zcela náhodně, naprosto neplánovaně jsem narazila na tento kousek a rozhodně nelituji. Sympatický kluk, který téměř přišel o zrak, se tak houževnatě pere s osudem, že si mě krůček po krůčku získal. Vše, co by se dalo snímku vytknout, vypouštím, jsem teď na filmové vlně a ta je momentálně přátelsky shovívavá. P.S. A taky se cítím trochu provinile, brblám na brejličky. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Kupodivu rychle a zajímavě plynoucí film o tom, že člověk musí o své štěstí a životní cíle bojovat bez ohledu na překážky. Motivující životní příběh handicapovaného mladíka, který se nechtěl nechat vtlačit do role invalidy, ale dělal vše pro to, aby se mohl zařadit do normální společnosti. Nevím, jak dalece byl životní příběh Saliyho ve filmovém zpracování upravován, ale jeho životní postoj je v každém případě obdivuhodný. Jako na postiženého se na něho nedíváte, je prostě především mladíkem, který se snaží uplatnit v práci, která ho baví a najít si partnerku a přátele. Velmi příjemně a svižně plynoucí odlehčený film. Přestože to není rozřehtaná komedie, kdy se smějete každému gestu nebo super vtipné hlášce od začátku do konce, odcházela jsem po závěrečných titulcích s úsměvem na rtech. - Původně jsem dala jen tři hvězdy, ale za motivační poselství dávám dodatečně ještě o hvězdu navíc. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)
  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)

Reklama

Reklama