Reklama

Reklama

Anne s E na konci

(seriál)
  • Kanada Anne with an E (více)
Trailer
Kanada, (2017–2019), 20 h 33 min (Minutáž: 43–89 min)

Předloha:

Lucy Maud Montgomery (kniha)

Hrají:

Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann, Corrine Koslo, Helen Johns, Aymeric Jett Montaz, Kyla Matthews (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Kurážná osiřelá holčička s velkým srdcem objeví skutečný domov u starého mládence a jeho sestry. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

yvona 

všechny recenze uživatele

Zoufalost přežít 3 série,ale dala jsem to. Anne hrozně přehrává, je nesnesitelná, hysterická, panovačná, především sebestředná. Je to fracek, kterého bych vykopla z domu po týdnu.Nenašla jsem pro ni ani za mák soucitu a s chutí bych se přidala k těm, kteří ji šikanovali. Ublíženého a zrazeného černouška tam vpáčili ve druhé sérii velmi kostrbatou zápletkou s následným rasismem, pochopitelně. Neurčité pohlaví, velkolepá oslava homosexuality a feminismus také splněno.Integrace černochů a indánů jsou pak už jen nezbytnou třešničkou na dortu ve 3. sérii. ()

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla seriál, který by mě zasáhl a pohltil tak jako Anne with an E. Nevím, jestli je to scénářem, hereckým obsazením, hudbou nebo nádherným prostředím, ale každá epizoda ve mě vyvolávala tolik emocí, že jsem se ne jednou přistihla, jak brečím. Ať už smutkem, dojetím, občas i vzteky kvůli zobrazené nespravedlnosti... Bylo to tak dokonale propracované a plné lásky... Anne má úžasnou osobnost, líbilo se mi dívat, jak se postupně učí, vyvíjí, pracuje na sobě... Jak mění životy ostatních (vlastně úplně všech) a dokáže všechno podat tak rozumně... Udělala jiné lidi i z Marilly a Matthewa a otevřela jim srdce. Líbilo se mi i to, jak byla podaná témata jako rasismus, feminismus, homosexualita... Možná je to stoletím, ve kterém se příběh odehrával, ale všechno to působilo tak skutečně a občas i drsně, vůbec ne jako ty filmy a seriály, které cpou tato témata do svého děje na sílu... Tady to dávalo dokonalý smysl... Cením i to, jak seriál zobrazoval různé druhy výchovy a nabádal diváky jít si za svým srdcem a hlavně spolu mluvit a řešit problémy komunikací. Bavil mě úplně každý díl a jasně, není to seriál pro každého, ale pro lidi, co jsou snílci s hlavou věčně v oblacích, stejně jako Anne, můžu doporučit. S čistým svědomím dávám 100%, protože když mi postavy takhle přirostou v srdci a tolik toho ve mě příběh zanechá, tak nejde jinak. ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele

První díl ještě ušel. Docela zajímavá nepovrchní poetická Anna s bujnou fantazií, tak trochu malá podivínka, s bohatým vnitřním světem a vděčná za každý projev něčeho milého, vděčná za rozkvetlou alej, nadšená ze stříbrného rybníku, ohromená krásou koní a letem ptáků, za krásu okolního světa... Tyto prosté dary si nechce nechat nikým a ničím vzít, raduje se ze všeho milého a mimoděk ukazuje na drobné životní radosti, které přenáší na ostatní... Je srdečná, recituje ohromeně, okouzleně pasáže z knih, je bystrá, bezejmenným zvířatům a místům dává přiléhavá jména .... Navíc se upřímně snaží zavděčit novým pěstounům, kteří váhají zda se jí ujmout, neboť chtěli dostat místo dívky ze sirotčince chlapce, který by dvěma postarším sourozencům pomáhal s hospodářstvím, na které už vlastní silou kvůli věku sourozenci nestačí. Anna si prožila toho tolik zlého, v jiných rodinách byla neplacenou služkou až otrokem, s níž bylo surově a nespravedlivě zacházeno. V prvním díle jsem s ní musela sympatizovat a líbila se mi její upřímnost a byla jsem si jistá, že jí ta vděčnost a pozitivismus zůstane. - Bohužel od druhého dílu se z ní náhle stává svéhlavej, nevděčnej spratek, který tak snadno něco neodpouští, druzí se o její přízeň musí doprošovat, patrně kvůli přílišnému důrazu na její "hrdost", ztrácí svojí dětskou "diplomacii" a pokoru za to, že nalezla domov... Nevím jestli hned naleznu ty nesprávnější slova. Anna se vzteká, mračí, poroučí, je mnohdy nedůtklivá, nevlídná například k chlapci-konkurentovi, který byl za plat najat na práci, jíž měla původně vykonávat ona, nechá si několikrát dokazovat lásku od svých pečovatelů a dlouho jí to nestačí. Ne že bych byla zastáncem dětské práce, ale když Anna při vstupu do domu, jež je nejhezčím stavením v jakém kdy bydlela, urputně slibuje, že zastane veškeré domácí práce a dokonce i práci na farmě a pak jí vidím převážně, jak se tato původně bezprizorní dívka jen znuděně poflakuje kolem, například s bohatou kamarádkou a nahlas fantazíruje a vymýšlí si prapodivné historky, mám dojem, že se dívám na zcela jinou postavu. Navíc se chová zbrkle a náhle mění temperament a chování, že by se těžko své kamarádce-slečince z lepší rodiny svými zkraty zalíbila. Také chápu, že může být znejistělá svojí pozicí z kraje seriálu, která opravdu nevypadá růžově, ale ta nedůvěra a ujišťování se v něčí lásce je protivně, necitlivě natočeno. Ten přerod (nejenom v této záležitosti u této konkrétní postavy) je tak unáhlený, že mi do příběhu nesedí. Právě kvůli tomuto přerodu ztrácí mé sympatie nejenom " pozměněná" hrdinka Anna, ale vlastně i celý seriál. ()

raven 

všechny recenze uživatele

Anne Shirley je v mojom živote od detstva. Mala som tak 10 rokov, keď som sa po prvý raz začítala do jej príbehov. Neskôr som objavila seriál Kevina Sullivavana a Megan Follows bola moja prvá "girl crush", čo ma nikdy úplne neopustilo. Bola moja ideálna Anne a žiadna iná verzia sa jej nevyrovnala... Keď som sa pred pár rokmi dozvedela, že Netflix chystá novú verziu, bola som zvedavá a zároveň som mala obavy. Priznám sa, že mi chvíľu trvalo, kým som sa naladila na nové, modernejšie spracovanie. Ale keď som ho raz prijala, stalo sa niečo, čo som nečakala - je tu verzia, ktorá u mňa, ak aj nie prekoná, tak sa určite vyrovná verzii z 1985. Je iná, je reálnejšia, prináša nové postavy a príbehy. Príbehy, ktoré nie sú zromantizované, ale skutočné a majú čo povedať aj dnes a mnohé sú mi osobne blízke. Amybeth McNulty je ako Anne dokonalá a určite budem jej kariéru pozorne sledovať. Skvelé herecké výkony v prakticky všetkých úlohách, kamera, hudba, atmosféra... úžasná úvodná znelka... To všetko si ma získalo. Po dopozeraní tretej série som ineď spustila "rewatch" a budem potichu dúfať, že sa podarí rovnaký zázrak ako pri One Day at a Time a Anne with an E niekto zachráni. Zaslúži si to. Chcem vidieť Annine zážitky z Queen's College. Chcem vedieť, ako dopadnú Muriel, Bash a hlavne Ka'kwet! Je tu ešte toľko príbehov, ktoré ostali nevyrozprávané... ()

terina.92 

všechny recenze uživatele

První 3 - 4 díly pro mě byly velmi rozpačité. Anne mě štvala a já jsem váhala, zda u seriálu zůstat. Nakonec jsem zůstala a jsem hrozně ráda. Anne mi přirostla k srdci, její postava a se krásně vyvíjela a postupem času i zklidnila. Já jsem si uvědomila, že je to po dlouhé době nějaký seriál bez vražd, kde se jen nechávám unášet dobou a jejich zvyky. Poslední dva díly pro mě byli trošku zrychlené - klidně se dalo ještě něco vykouzlit a mě je teď líto, že jsou natočené pouze tři série. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody nezazní v modlitbě Františka z Assisi: „To be understood as to understand,“ v překladu: „Nežádal porozumění, ale rozuměl.“ Ta samá pasáž je naopak stěžejní v „modlitbě“ doktora v čase 19:26 v epizodě Bastogne (2001) seriálu Bratrstvo neohrožených (od r. 2001). (Timothy)

Reklama

Reklama