Reklama

Reklama

Anne s E na konci

(seriál)
  • Kanada Anne with an E (více)
Trailer
Kanada, (2017–2019), 20 h 33 min (Minutáž: 43–89 min)

Předloha:

Lucy Maud Montgomery (kniha)

Hrají:

Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann, Corrine Koslo, Helen Johns, Aymeric Jett Montaz, Kyla Matthews (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Kurážná osiřelá holčička s velkým srdcem objeví skutečný domov u starého mládence a jeho sestry. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

loki5 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Nenapadlo mě že budu ve svém cynickém postoji skoro ke všemu sledovat seriál jako je tento. A že se u toho velmi bavím. Skvělý je knižní přednes hlavní hrdinky, herecké výkony jsou přesné a to včetně castingu, dialogy jsou kapitola sama o sobě, hudba je skvělá a kamera by si zasloužila oskara. Je to jako nudný historický román podáván ústy střeštěné protagonistky. 80% Zatím před koncem první série. A tak mám za sebou i sérii druhou a jsem docela hodně překvapen jak málo mě vadí jakékoliv tyhle LBGT a SJW věci. Hlavním důvodem je vše okolo. Hudba, herci, kamera scénář, atmosféra vše. Je vidět jak moc se tvůrci snažili a jak dobří jsou v tom co dělají. Před začátkem třetí řady mě už teď mrzí, že to tou třetí skončí. 80% Také jsem si přečetl knižní předlohu, která rozhodně stojí za to. ()

retrogirl2 

všechny recenze uživatele

Z dětství si pamatuji seriál o Anně ze Zeleného domu, který se mi líbil, a už není možnost ho nikde vidět. Takže zjištění, že se natočil něco jako remake, mě samozřejmě nalákal. Vybavily se mi některé postavy,děj úplně už nevím... Knihu jsem nikdy nečetla. Každopádně příjemná oddychovka, při které se skvěle relaxuje 🤗 ____ Úprava po shlédnutí 3.série - ježiš já chci další!!! Musím říct, že spousta dílů byla nic moc, místy mi připomínaly Doktorku Quinnovou 🙈 Ale ten konec! Tvůrci odvedli skvělou práci na gradaci celého příběhu 👌🏼🔝 Takhle jsem si dlouho nepobrečela, amen. EDIT: Zjištění, že jsem knihu jako dítě četla 😀 Leč nepamatuji si... ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Pokud máte náladu na nějaký ten milý lidský příběh, kde hrdinové prožívají různé dramatické peripetie, ale na konci vždy skončí na lepším místě, tak je Anne seriál pro vás. Tohle je relativně jednoduchý příběh o sirotkovi s bohatou fantazií a zvláštní povahou, který se snaží zapadnout do nového prostředí. Obzvlášť první díly jsou velice emocionální, ale na city hraje i řada dílů dalších - dokonce nabízí i témata k zamyšlení (různé podoby lásky, touha jít si za vlastní vizí budoucnosti, gay vztahy atd.). Fajn milý seriál, který na obrazovkách chyběl. ()

Elví 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si zřejmě strašně moc přáli adaptovat Jane Eyre, ale někdo jim zapomněl říct, že točí Anne of Green Gables. Jane, tedy vlastně Anne, nehezký sirotek bojuje s šikanou a neustálým odmítnutím a vysvobozením se nestane ani adopce Cuthbertovými a život v Avonlea. Avonlea ale není vesnicí plnou povětšinou milých lidích a spřízněných duší, ale místem další šikany a posměchu, ponurým zataženým místem neustále v mlze. Chybí už snad jen to vřesoviště. Anne je "moderní" teenager, stěžující si na to, jak je život nefér; tak trochu spratek, otvírající si pusu a který se sbalí a uteče ze školy, když je napomenut učitelem. Jak si tuto Anne dokáže kdokoliv (nejen v Avonlea) zamilovat, je mi záhadou. Mnoho jsem nečekala od tohoto moderního a "realistického" zpracování plného podivných flashbacků a účelových dramatických scén, ale to zklamání je obrovské. Naprostý odklon od idealistického ducha knihy i původní TV minisérie z 80. let. Ideální seriál na rozjetí deprese. Jedna hvězdička za pěknou úvodní titulkovou sekvenci. ()

terina.92 

všechny recenze uživatele

První 3 - 4 díly pro mě byly velmi rozpačité. Anne mě štvala a já jsem váhala, zda u seriálu zůstat. Nakonec jsem zůstala a jsem hrozně ráda. Anne mi přirostla k srdci, její postava a se krásně vyvíjela a postupem času i zklidnila. Já jsem si uvědomila, že je to po dlouhé době nějaký seriál bez vražd, kde se jen nechávám unášet dobou a jejich zvyky. Poslední dva díly pro mě byli trošku zrychlené - klidně se dalo ještě něco vykouzlit a mě je teď líto, že jsou natočené pouze tři série. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody nezazní v modlitbě Františka z Assisi: „To be understood as to understand,“ v překladu: „Nežádal porozumění, ale rozuměl.“ Ta samá pasáž je naopak stěžejní v „modlitbě“ doktora v čase 19:26 v epizodě Bastogne (2001) seriálu Bratrstvo neohrožených (od r. 2001). (Timothy)

Reklama

Reklama