Reklama

Reklama

Anne s E na konci

(seriál)
  • Kanada Anne with an E (více)
Trailer
Kanada, (2017–2019), 20 h 33 min (Minutáž: 43–89 min)

Předloha:

Lucy Maud Montgomery (kniha)

Hrají:

Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann, Corrine Koslo, Helen Johns, Aymeric Jett Montaz, Kyla Matthews (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Kurážná osiřelá holčička s velkým srdcem objeví skutečný domov u starého mládence a jeho sestry. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Stále mám rozporuplné pocity. Ak sa odosobním od knižnej predlohy a pozerám to ako úplne iný príbeh, tak je to OK. Pretože tento seriál má s knižnou Annou len málo spoločné. Dej sa uberá úplne iným smerom, postavy sa správajú inak, ich konanie a osudy sú odlišné. Čiže žiadna Anna zo zeleného domu sa nekoná. Prvá séria je lepšia ako druhá. V seriály sa rozoberajú "moderné"problémy zasadené do "starej" doby. Niektoré témy sú príjemné a vhodné, iné mi prekážali a zdali sa mi k príbehu a dobe nevhodné. Tretia séria ma zatiaľ baví najviac. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Toto nemá s adaptáciou Anny naozaj nič.. Radšej by som tvorcov obvinila z diletantstva, že si prečítali zle knihu, obávam sa však, že problém je oveľa hlbší. V podstate vzali z Anny iba tie najpovrchnejšie vlastnosti (ryšavé vlasy, pravda, nesmú chýbať..) a jej skutočné charakterové "ja" odhodili do koša. Toto v žiadnom prípade nie je Anna. Je to tendenčne znásilnená "predloha", pretože chceme byť veľmi moderní, veľmi aktuálni a veľmi psychologickí, zabúdajúc, že dielo vzniklo v inej dobe a tendenčné myšlienky ho urobia akurát tak neautentickým a zbytočným. Ak robiť takúto "adaptáciu", tak ju radšej zasadiť do súčasnosti. To by dávalo aký taký zmysel.. ()

Reklama

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Ako dievča som vyrástla na Anne zo Zeleného domu a táto adaptácia je bolestivo nádherná, hoci sa nepridŕža knižnej predlohy vo všetkých detailoch. Hlavná hrdinka je presne taká Anna, akú sme si len mohli priať a scenérie a prostredie sú úžasné. Veľmi sa teším na ďalšiu sériu, lebo Annu som vždy milovala a a vždy aj budem. ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Zoufalost přežít 3 série,ale dala jsem to. Anne hrozně přehrává, je nesnesitelná, hysterická, panovačná, především sebestředná. Je to fracek, kterého bych vykopla z domu po týdnu.Nenašla jsem pro ni ani za mák soucitu a s chutí bych se přidala k těm, kteří ji šikanovali. Ublíženého a zrazeného černouška tam vpáčili ve druhé sérii velmi kostrbatou zápletkou s následným rasismem, pochopitelně. Neurčité pohlaví, velkolepá oslava homosexuality a feminismus také splněno.Integrace černochů a indánů jsou pak už jen nezbytnou třešničkou na dortu ve 3. sérii. ()

Elví 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si zřejmě strašně moc přáli adaptovat Jane Eyre, ale někdo jim zapomněl říct, že točí Anne of Green Gables. Jane, tedy vlastně Anne, nehezký sirotek bojuje s šikanou a neustálým odmítnutím a vysvobozením se nestane ani adopce Cuthbertovými a život v Avonlea. Avonlea ale není vesnicí plnou povětšinou milých lidích a spřízněných duší, ale místem další šikany a posměchu, ponurým zataženým místem neustále v mlze. Chybí už snad jen to vřesoviště. Anne je "moderní" teenager, stěžující si na to, jak je život nefér; tak trochu spratek, otvírající si pusu a který se sbalí a uteče ze školy, když je napomenut učitelem. Jak si tuto Anne dokáže kdokoliv (nejen v Avonlea) zamilovat, je mi záhadou. Mnoho jsem nečekala od tohoto moderního a "realistického" zpracování plného podivných flashbacků a účelových dramatických scén, ale to zklamání je obrovské. Naprostý odklon od idealistického ducha knihy i původní TV minisérie z 80. let. Ideální seriál na rozjetí deprese. Jedna hvězdička za pěknou úvodní titulkovou sekvenci. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody nezazní v modlitbě Františka z Assisi: „To be understood as to understand,“ v překladu: „Nežádal porozumění, ale rozuměl.“ Ta samá pasáž je naopak stěžejní v „modlitbě“ doktora v čase 19:26 v epizodě Bastogne (2001) seriálu Bratrstvo neohrožených (od r. 2001). (Timothy)

Reklama

Reklama