Reklama

Reklama

Mezi samotářským primatologem Davisem Okoyem (Dwayne Johnson) a výjimečně inteligentním gorilím samcem Georgem, o kterého se Davis stará od jeho narození, vzniklo velmi pevné pouto. Nezdařený nebezpečný genetický experiment však změní toho mírného lidoopa v obrovské zuřící monstrum. A jako by to nestačilo, brzy se zjistí, že podobně jsou zmutována i další zvířata. Když se tito uměle vytvoření alfa predátoři nekontrolovatelně řítí Severní Amerikou a ničí vše, co jim přijde do cesty, Okoye začne ve spolupráci se zdiskreditovaným genetickým inženýrem vyvíjet protilátku a probíjí se nevyzpytatelným bojištěm, nejen aby zastavil hrozící celosvětovou katastrofu, ale také aby zachránil strašlivého netvora, který býval jeho přítelem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (526)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Filmožrout se raduje, že i Johnson zmutuje." Vývoj druhů: Lidoop. Johnsoop. Kingop. *Krokouš normoš. Krokouš ponorkoš. Krokobus, s tlamou větší než dvoupatrový autobus. *Vlk obecný, karkulkožravý. Vlkonduktor, žeroucí v autobusu černé pasažéry (zaměstnám jako revizora :-)). Vlkopýr bratří Wrigthů, schopen lovu skokem plavmo. Zhodnocení účinnosti viru Peyton: Zábavné, vyfakáčované, hravé a žravé. Dokonce i gorila přešla z veganské stravy na vědeckou, tedy jí vědkyně i s aktovkami. A je to i edukativní. Krokodýli normálně po panelácích nešplhají, takže jak ten chudák zelená vyleze na mrakodrap? No jak asi? Normálně. Patro po patru... Ale na čtyři hvězdy by si musel čichnout zeleného patogenu i Johnson. Zmutovaný Dwayne by se pak vztyčil na zadních, prackama by udělal gorilí buch buch do prsou, čapnul krokouše za flígr a nadělal z něho dámské kabelky! Alternativní konec filmu: Přerostlého George vysadí do džungle na odlehlém ostrově, kde bude strašit zaostalé domorodce bušením se do hrudi. Připluje výprava, v ní krásná Naomi Watts. George vilně zafuní, něžně ji sevře ve své přerostlé gorilí tlapě... a slupne ji jako malinu! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Poctivá devadesátková blbina na jedno polknutí, kde jsou záporáci superzlí, správňáci supersprávní a všechno kolem nich předvídatelně supercool. Skála s Neganem to spolu s prvotřídníma trikama táhnou dostatečně. A docela potěší, jak jde rating PG-13 na doraz - zejména v první půli je několik nemálo brutállních a krvavých okamžiků, který fungujou jak maj. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Bradův film ? No rozhodně, nejenže je to genderově dobře vyvážené, karamelový Johnson a bílá gorila, proti vlkovi a aligátorovi. Ale zároveň film, poukazuje na to, jak sou gorily ohrožené a je třeba je chránit, je na to decentně a přitom výrazně poukázáno. Zároveň je to lepší, než poslední filmy o destrukci města, nějakou tou živelnou pohromou, vlk, gorila a aligátor ničí všechno a nikdo je nedokáže zastavit, CGI zde jede na plný výkon a nedělá žádnou ostudu. Co se tyče vedlejších lidských postav, dostanou kupodivu dostatek prostoru, Manganiello je velkej a drsnej a Morgan, rozdává všude úsměvy, víme proč že Negane ? Celkově je film výbornou oddechovou zábavou, která dělá čest podobným filmům. Ironii je, že předchozí Bradův film, San Andreas, byla asi jedna z největších volovin, na světě, takže tu pátou hvězdičku, berte s rezervou, možná že se další takový zázrak, už konat nebude. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Upozornění tento komentář obsahuje spoilery: Dvejn d Rok Džosn tentokrát má svuj park něco jako jurskej a je z něj takovej macatější a snedější Chris Pratt v Jurským světe, akorát že místo dinosauru chová vopici (bílou albínskou) který stačí ukázat dlan ruky a už je v klidu (stejne jako v jurskym světe). Párkrát jsem si toho king konga pletl s the rockem.. jsou si ve tváři docela dost podobný.. no ted k příběhu..zlomyslná pizda a jeji asistent? (snad jsem to pochopil dobře) maj svou firmu něco jako umbrella corporation, kde zvětšujou zvířata pomocí nějakách úserů uzavřených konzervách a dělaji z nich velká monstra co připomínají náměty z Asylum prodakšn. Pár takových úserů spadne z vesmíru a zhulí to vlka, krokosaura a našeho kamoše d roka bílého king konga... aby toho nebylo málo zvířata jsou nasraný a zlá pizda si je zavola do centru města, kde teprv party započne. The Rock samozřejmě na scéně jako ten kdo zlou pizdu zastaví, zachrání všechno lidstvo před obřími monstrami a když spadne v helikopteře s mrakodrapem tak se zadře pouhou třísku a když ho někdo postřelí NAŠTĚSTÍ mine všehny duležité organy že ano? No to byl zase bordel v tom městě.. sem zvědavej kdo to bude uklízet.. D rok a vopice určitě ne ty se společně zasmáli a odkráčeli středem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $101,028,233Tržby Celosvetovo $428,028,233 Tržby za predaj Blu-ray v USA $18,337,336Tržby za predaj DVD v USA $10,114,910║ Béčko na veľkom plátne na ktoré sa v celku dobre pozerá, vďaka slušným trikom. Peytonovi v podstate deštrukcia ide a sedí mu, viac než v poslednej dobe Bay-ovi. Za posledné roky zažívame taký návrat monster filmov Godzilla, King Kong, Pacific Rim, Cloverfield... možno MEG. /55%/ ()

Galerie (75)

Zajímavosti (22)

  • Název filmu Rampage se objeví až na konci filmu. (Yoshimitsu)
  • Ve filmu zazní ze tří zvířat pouze jména gorily a vlka – George a Ralph. Jméno krokodýla ve filmu neuslyšíme, avšak jeho jméno zní Lizzie. (NiWi)
  • Bomba jako MOAB by měla být shozena z mnohem větší výšky než bombardér letěl. Nehledě na to, že se shazuje z nákladního letadla zadními nákladovými dveřmi. (LaserJet)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

The Division míří do kin

The Division míří do kin

20.04.2018

Zatímco se stále debatuje o tom, jak moc se povedl Tomb Raider a jak moc Rampage Ničitelé, Hollywood nepřestává chystat další herní adaptace. Tou nejnovější je The Division, filmová verze dva roky… (více)

John Cena jako Duke Nukem?

John Cena jako Duke Nukem?

23.01.2018

Warcraft ani Assassin's Creed se k pokračování neprobily, takže stále čekáme na videoherní adaptaci, která tomuhle subžánru vybojuje ostruhy. Bude jí březnový Tomb Raider? Anebo dubnový akčňák… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama