Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za pár set let bude svět jen umírající nehostinnou pustinou, křižovanou obřími stroji na kolech, jejichž primární snahou je nacházet zbývající zdroje obživy a surovin. V tato monstra se proměnila původní města. Sídla na kolech jsou plná lidí a největším a nejmocnějším z nich je Londýn. Ten se rozrůstá i díky pohlcování menších strojů, které se objeví v jeho cestě. Tímhle způsobem se v Londýně ocitne i Hester Shaw (Hera Hilmar), tajemná dívka se zjizvenou tváří. Jí jediné, zdá se, nevadí, že Londýn spolknul její domovské město. Hester se totiž díky tomu ocitla v blízkosti jeho vládce Thaddeuse Valentina (Hugo Weaving), s nímž má z minulosti nevyřízené účty. Jenže i Thaddeus je rád, že Hester vidí. Dívka má v držení předmět, s nímž by se mohl stát nejmocnějším mužem na světě. A protože má Thaddeus poněkud větší palebnou sílu než ona, ocitne se Hester na útěku a v doprovodu zoufale nepraktického knihomola a renegátky, na jejíž hlavu je vypsaná obrovská odměna. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (542)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to najhoršie, čakal som väčšiu katastrofu. Je šťastie, že tu nie je núdza o akciu, čoho výsledkom je dynamický dej, takže človek nestihne pocítiť nudu. Mnohé zachraňuje aj nádherná kamera a tiež sa mi páčili exteriéry. Ani hlavný záporák nebol zlý, Hugo Weaving to s týmto typom postáv vie dokonale. Na druhú stranu tie kladné trochu liezli na nervy. Priemer. 60/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Napriek všadeprítomnému trikovému megalomanstvu strašne nudné, nezáživné a predvídateľné. Mal som veľké problémy vôbec ho dopozerať do konca. Herci už nemohli byť nudnejší. Postavy strašne podpriemerné. Tempo? Žiadne. Zaujalo ma iba lietajúce mesto, Mimoni (!) a Terminátor. Inak celé zle. Behom pár sekúnd sa z priateľov/rodiny stávajú nepriatelia na život a na smrť a podobné kávoviny, na ktoré už som asi pristarý. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak špatné, jak jsem čekal. Dokonce velmi dobré, protože nemám u každé scény potřebu říkat si něco jako „tohle už tu bylo v roce 2001 a tohle v roce 1965“. Protože když se to tak vezme, všechno už tu někdy bylo. Pro mě je důležité, jestli tu bylo i něco nového a jestli jsem si to užil. Bylo a užil. Vymazlený a originální steampunkově laděný madmaxovský svět plný nápadů, sympaticky netuctová Hera Hilmar jako Hester, rozpolcený terminátor Shrike, který je ultimátním masakrátorem i dojemně tragickou obětí, odsýpající děj, který ani na okamžik nenudí a nechybí mu ani více či méně nečekané dějové a vztahové zvraty. Má to samozřejmě i své slabiny, například extrémně nesympatickou Jihae, nepříliš nápaditou zápletku a možná až moc velkou ignoranci přírodních zákonů, přetahující film z kategorie sci-fi do kategorie fantasy, ale když to podtrhnu a sečtu, klady převažují. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa dávnejšie objavila správa, že sa Jackson púšťa do Mortal Engines a prečítal som si, o čom by to malo byť, tešil som sa ako malé decko. Keď som sa dozvedel, že to režírovať nebude a nakoniec keď som videl trailery, tak mi bolo všetko okolo tohto projektu úplne jedno. Chvalabohu. Nemusel som v kine prežívať sklamanie a svojim spôsobom som si ho tak mohol aj užiť. Film našťastie celkom šľape, rúti sa vpred ako Londýn, ale v podstate nič okrem tempa v ňom nefunguje. Nefungujú vzťahy, nefunguje prepracovanie fikčného sveta, nefungujú ani tie akčné scény a príbeh už vôbec. Tá Jacksonovská majestátnosť tu vystrkuje rôžky iba pri pohľadoch na okolité veľhory. Jednoducho je až priveľmi cítiť, aká to mohla byť vizuálna žranica, ak by si to aj sám "producent a scenárista" nakrútil. Nenechajte sa opiť rožkom hlodom "od tvorcov LOTR a Hobita", je to najmä film nejakého Riversa, ktorý toho ešte stále dosť nezvláda...No a keď sa tu stále porovnáva, tak pre mňa je to mix Vodného sveta a Matrix Revolutions. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Steamjunk v kulisách digitální Středozemě. S herci jak z Muzikálu ze střední, lstivým hajzlem Elrondem, Terminátorem se zelenýma očima a koncem nápadně připomínajícím bitvy v Lucasově kosmické sáze. Po diskreditaci skrz Mordor se produkční tým tímto omluvil východu, kdo se ale omluví mně za ty dvě hodiny dramaturgicky i režijně neukočírované bezpohlavnosti s nepromazanými písty..? ()

Galerie (77)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se od dubna do července 2017 na Novém Zélandu (hlavně Wellington). (Varan)
  • Krátce potom, co jsou Hester Shaw (Hera Hilmar) a Tom Natsworthy (Robert Sheehan) zachránění před nočními lovci, jsou spolu „ubytování“ v jedné mistnosti. Hester Shaw se uloží na postel, Tom Natsworthy si ustele na zemi. Hester Shaw vzpomíná na matku a pláče. Hlavu má ve vodorovné poloze vzhledem k posteli, slza jí ale stéká směrem k bradě. To ale není možné, protože slza by v takové poloze stékala spíše po líci směrem k uším. (mr.rubik)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. listopadu 2018 v Londýně. (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Reklama

Reklama