Reklama

Reklama

Ghost Dog - Cesta samuraje

  • USA Ghost Dog: The Way of the Samurai (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Nelítostný k protivníkovi, laskavý k dětem a zvířatům. Ghost Dog (Forest Whitaker) je nájemný vrah řídící se kodexem japonských samurajů. Svůj ledový klid ztratí v okamžiku, kdy mu mafiáni jako varování zahubí jeho milované holuby. A to nelze nechat bez pomsty... Král nezávislého filmu Jim Jarmusch pojal žánr gangsterky po svém a na konci 90. let přišel s dnes už kultovním snímkem, svěže kombinujícím východní filozofii, mafii a hip hopový soundtrack od RZA, člena legendárního Wu-Tang Clanu. Zenový ale zároveň zábavný film z podsvětí velkoměsta. (Aerofilms)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (604)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Další Jarmuschova stylová volovinka. Ten, když natočí western, je z toho táhlá čb hipsteřina s Johnny Deppem. Když se rozhodne pro upíří film, tak se tam tak spokojeně natřásá Tilda s Tomíkem. Případně rád zkoumá bývalé lásky Billy Murraye, takže proč by si neudělal srandu z toho, že by se samurajským kodexem zabýval černoch? Je to sranda. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film se skvělým Whitakerem - jinak už si teď samuraje představit nedovedu. Milovník holubů a východní filozofie (citáty ze samurajského kodexu jsou skvělé), který si rozumí s francouzským zmrzlinářem, ač francouzsky neumí ani slovo - jedna z nejroztodivnějších filmových postav vůbec. A když si přečteme, že "samuraj jde do věcí střemhlav", tak pak následují i pěkně udělané střílecí scény. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý film, který mě seznámil se životem samuraje až...do konce. Hudba do filmu opravdu dokonale zapadala a herci na to že nejsou příliš mediálně známí zde předvedli výborné výkony. Kamera byla nádherná například při pohledu kdy Ghost Dog otevírá klec s holuby. Film se táhne necelé dvě hodinky celkem svižným tempem. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Ghost dog je často překvapivě vtipnou černou komedií. Taky jde ale o pomalejší gangsterku, v níž se vyskytuje obskurní postava černoského zabijáka, který má své vlastní pojetí samurajství. Díky tomu se dozvídáme různé myšlenky ze starého Japonska, a tak je film i mírně filozofický. Jim Jarmush opět vykouzlil skvělou atmosféru a jedná se o jeden z jeho nejzábavnějších snímků. Ale taky je to slušný úlet, nic vážného nečekejte. (8/10) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Válečník, který nemá vypracované tělo. Válečník, který neumí žádná bojová umění. Tak to je Ghost Dog- samuraj, který miluje holuby (ne ty z nosu...). Je samotářem a přitom ho všichni obdivují a znají. Čím to?? No vždyť on je nájemný vrah, tak proto. Jeho upřený a upřímný výraz ve tváři ve mě vyvolal pojednou strach, po druhé lítost, potřetí radost. Forest Whitaker zkrátka vystřídal všechny možné grimasy a v roli bezejmeného stražce mě neskutečně pohltil. Jim Jarmusch se s tím zkrátka nes*al a do filmu si rozhodně nenechal kecat. Proto je Ghost Dog tak kultovní dílo. A jestli si nepřečtu Hagakure, tak ať mě po smrti oklovávají holuby... :) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (35)

  • Forest Whitaker (Ghost Dog) trénoval bojové umění u Shifu Shi Yan Minga. Shi Yan Ming je z 34. generace shaolinských válečných mnichů, je zakladatelem chrámu Shaolin v USA. Ve filmu si zahrál malou roli mistra kung-fu. (sator)
  • Některé scény z animovaných seriálů, které postavy ve filmu sledují korespondují s konkrétními událostmi z filmu. (Indy_Brabino)
  • Obchod se zvířaty, který Ghost Dog (Forest Whitaker) navštíví, se jmenuje "Birdland", stejně jako klub pojmenovaný po saxofonistovi Charliem Parkerovi, kterého Whitaker hrál ve filmu Bird (1988). (džanik)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama