Reklama

Reklama

Příběh začíná v roce 1898, kdy se český imigrant Štefan Dubechek (Brian Donlevy) v New Yorku dostává přes Ellis Island na pevninu, přestože nemá 25 dolarů na „vstupné" do USA. Z New Yorku odjíždí do Minnesoty, změní své jméno na Steve Dangos a začíná pracovat v dolech na železnou rudu. Místní učitelka Anna (Ann Richards), jeho budoucí žena, ho naučí číst a společně se posléze odstěhují do Chicaga, kde Stevea jeho schopnosti záhy přivedou k tomu, že se stane předákem v ocelárně. Po letech Steve nabude velký majetek jako výrobce automobilů v Detroitu. Dostává se však do střetu se svými zaměstnanci, mezi nimiž jsou i členové jeho rodiny, kvůli tomu, že nerespektuje jejich práva... Tento americký rodinný epos byl natočen v posledním roce 2. světové války a pokrývá období od přelomu 19. století až k útoku na Pearl Harbor. (mac000)

(více)

Recenze (1)

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Dlhý kvetnatý príbeh o emigrantovi pracujúcom v oceliarňach a o jeho vzostupe k bohatstvu a sláve. Film by bol lepší, ak by do hlavnej úlohy obsadili viac charizmatickejšieho, ako je Brian Donlevy. Film mal pôvodne 151 min. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Studio MGM film zkrátilo o půl hodiny, s čímž nesouhlasil režisér King Vidor a se studiem ukončil spolupráci. (Peabody)

Reklama

Reklama