Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Yassinova studia architektury v Paříži se složila celá vesnice. Je chytrý, má talent a jednou na něj budou všichni pyšní. Leží před ním skvělá budoucnost. Přesně do toho dne, kdy rupne u zkoušky a spolu s ní zmizí v nenávratnu i jeho studentské vízum.  Musí se rychle s někým oženit. Mladá krasavice chce ale dost peněz a stará sousedka trvá na manželských povinnostech, obě navíc chtějí zaplatit předem. Zoufalá situace si žádá odpovídající řešení a Yassin si proto vezme... svého nejlepšího kamaráda. Svatba jen tak na oko vypadá jako elegantní řešení na jedno odpoledne. Jenže všechno zamotá přísný úředník odhodlaný za každou cenu dokázat, že jde o podvod. Kluci proto opravdu musí začít žít spolu jako pár. Do toho ovšem přijede velmi tradičně založená maminka, jeden z kámošů má snoubenku, druhý se zamiluje a nebezpečný gauner z předměstí se jim začne dvořit, protože on opravdu je gay. Pro každého z nich mají jiný příběh, a když předvádíte tolik různých životů najednou, začínáte nabalovat katastrofy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (89)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

partička okolo pánů Lacheaua a Boudaliho si už od prvního Babysittingu rozjela svojí vlastní ligu ztřeštěných komedií,které se sice nevyhnou některým zbytečným rádoby gagům,ale jinak šlapou více než solidně a smích se dostavuje velmi často.Ani jejich poslední výtvor není vyjímka.Ten kdo viděl jejich předchozí kousky a líbily se,bude i tentokrát spokojen.Mě osobně se Vezmeš si mě,kámo? líbilo ještě o něco víc než předchozí alibi...70% ()

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Vskutku slabší kúsok práce Boudaliho a Lacheaua. No poňatie dnes už pomerne prehnane vážnej spoločenskej témy je vydarené. Bez akejkoľvek súdnosti a tiaže na svedomí sa pustili do LGBT komunity, ktorej bytostná existencia priamo úmerne rastie s počtom predaných pesničiek pop kráľa Freddiho. Takže rastie rýchlo. Presne takýchto filmov, ktoré vstyčujú provokačný prostredník krehkej morálke menšinových aktivistov je málo. Nakoniec v tomto filme nik nikoho neuráža ale kvalitne zabáva. Avšak títo dvaja, respektívne traja kamaráti vedia robiť oveľa väčší humor. Ale ako letné kino celkom fajn film. [60%] ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Francuzska verzia Kdyz si Chucky bral larryho - a ne, ja si nerozumniem s verbalom ani s Livingdeadom. Jednak zase tematika homosexualneho manzelstva je podana ako nieco naprosto normalne, bla bla bla , zijeme v 21. storoci bla bla bla , rovnost v pristupe , bla bla bla, i duhove rodiny su rodiny bal bla bla. Laska je len jedna, nie je hetero a homo verzia, ne, ne, ani picu, laska je len jedna. Normalne ale homosexuali mi nevadia, mam k nim naprosto ambivalentny vztah, nejake nenavistne prejavy ma presli, dokazem ich tolerovat len ich nikdy nepodporim. Lebo oni nikdy nepodporili mna. Vtedy ich necham - nech sa naprosto nekonfliktne staraju o vlastne telesne otvory a nech si vyskusaju aj vsetky telesne tekutiny. Ked sa vsak v pritomnosti mojej velactenej prdele zacnu objavovat ovalne a valcovite predmety a ked nejaki ludia zacnu mat potrebu strkat tieto predmety do mojich telesnych otvorov, tak potom uz som schopny i vrazdy. A mozem mat kamaratov z radov homosov, mne je jedno ked buzny pichaju buzny - hlavne ne mna, ze jo. Ovsem musia mat dokonaly homonadhlad, musia si vediet zo svojho seksualneho zivota spravit prdel a musia mat namakane nazory ako pomerne kul /v plote/ buzna Martina Navratilova - jej nazory sa mi uz dlhodobo pacia. S tym nemam problem, Navratilova ma dobre nazory a opakujem som tolerantny ateisticky blb. K tym dvom francuzsky hercom. ked ich to bavi, mne je to jedno, len aby nezabudli ze jestvuje nieco ako  Stanislavskeho metoda  30 % ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Maročan Yassin jede studovat architekturu do Paříže, ale selže a aby ho nevykopli z Francie tak se ožení se svým kamarádem, přičemž na ně nastoupí kontrolor, aby vyloučil účelovost sňatku. Námětem předvídatelná homosexuální variace Zelené karty v žánru komedie překvapivě svěží, vtipné, a opravdu zábavné , asi třikrát jsem šel smíchy do křečí. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Tak pánové Boudlali a Lacheau jsou dvojka, co spolu natáčejí řadu komedií a střídavě je režíruje jeden nebo druhý. Já je spolu viděl v této taškařici poprvé. Sice je tu několik klišé, vše směřuje k nevyhnutelnému happy endu, ale současně řada dobrých hlášek a neotřelá situační komika, v niž jsou oba hlavní herci překvapivě dobří. Některé epizodní postavičky (podezíravý imigrační úředník, místní mafián se "zlým" psem) utkví v paměti, ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu jde vidět plakát filmu Zkrocená hora (2005) na zdi v bytě hlavních protagonistů. (ČSFD)
  • Film se natáčel v Paříži ve Francii. (ČSFD)

Reklama

Reklama