Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maskovaný vrah začne vraždit studenty štafetového týmu v běhu poté, co jeden z běžců na 200 metrů zemře 30 sekund po doběhnutí do cíle. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Zatím naprosto nejhorší slasher a film vůbec co jsem snad viděl ... Neskutečně utahaná blbina o ničem s nevýraznými postavami, trapným a ubohým dějem, přehráváním, které ovšem přehrávání být nemá, nulovou akcí, nulovou gradací, minimální gore, atd., atd. ... Příšerní odporní nesympatičtí herci a protahovaný konec, který to trochu zvedl, ale pak mě musel znova ještě mučit odjdezdem a loučením. Tohle je vrchol nudy a neplatí o tom že je to "tak špatné až je to dobré". Tohle je nejhnusnější nuda nejhrubšího kalibru a musel jsem se málem bičovat přes záda, abych u toho neusnul ... "odpad!" dávám vyjímečně, ale tento film si ho pro mne osobně fakt zaslouží, neměl kromě dvou několikavteřinových záběrů vůbec nic, čím by mne aspoň trochu zaujal. A to je to snad ještě považováno za nějaký malý "kult" slasherů nebo co (nevím to jistě ...). Slashery nemusím obecně, ale tenhle byl fakt ultranepovedenej ... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tohle dělala Troma? Čemu se vůbec vlastně divím. Tahle amatérština se ke mě dostala úplnou náhodou a mě už hned ze začátku nasralo jak to Linda Shayne schytá hned na začátku,kdy jí ten pošuk podřeže v lese. To je ta blondýnka z mý hodně oblíbený komedie Falešné míče. Ten puberťák kdo to napsal,kdo jiný tohle mohl napsat moc fantazie nepobral zvláště při tvorbě masového vraha přitom mu hodil tpeláky a teplákovou bundu a šemířskou masku a pustil je ven a vražď si,ale zase vykašal na něco čím by vás tahle amatérština nějak zaujala,tak vytvořil prostě normálně místy až doknce lehce děsivý horor sice nijak působivými způsoby zabíjení. Až ve chvíli,kdy kluk skáče o tyč a po dopadu se napíchne na nachystané hroty. Vrah má celkově zálibu v zabijení v parku nebo někde ve křoví a další zajímavostí filmu je,že oběti se nepohřešují a nikdo je nenajde. Tento horor se nedočkal nijak zvláště velkého úspěchu,co to tady píšu,vlastně žádného úspěchu a poku uživatel T2 má pravdu,že film stál 250 tisíc a viděl necelých 24 miliónu tak si myslím,že to spíše vypadá,že rozpočet byl necelých 25 tisíc a mohl vydělat tak nanejvýš půlku,ale to by režisér nesměl zkazit konec jinak docela solidního hororu. Pokud bych snad někoho zklamal a on se u filmu nudil tak ať promine a ať na mě není naštvaný. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Graduation Day - predstaviteľ hororového teen slasheru, od ktorého som zas moc neočakával, nenaplnil ani ten záchranný prvok – nahotu, ktorú nie je na škodu použiť vtedy, ak trocha zlyháva hororová atmosféra. Tento raz TROMA tím neukázal moc ženské vnady, aj keď lokalizácia príbehu na študentskú pôdu tomu výrazne priala. Vráždami a zobrazením lacných mordov a efektov tiež produkcia šetrila. Čo sa týka príbehu, v ktorom vraždy odštartovalo zlyhanie organizmu talentovanej bežkyne (sestry hlavnej fešnej hrdinky), plusom bolo, že bol celkom dobre zamotaný – tým pádom divák nemal úplne jasno až do konca. Pri sledovaní filmu som si napríklad spomenul aj na dva klasické horory – a to na Texas Chain Saw Massacre z roku 1974 – honička lesom, tu však s rock 'n' roll-ovým podmazom a v závere na Hitchcockovo Psycho – a to nie len pre „tú“ scénu (nebudem prezrádzať), v ktorej taktiež hudba evokovala tento dojem. Moje 2* sú napr. za príležitostnú zábavu, rozuzlenie, hlavnú kočku a pár ďalších vecí... Sklamaný nie som, ale viac ako 2* to ťažko. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

V časných osmdesátkách, a speciálně roku 1981, vznikla řada významných vyvražďovaček. Pro příklad: 'FRIDAY THE 13TH PART 2', 'MY BLOODY VALENTINE', 'THE BURNING' a další... Na téhle vlně úspěchu se svezl u nás relativně neznámý slasher Graduation Day. Nicméně zpracování je úplně jinej level. V tomhle směru není nic horšího, než když krom pitomě oblečeného vraha - tepláková souprava a šermířská maska - jsou i samotné vraždy bez nápadu a kapky gore. Díky aspoň za ten konec, kterej je vážně parádní. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pár faktů ohledně filmu: 1) Ačkoliv Graduation Day vznikl v době největších úspěchů vyvražďovaček a slavil nebývalý úspěch, nevzniklo k němu žádné pokračování. Naštěstí pro nás. 2) Za filmem sice stojí kultovní studio Troma, ale žádných prasečinek se tentokrát nedočkáme. Bohužel pro nás. 3) Tohle období slasherům přálo, tvůrci však zvolili trochu netypickou cestu - absolutně žádné gore, ani nahotinky. Bohužel... 4) Vrah v šermířské zbroji a se stopkami v rukou běhá po parku a kordem píchá do lidí, nápaditost úmrtí se tak rovná nule. Opět bohužel pro nás. 5) Nesestříhá verze trvá únavných 96 minut, jako půlhodinová povídka z Příběhů ze záhrobí by měla větší šanci zaujmout. Takhle je zábavná až úplně poslední scéna v hrdinčině pokoji. Bohudík alespoň za ni... Výsledek = slaboučký slasher zasluhující 30%. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (7)

  • Film bol natočený za 3 týždne. (beso74)
  • Americká rocková skupina Felony nepožadovala za použitie svojich piesní vo filme žiadnu finančnú náhradu. (beso74)
  • Približne okolo 13. minúty zdvihne Anne (Patch Mackenzie) v rôznych záberoch svoju tašku dvakrát. (beso74)

Reklama

Reklama