Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jill Johnson je mladá středoškolská studentka, která si přivydělává hlídáním dětí. Jednoho dne hlídá děti doktorovi Mandrakisovi a jeho manželce. Během večera ji začínají obtěžovat záhadné telefonáty. Buď se v nich neozývá nic, nebo se jí tajemný hlas zeptá, jestli zkontrolovala děti. Jill se zdá, že volající ví o každém jejím pohybu a začíná propadat panice. Ve strachu se obrací na policii, které se podaří zachytit poslední tajemný telefonát a zjistit, že tyto hovory pochází zevnitř domu. (Chatterer)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by byl tenhle thriller přeceňovaný. Jde o solidní napínák, který má tři části. První by jistě obstála jako součást povídkového filmu. Ve druhé části sledujeme osud vraha, který se po útěku z blázince potlouká městem a sám pořádně neví, co vlastně hledá a chce. Třetí část se vrací k osudu bývalé studentky, co si mezitím pořídila vlastní rodinu. Kamera až dokumentárně zachycuje putování postav nočním městem (v té době se ještě nikam nespěchalo) a napětí vyvolává především strašidelná hudba, jejímž autorem je Dana Kaproff (skutečně jde o mužské jméno). Byť gore efekty se nabízely, zůstalo jen u krvavých rukou a atmosféry. Ani mi to moc nevadilo. Dnešní film by si ty děti vizuálně jistě vychutnal... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto famozní horor. Začátek je neuvěřitelně atmosférický a hudba tomu jen dopomáhá. Zbylých 50 minut je sice slabších ale i tak jsem si film dokonale užil. Ale proboha ten začátek, trval 30 minut a mě připadal jen jako 3 minuty. Opravdu skvěle dusně natočený. (Remake je natočen jen prakticky začátek prodloužený na 80 minut NUDA). Když vrah uteče tak ani tam to není tak hrozné, herec kterýho hrál to zahrál dokonale, a dokonce mi ho bylo chvíli i líto. Ale když šel do akce tak to byl slizkej hajzl bez soucitu. Vyšetřování jak jsem řekl je slabšího rázu, ale díky napětí v tom "co ten vrah asi ted udělá" vás prostě film nenechá vydechnout. A ten naprosto skvělí konec mě taky překvapil, (fakt jsem čekal že bude tam, kde si hlavní hrdinka myslela že bude). Původně jsem jako první viděl remake a tak jsem myslel že mě tenhle originál bude nudit, díky bohu se nestalo. Filmu bych dal i 5* ale díky tomu slabšímu prostředku dávám 4*. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Parádna klasika, v ktorej prvých 20 minút sa stalo legendárnych v rámci psycho hororu, potom je to thriller a vyústenie má tiež vynikajúce. Výborná atmosféra, perfektné zosúladenie hudby a tajomna, ktoré niekde číha, a neviete, či niečo príde, alebo nie. Niekedy jedna veta stačí na zapamätanie si filmu doživotne a to "Have you checked the children" mi bude po rozume behať stále. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film se rozpadá na tři části a každá je jiná. Žel. Prvních dvacet minut by se napětí v prázdném domě dalo krájet a každé zazvonění telefonu donutí i diváka trochu nadskočit úlekem. (Pravda, zpětně to nebude trochu dávat smysl v některých drobnostech, ale who cares?). Druhá část je ve stylu „město honí vraha“, resp. zde břichatý detektiv, a je otázkou, proč uprchlý psychopat vlastně čeká tak dlouho na posledních dvacet minut, které jsou alespoň pro mne opět zdařile rozehrané, ale v jisté chvíli ztratí napětí, nevím proč, přišlo mi to spíše už takové parodické. Ale celkově to není špatný film - noční prostředí města, jednoho baru, bezdomovců, to vše vytváří zvláštní atmosféru, škoda jen, že ten příběh není moc propracovaný a nenabídne nosnější zápletku. Tahle by vystačila na středometrážní televizní díl nějakého seriálu. Jinak psychopat mi hodně připomíná typově českého herce Svatopluka Matyáše. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No páni. I když asi ne jeden z těch úplně nejlepších, tak určitě jeden z nejpozoruhodnějších krimithrillerů, který jsem kdy viděl. Originální a osobitá režie, pomalé tempo, alternativní stavba příběhu, psychologicky zajímavý pohled na pachatele, nadprůměrná porce napětí, tedy z mého pohledu samá pozitiva. Nečekaně příjemné překvapení a důkaz toho, že v sedmdesátkách se netočily dobré a hodnotné filmy jen v matičce Evropě. A mimochodem - nejděsivější ve filmu nebyl vrah, ale ta postarší barová bludička, krásná i hrůzná zároveň. Dlouho jsem si u ní nebyl jistý, nejedná-li se o chlapa. Když při křečovitém a nevěrohodném smíchu otevřela svou velkou pusu s obrovskými čelistmi a vycenila svoje dlouhé zuby, běhal mi slastně mráz po zádech, neboť jak známo "krása a hrůza jsou sestry..." (Ladislav Klíma). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (20)

  • Natáčanie začalo 9. októbra 1978 a trvalo 4 týždne na miestach v Los Angeles a okolí. (Arsenal83)
  • Německý název filmu je Das kommt um Grauen Zehn, což znamená Hrůza přichází kolem desáté. Francouzský titul Terreur sur la ligne se překládá jako Teror na lince. (Chatterer)
  • Rozpočet byl 800.000 dolarů. V kinech film vydělal přes 21 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama