Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Recenze (167)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný seriál. Začnu od začátku. Úvodní melodie je naprosto skvělá, hned poznáte, že se jedná o český seriál, ale na české poměry naprosto jedinečná a naprosto se hodící k duchu seriálu. Druhá věc je celá úvodní znělka, která je taktéž nápaditá a tady bych skoro řekl, že se snad ani nejedná o český seriál, hodně vybočuje, ale správným směrem. Obsazení Lukáše Vaculíka byl také vynikající nápad. I trojice policistů byla dobře vybraná. Ale co mě přece jen trošičku vadilo bylo neustále spojování s původními legendami. Na jedné straně originální a nápadité, ale jak se říká čeho je moc... Navíc Karel Zima představuje policistu, který rozhodně nereprezentuje heslo "Pomáhat a chránit". Lidé ho snad přímo obtěžují. To co je u něj zpočátku docela roztomilé a berete to jako malé nedostatky, postupně naroste do naprosté neochoty a diváka totálně rozčiluje a už mu tak zábavné nepřijde. A totéž platí o plaché, ale místy až hloupé Kristýně Novákové-Fuitové a ambiciózním a postupně už značně otravným Janu Teplém ml.. Šéfová Petra Kraje Zdena Studenková je pak doslovný omyl. Celkově, společně s příjemný krajem, případy se neodehrávají zase v Praze - bože chraň, ale zase se také liší od Policie Modravy, je to docela zajímavý a originální seriál, na jehož pokračování se upřímně řečeno těším. Druhá série je bohužel kvalitativněji o něco níž. Jednotlivé případy jsou natahovány seč to jen jde. Všemi epizodami se pak táhne jedno vyšetřování, které je opět neskutečně natahováno. Děj je přitom mnohdy k unudění loudavý, není plynulý a co fungovalo jednou, podruhé už zkrátka nefunguje... ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01 Na moje prekvapenie veľmi slabé hodnotenie, aktuálne iba 46%... hm, no neviem. Ja som si pri seriály oddýchol a obľúbil si ho. Aj keď mierne mi vadilo, že krimi zápletky v jednotlivých dieloch boli podobne ladené, v každom príbehu bolo viac či menej balastu, zbytočne až priveľa rodinných záležitostí ako v telenovele... ale aj tak, bol by som rád keby bola natočené pokračovanie. S02 Sklamanie z druhej série je dosť silné. Znižujem celkové hodnotenie o jednu hviezdu. ()

Reklama

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu při prezentaci dával šanci....při propagaci to vypadalo na takovou českou verzi kriminalisty se psem.....jenže v reálu ten pes tam je jen pro reklamu, ve skutečnosti je v seriálu jako mazlíček, který se do případů nějak nezapojuje. Namísto toho vidíme to, jak komisař opravuje rozpadlou barabiznu. A vůbec tomu nepřidává to, že jsou případy roztahány vždy na dva díly...jako 2 a 1/2 hodiny sledovat případ? to i Columbo měl vyřešeno rychlejc.... ()

doriana.g odpad!

všechny recenze uživatele

- Vaculík stále v módu Modrá ocel až Magnum. Kdysi to bylo úsměvné, dnes jen smutné. - Aha! Ten přihlouplý kolega, který stále deklamuje nějaké pověsti, měl zřejmě přinést nádech tajemna! Bohužel jen demonstruje budoucí dopad inkluze ve školství. Dementa zvítáme v každé jednotce!!! - Blbě vymyšlené, blbě napsané, blbě obsazané, blbě natočené. - Hezký pes, ale ten tu bídu nevytrhne, i když v to autoři samozřejmě doufali. S R A Č K A. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Sice se první série rozjíždí docela pomalu, ale po shlédnutí všech dílů jsem velmi překvapená, že i v české produkci se dá vytvořit relativně uvěřitelný temný krimi/drama. Sice mi teda ten hudební podkres hodně připomíná Diablo II :-D , ale na český poměry je to prostě koukatelný. A to si zaslouží o hvězdičku víc, než by mělo. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (33)

  • Krajův (Lukáš Vaculík) nalezený retrívr Egon se ve skutečnosti jmenuje Tobiáš a v době natáčení mu bylo 5 let. [Zdroj: iPrima.cz] (rakovnik)
  • Autorky scénáře jsou jednovaječná dvojčata Jitka a Kateřina Bártů, které se kvůli autentičnosti účastnily policejních výjezdů a odborných psychologických rozborů. (Duoscop)
  • Obec Ledečko se nachází kousek od Sázavy. Během léta hojně navštěvované vodáky. (Winster)

Reklama

Reklama