Reklama

Reklama

A Plastic Ocean

(festivalový název)
Trailer
Hongkong / Velká Británie, 2016, 102 min

Obsahy(1)

Každý rok ľudstvo vyprodukuje 300 miliónov ton plastového odpadu, z ktorého väčšina končí v pôde a oceánoch. Dokument rozpráva príbeh novinára Craiga Leesona, ktorý pri pátraní po modrej veľrybe objaví množstvo plastového odpadu plávajúceho na hladine. Craig preto spojí svoje sily s medzinárodným tímom výskumníkov a ekologickou aktivistkou Tanyou Streeterovou, aby spoločne preskúmali krehký stav oceánov. Okrem alarmujúcej pravde o plastovom znečistení však snímka ponúka aj viaceré riešenia, ktoré môžu oceánom a najmä zvieratám v nich žijúcich výrazne pomôcť.
(whack)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Randwulf 

všechny recenze uživatele

I když by mi v některých částech, možná vyhovovala jiná forma, myslím, že hlavní poserství tohohle dokumentu je dost jasný a naléhavý. Jsme hovádka... Přes bžilióny tun naskakující s každou vteřinou dokumentu, pro mě ale bylo asi nejdůležitější zjištění, že jsme hovádka, který dokážou v Kanadě vymyslet ultra-mega-oheň rozkládající vše na samotnou podstatu - aether či chcete-li apeiron. Že na Haiti můžu vyměnit bordel za uhlí nebo že, když si budu chtít v Německu koupit krabicák, můžu posbírat na ulici pár petek a zanést je do Lajdlu. Že na světě jsou blázni, který den co den sbíraj slepicje plný plastů, blázni, který udělají maximum pro to, aby se jedna kareta mohla v klidu vyprázdnit. Jako nenapravitelnej idealista jsem v tom všem zkrátka zahlídl naději, což asi pan režisér chtěl a já mu za to děkuji. :) ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch dokumentů, který neukazuje krásu přírody, ale špínu přírody, kterou jsme vytvořili my lidé a musíme to také napravit. Jedná se o skvělý dokument, který má bohužel zatím nadrozměrné poselství. Velmi silný dokument a pocta SIRovi Davidu Attenboroughovi. Kdyby to bylo o 20min. kratší možná bychom dali plnou:) ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Za me jeden z tech nejlepsich EKO dokumentu, ktery jsem v posledni dobe videl. At uz nametem, zpracovanim, tak i vire ci naznaku, ze vede cesta ven... Ale veri ji alespon tvurci tohoto dokumentu? Ja totiz ne. Povinny snimek do skol, verim, ze minimalne tretina Cechu netusi ani v naznaku, jak je situace vazna, i kdyz...., resilo by to neco? ()

koxin 

všechny recenze uživatele

K dokumentu o tak závažném a mně blízkém problému jsem měl velké očekávání. Marketing takového rozsahu jsem u dokumentů neviděl už dlouho, tak to přece musela být pecka. Po konci snímku jsem si však uvědomil, že jsem se nedozvěděl nic nového, co se této problematiky týče jsem viděl už mnohem působivější a přesvědčivější záběry a docela jsem se nudil. Což mě tak mrzelo, když se jedná o téma, kterým se zabývám téměř každý den. Film negraduje, je těkavý, přebíhá z místa na místo a nechává nedořešené otázky, opakuje furt to stejné dokola, všechny pokusy o citové působení jsou chabé... A já celou dobu jen vzpomínal na bravurně natočený a dokonalý Before the Flood od DiCapria, který by měl lidem z Plastic Oceanu asi trochu více objasnit, jak udělat dokument, kterým se hýbou masy. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Predstavy o tom, že plastové tašky a obaly nahradia papierové nie sú reálne, lebo papier nie je vôbec odolný. Vystlal som kôš v kuchyni papierom, namiesto plastovej igelitky. Po 4 dňoch, keď bolo treba kôš so zbytkami potravy vyniesť sa ukázalo, že papier sa roztrhal a čiastočne rozpustil, čo spôsobilo, že steny koša boli úplne celé špinavé a zvyškami vlhkého papiera sa živili nejaké larvy. Odvtedy dávam do koša vždy len plastové igelitky. Chcel by som vedieť, koľko by vážil celokovový notebook a skúste vyrobiť trebárs papierový vákuový obal. Plasty nás raz asi privedú do hrobu, ale ak by sa dnes prestali vyrábať, nemáme adekvátnu náhradu. ()

Reklama

Reklama