Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

tron 

všechny recenze uživatele

So značne prižmúrenými očami 3*. Po matno-fádnej jednotke a prekvapivo skvelej dvojke je to skôr návrat k prvej časti. Kým sa to hrá na Utečenca, nič moc, ale ako-tak to nad hladinou pozerateľnosti udržuje slušný kasting (hoci každý hrá totálne klišé postavu, každopádne príjemne ma prekvapil Nick Nolte, ktorý tomu nečakane veľa dáva), pochmúrna jesenná výprava, smutná lesná atmosféra a veľmi dobré finále. Negatívne vnímam množstvo logických kiksov (ZAČIATOK SPOILEROV prečo drony neodrovnali rovno prezidenta, ale piplali sa s nedôležitou ochrankou a tým pádom mu poskytli náskok? Rodinný dom strážený tak perfektne, že stačí preliezť plot na zadnom dvore, odsunúť posuvné dvere na terasu a voilá, ste dnu. KONIEC SPOILEROV) a občas príliš divný/divoký strih (stihli vlastne evakuovať nemocnicu alebo nie?). Páči sa mi, že je to drsná séria, kde umierajú aj relatívne dôležitejšie postavy a akcia je krvavá. Pri uchádzajúcom rozpočte 40 miliónov trojka na celom svete zarobila 146, takže pre producentov fajn. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Patrně by se vůbec nic nestalo, kdyby třetí dějství vůbec nevzniklo. Akční svět není po tomto akčňáku obohacen o novátorské a invenční pojetí. Vlastně se jedná o tuze obehraný koncept filmu osmdesátkového zabarvení, kdy je ohrožen prezidentský trůn, a nej(v)hodnější muž v okolí Bílého domu je hanebně očerněn z atentátu na respektovaného (černého) prezidenta. A tak po další dvě následující hodiny se bude náš hrdina snažit rozbít to spiknutí, zabrousíme do lesů za jeho zálesáckým tátou, prezident si dá šlofíka v kómatu a v akčním finálním zúčtování vybuchuje skoro všechno, co má nemocniční nálepku, načež Ministerstvo zdravotnictví čítá škody. Dobrá, Mike Banning, agent bez bázně a hany, zase jednou kryje záda hlavě státu. A Gerard Butler si stále nedá pokoj a znova nastupuje do akce, ačkoliv už dávno ztratil akční pel. Do toho přihodili Nicka Noltea coby jeho lehce maniakálního fotříka, agentku FBI si střihla až na záda obličejovým liftingem vytažená Jada Pinkett Smith, viceprezidenta ztělesnil Tim Blake Nelson, záporáka Danny Huston, manželku hlavního hrdiny ztvárnila Piper Perabo a úloha prezidenta připadla Morganu Freemanovi. Jmenný list tedy čítá solidní herce, režisér Ric Roman Waugh ovšem hodně bojuje s rozpočtem, předvídatelností a průměrností scénáře, na kterém se podílel. Akční scény nejsou nikterak úchvatně natočené a už vůbec ne extra kreativní. Akční série tak zaznamenává povážlivě sestupnou tendenci, která omámí jen skalní příznivce naivních akčnáků. 5/10 ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za záběr Morgana Freemana s Vladimírem Vladimirovičem Putinem. Jinak klasické schéma. Bezpečnostní složky naprosto neschopné, ovšem záporáci mají stoprocentní přesnost zásahu, pokud střílí na "řadové cíle", a nulovou přesnost zásahu, pokud střílí na hlavního geroje, což zachrání Ameriku. Tedy přesněji 0,1 %, protože občas musí téci po zpoceném čele nějaký ten hrdinský pramínek krve, že. Tomu se přizpůsobuje zápletka, zvraty a vůbec "logika", která takřka absentuje, jak už to tak bývá. Mravní ponaučení: systém je skvělý, jen občas lidé zklamou. P.S. Poslední věta v obsahu: "Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi" mi silně připomíná Eso Rimmera: "Nic extra. Zachránil jsem pár vesmírů, svrhnul pár diktátorů, odmítnul hromady nevěst a nechal si seřídit světla." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jednotka si vyslúžila kryštalický odpad, dvojka pokukovala po priemernom hodnotení, čiže išlo o drastický posun v kvalite, čiže išlo už len o normálny zlý film a trojka je už priemer. Takže ktorá séria môže o sebe tvrdiť, že sa každým dielom kvalitatívne zlepšuje? Dosť ale bolo irónie, producenti asi pochopili, že bez patetických a patriotických kecov a so zameraním na dej a povedzme že civilnejšiu akciu (to neberte úplne vážne) to bude skrátka lepšie a nemýlili sa. Scenár ale kopíruje už stokrát videné a záujem o film vznikol na základe značky a samozrejme hercov. Pozerateľné, iba málokedy trápne, ale na nejaké inovácie priestor nebol a ani nikoho nenapadlo, že by mal byť. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Prakticky čitateľné od začiatku až do konca. "Angel Has Fallen" popravde pre mňa neprináša ani inováciu, ani reálny záujem. Ale ako jednoduchý akčný thriller, ktorý vám síce bude povedomý, ale neotrávi... myslím si, že to celkom funguje. A dôvodom je hlavne Gerard Buttler, ktorý sa v role Mika Banninga skutočne ukazuje ako charizmatický a šikovný ochrankár. Síce si priznajme, že všetky tieto filmy fungujú rovnako. Nepriatelia vystrieľajú obrovské množstvo guliek, ale nikdy nevedia zasiahnuť cieľ, o ktorý im skutočne ide. Keby to bolo inak, tak by sme boli v úplne inom filme, ktorý by asi nemohol moc niekam pokračovať. Takže dokážem tieto kilšé celkom týmto filmom tolerovať. No na druhú stranu sú tu veci, ktoré sa až tak dobre tolerovať nedajú. Ako napríklad fakt, že je to predvídateľné od začiatku do konca a predtým, než sa udalosti reálne udejú budete vedieť kto je padouchom a ako to celé asi bude prebiehať ďalej. Je to jasné ako facka. A druhá vec je fakt, že ak ste videli Harrisona Forda vo filme "The Fugitive" tak ste videli tento film. Je to dokopy presne o tom istom. S malými odchýlkami. A popravde by som vám viac odporúčal práve tú 16 rokov starú klasiku. Je to otrasný film? Nie. Myslím si, že má dostatok dobrej akcie, charizmatických postáv a aj celkom dobrých momentiek medzi Butlerom a Hustonom. A to záverečné finále na nože sa mi páčilo. Spolu s tým pocitom rešpektu. Možno film trošku nadhodnotím, ale myslím si, že je celkom funkčný a pozerateľný. Ak máte radi akčné thrillery s touto zápletkou, tak si to užijete. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama