Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruth (Melanie Lynskey), deprimovaná zdravotní asistentka, se vrací z práce a nachází psí exkrementy na trávníku před svým domem, který byl vyloupen. Zloději odnesli stříbrné příbory a notebook. Ruth ztrácí víru v policii a trochu i v lidstvo jako takové. Začíná své vlastní vyšetřování a spojuje síly s nevyzpytatelným sousedem Tonym (Elijah Wood). Když lokalizují její ukradený notebook, sledují jeho signál do zásilkového skladu a to je dovede až ke skupince otrlých zločinců a nebezpečnému, bizarnímu podsvětí... (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (90)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Elijah ma vzdy potesi tym, ze si zahra v dalsom nezvycajnom filme. Spolu s Melanie Lynskey, ktora hrala podobne neohrabanu postavu v dvoch epizodach The Last of Us spolu maju paradny "wibe". Od trapneho "vyzdvihnutia notebooku" az po brutalne vygradovanie v zavere je to velmi slusny "free fall". :) Odporucam sadlo mi. 70% ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela, jaké slovo by vystihlo můj pocit z tohohle filmu. A pak mi to došlo: indie. A jelikož se mi dnes nechce psát tu elaborát, bude to jen bodovité shrnutí toho, co mi během filmu a po něm projelo hlavou (jako dobře mířená nindžovská hvězdice): * zvláštní atmosféra na pomezí nudy a zaujetí * dva podivíni, co mají více štěstí, než rozumu * hlavní hrdinka, vcelku prostá holka "z lidu", žádná katalogová samice, což v dnešní době oceňuju * Hobit se zpočátku do role moc nehodí, pak si člověk zvykne a nakonec ho má i svým způsobem rád * děvče občas leze na nervy svojí přílišnou slušností, naivitou a uťáplostí, přesto je ale vidět, jak to pod povrchem bublá. Holt někdo tu páru vypustit umí, jiný ne... * kántry nepůsobí rušivě a přežila jsem ty táborákové cajdáky i já * černý humor, prezentovaný tak jako mimoděk a nenásilně, je dokonalý! * Trochu rozporuplné dílko, ale za zkouknutí stojí. Zvlášt, pokud se tady taky už úplně necítíte jako doma. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Zvláštně sympatický filmový chameleon. Co začíná jako kombinace Volného pádu a Bůh žehnej Americe, vše ve stylo bratří Coenových vyústí v detektivku, silně černokomediální přestřelku a v závěru dokonce slasher! Hlavní hrdinka je taky takový chameleon - doteď pořádně nevím, jestli jsem s ní měl soucítit nebo se jí smát, jak si vše nechá líbit. Jestli to však byl režisérův záměr, pak tleskám. Všechno ostatní je pak klasická komedie ve stylu bratří Coenů se spoustou náhod, zbraní, líbivého soundtracku, lidech jdoucích po penězích cestou zločinu a mrtvol. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hodně nemastné, neslané a ploché, co se vykreslení postav týče. Nakonec mi bylo úplně jedno, co se vlastně stane. Už název filmu je zavádějící, protože svádí k zamyšlení, že hlavní hrdinka bude řešit neutěšený stav svého života, ale ona mezitím jde po zlodějích, kteří jí ukradli počítač a stříbrné příbory. Macon Blair se pokusil nakousnout několik témat, ale žádnému se nevěnoval do hloubky. Naznačí nám, že hlavní hrdinka pochybuje o významu samotného života, ale nakonec tahle dějová linka vyšumí do prázdna. Pak nám naznačí, že by mohla navázat intimní vztah s podivným sousedem (Elijah Wood), ale po asi třech scénách i tahle odbočka nikam nevede. Nakonec tak zbývá jenom pátrání po zloději, které se nakonec totálně zvrtne, bohužel ne tím správným způsobem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela sranda a docela úlet. Vlastně takový pohodový kousek vzorově odkazující na to nejlepší a nejujetější od bratrů Coenů. A musím teda říct, jak je hrozně fajn, že v rámci jejich odkazu v dnešní době někdo natočí film a ten film ještě k tomu všemu baví. Melanie Lynskey a Elijah Wood byla parádně ujetá dvojka a celé to do toho stejně ujetého příběhu sedlo. Filmová jednohubka, ale zato zábavná jednohubka. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Film mal svetovú premiéru na filmovom festivale Sundance 19. januára 2017. Celosvetovo bol predstavený na Netflixe 24. februára 2017. (chesterko)
  • Natáčalo sa od apríla 2016 v Portlande, štát Oregon. (chesterko)

Reklama

Reklama