Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (297)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Vůbec bych se nezlobil za mnohem vyšší přísun humoru. Právě humor mi zde totiž žalostně scházel. Zoe Kazan je herečkou, která mi k srdci nepřirostla, a to hlavně kvůli jejímu nepřitažlivému zevnějšku. V tomto snímku plní pouze roli jakéhosi přebytečného obalu kolem rozmnožovacího ústrojí. Film začne být trošku sledovatelný až v momentě, kdy dostane Zoe rýmičku a nebohému muslimovi nezbude nic jiné, než se postupně začít přátelit s jejími zvláštními rodiči a nepřátelit se se svými ještě zvláštnějšími vlastními rodiči. Celý film je přitom nesmírně předvídatelný a v mnoha pasážích velmi nudný. Pokud nemáte vyloženě slabost pro romantické komedie, tak o nic nepřijdete. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Netradiční romantický film, což je jedině dobře, protože těch, co jedou podle schematických scénářů, už bylo tolik... Ale Pěkně blbě má bohužel dost pomalý rozjezd, dlouho trvá, než se do něj ponoříte a začnete si ho užívat, a na konci, tedy před finále (které je předvídatelné, ale jasně, je to romantika), opět trochu zvolní. Takže tři hvězdy i přesto, že mě snímek nakonec rozesmál a místy i dojal. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně vystavěná romantická konverzačka s rozkošnou závěrečnou scénou a tematickou aktualizací v podobě muslimských tradic uprostřed západní společnosti. Dojmy mám ale rozpačité - na jednu stranu jde film v první polovině několikrát proti konvenčním očekávání a z tradičních romantických vzorců přechází k závažnějším a rozsáhlejším motivům, ale zároveň pro své sociální vyjádření používá dost neuvěřitelné postavy s přehnanými reakcemi a ve finále naplno funguje jen ta jinak rutinní romantická linie. Emocionální to místy skutečně je a ve druhé polovině příběh znovu překvapuje, jak tvrdohlavě oddaluje happyend, ale katarzní účinek je zkrátka oslaben tím, že do ohromně složité životní situace se neustále cpe pohodový humor a vyprávění trochu nepromyšleně dává tolik prostoru rodičům nemocné Emily, jejichž životanázory a postoje přitom jdou dost mimo vytyčený myšlenkový mantinel. Každopádně je to hodně chytrý snímek, který na rozdíl od většiny soukmenovců má co říci globálně i mezigeneračně. Velmi silné 3*. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takové romantické drama, kdy zpočátku je film romantický, ale následně se mění v drama. Kumail Nanjiani je jako hlavní hrdina fajn, je to takovej milej chlapík, který nechce zklamat svou rodinu, ale zároveň chce být s ženou, kterou miluje. Bylo hezké i seznamování se s rodiči Emily. A napětí až do poslední minuty, jak to vlastně dopadne. Na konci jsem byl mile překvapen, že se jedná o film natočený podle skutečného života Kumaila a Emily. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, jak může být romantická konverzační komedie tak zábavná, aby to oslnilo na festivalu nezávislých filmů Sundance, a pak i v Karlových Varech jako úvodní snímek. Ukázalo se, že romantická komedie skutečně může být tak vtipná a dokonale odzbrojit. Na první pohled neoriginální romance jednoho stand-up komika, na druhou stranu parádní zábava se skvělými vtipy a zajímavý vývojem. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Komedie vypráví skutečný příběh populárního amerického komika, který ve filmu hraje sám sebe. (Zdroj: Aerofilms)
  • Meno Emily Gordon (Zoe Kazan) bolo pre potreby filmu kozmeticky upravené na Emily Gardner. (lebarbo)

Reklama

Reklama