Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

quixote 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené, slušně zahrané (L.Švormová věru nezklamala), s atmosférou a dramatickým tahem, ale jinak jen x-tá variace na omleté téma, navíc hodně předvídatelná, v podstatě bez překvapení, což se týká i typů a vývoje postav a jejich hereckého obsazení. Honajz má pravdu, že se tu najde i dost nelogických děr. Závěr je sice uvěřitelný, ale působí spíš dojmem, že chce diváky spíš trochu šokovat nebo kázat cosi hodně otřepaného o „božích mlýnech“ nebo o tom, že s čím kdo zachází..... Originální a pod kůži jdoucí scénář jako byla režisérčina minulá „Nespavost“ se bohužel nerodí každý den! Osud spisovatelky Monyové filmu ex post dodal tragický rozměr. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dobry namet. Skoda jen, ze scenar uz hodne prehani v mnoha aspektech. Pusobi dost neprirozene. Je sice spoustu mamincinych mazanku, ale tomu uz se moc verit neda. Stejne tak zaver, nasazena hospodyne, skleroticka kamaradka... Novakova pusobi velmi prirozene. Svormova pobavila. V nicem vyjimecny tv film. ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mně se tento televizní film velmi líbil. „Souboj“ Sandry Novákové s Libuší Švormovou byl vypilován do největších podrobností. Příjemně mě překvapil herecký výkon Martina Trnavského, kterého jsem viděl hrát poprvé. Mnozí zde kritizují, že příběh je neuvěřitelný, vykonstruovaný… Já si však myslím, že to byl právě umělecký záměr vše maximálně vypíchnout. Mám zato, že by si z tohoto filmu měli rodiče vzít ponaučení! ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Tak opět se ukázalo, že se umí točit i dobré věci! Švormovka nezapřela svůj talent hrát nemilou tchýni a kolotoč událostí a náhod tak zamavál s naším hlavním párem až jsem šel chvílemi do kolen a ve finále docela čuměl s otevřenou hubou. Divím se, jakou měla Sylva trpělivost se svým mamánkem a Nováková skvěle zahrála moment překvapení na časté ostré reakce své nové tchýně. Toto doporučuji všem mladým párům, kteří jen v koutku duše uvažují o společném bydlení s rodiči! ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho trochu zmatená.. bylo to dobré nebo průměrné a jak to vlastně ohodnotit? Příběh se mi docela líbil a velmi mě překvapilo, že jsem konec hned na první pohled neprokoukla (ani na druhý a třetí.. no nic). I když Sandra nepatří mezi mé oblíbenkyně, tak tady se mi poměrně líbila... i když ten její hlas bez intonace trochu mate, ale zvykla jsem si. Oproti tomu Jitka asi v roli největší mrchy taky nebyla špatná. Název sice nechápu, ale tak moc jsem sympatizovala s hlavní hrdinkou, Sandrou, a přála jsem si, aby toho svýho propleskla...Asi musím dát za 4, protože i když se mi konec zdál trochu nedokončený, tak ve své podstatě byl velmi hlubokomyslný. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)
  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)

Reklama

Reklama