Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začínající filmový střihač Sean, který si přivydělává jako řidič losangeleské firmy rozvážející auta jejich novým majitelům, právě dostal pozvání na svatbu své sestry, která se koná na Floridě. Není na tom finančně nejlépe, a tak se na ni nemohl vypravit, kdyby se nenaskytla příležitost neplatit za benzín. Nabídne se totiž, že přes celou zemi odveze jedné staré dámě její historický Mercedes. Cesta však nezačíná nejlépe. Na poušti Sean píchne, je nucen dát auto do servisu a přenocovat v motelu. Před budovou poprvé zahlédne staré auto, které zanedlouho osudově zasáhne do jeho života, a zaslechne z vedlejšího pokoje podivné zvuky. Další den, když si Mercedes vyzvedne, stopne ho zanedbaný mladík Nick. Sean nemá moc chutí brát stopaře, ale když mu mladík slíbí, že zaplatí benzín až do Houstonu vezme ho. Zanedlouho opět spatří starý vůz, který stál před motelem. Jeho posádka potřebuje pomoci nahodit motor. Když pak Sean odchází z motorestu, kde zastavil, uvidí dívku, která vypadá jako vyšinutá narkomanka v potížích. Rád by jí pomohl, ale neví jak. Nick však pozná, že Megan je nakažena upírským virem a pomalu se proměňuje. V umývárně ji schladí studenou vodou a ledem, ale když se dívka probere, kousne Seana do ruky. A tak Nick vypráví Seanovi, že upíři opravdu existují, že poté co je infikován trvá asi týden, než je přeměna dokončena a z člověka se stane upír. Že se to sice na jeden, dva roky dá potlačit léky, ale pak už neúčinkují a jedinou možností jak se vyléčit je zabít původního původce infekce. A to byl podle Nicka jeden z těch, kdo tvoří posádku starého auta. Také mu prozradí, že i on sám byl před rokem infikován a teď hledá svého upíra, aby ho mohl zabít. A aby to nebylo tak jednoduché, je nutno upíra zabít na posvátné půdě. Trojice se rozhodne vylákat upíry na blízkou španělskou misii. Cestou se s upírskou bandou několikrát střetnou v boji na život a na smrt a na starém hřbitově se s nimi skutečně vypořádají. Jenže skončí v nemocnici a navíc se ukáže, ani jeden z upíru nebyl tím, jehož smrt by Nicka vyléčila. Musí hledat dál. V patách je jim ale upír Kit, který se potuluje po zemi už devět set let a má nadlidskou sílu a schopnosti. Sean je však tentokrát odhodlán bojovat tak jako nikdy. Zamiloval se totiž do Megan a je odhodlán ji ubránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Daginka 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že film ještě docela ujde, ale když jsem se asi 14 dní po jeho zhlédnutí, dívala, co jsem všechno hodnotila, tak jsem absolutně nevěděla oč šlo a musela jsem se podívat znovu na profil filmu.A říkám si, že je docela podstatné jestli si děj filmu živě pamatujete a dokážete představit nebo o pár dní později vůbec nevíte o čem film byl.Hvězdička navíc je pouze za Brendana Fehra, protože je to můj oblíbenec ;).Moje hodnocení-55% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková variace na od soumraku do úsvit nebo na ten seriál Buffy přemožitelka upíčů nebo jak se to jmenuje.Kupodivu to ale neni špatný, docela sem se bavil a o napínavý a temný scény rozhodně nouze neni, snad jen ten konec mohl být zpracován jako pořádně velkej masakr, to mi trošku chybělo, ale jinak je to pro mě překvapení ()

Reklama

Lish84 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna naznačovala velmi slušné béčko. Dál se to rozjíždělo jako poměrně slušné béčko, ale postupně padalo až do céčkových vod. Čím víc filmu přibývají minuty, tím větší nesmysly nám tvůrci servírují. Film je typický příklad levného a odfláklého hororu. Potěšilo mě jen pár sebeparodických momentů (občas asi i úmyslných). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Hladová noc“ je rychlý, je akční, ale přitom má dobré hororové momenty – třeba ten na pláži se povedl, a to i s tím, že to má pěkně brutální tečku. Celkově je možné o snímku „Hladová noc“ mluvit jako o docela brutálním, navíc jsou ty scény velmi dobře technicky provedené. Pokud nechcete nic víc než dobré akční béčko, „Hladová noc“ je fajn volba. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem Forsaken viděl zhruba před deseti lety, v době, kdy mi film byl určen, tedy jako teenager, a tehdy jsem z něj byl nadšený. Podruhé jsem se koukl nyní a i když už nadšení zdaleka nebylo takové, pořád je to hodně slušný film, který odsýpá, baví a ani chvilku nenudí. Nic nového ani originálního se tu neobjeví, ale když to funguje, remcat nebudu. Oba hlavní hrdinové jsou nejen seriáloví hezouni, ale i sympaťáci (a Fehr je charismatickej až na půdu) a člověk jim fandí. Jednoduchý, nenáročný příběh, jako vystřižený z delší verze jednoho dílu Supernatural, takže nemůžu být nespokojený. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama