Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je to za soudní systém, kde kriminálníci zůstávají na svobodě? Mladý právník Arthur Kirkland (Al Pacino) se ptá, zda vůbec existuje SPRAVEDLNOST. Arthur je upřímný, idealistický právník, který se najednou dostává pod tlak, když má obhajovat významného soudce (John Forsythe). Ten je obviněn ze zbití a znásilnění mladé dívky. Arthur ví, že je vinen! Když dojde k soudnímu líčení, Arthur si musí vybrat mezi kariérou a ctí. Závěr soudního líčení je explozivní a nezapomenutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (287)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Soudní dramata mám rád a popravdě před zhlédnutím tohoto filmu bych si moc nedovedl představit mladého Al Pacina v roli právníka, byť ho považuji za skvělého herce. A spravedlnost pro všechny stojí na jeho hereckém umění, ale také výborném příběhu, který sice nepředstavuje naprostý vrchol subžánru, ale rozhodně nenudí a potěší ukázka toho, jak může osud klientů ovlivnit právníkovo chování a psychiku. Zároveň je tu nastaveno zrcadlo počínání soudců a jejich charakteru. Závěrečný proslov, resp. úvodní řeč k procesu, Arthura Kirklanda byl vynikající a tvoří dokonalou tečku za uplynulým snímkem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Al Pacino předvádí další ze svých bravurních výkonů, jeho one man show se nezastaví před ničím a ve vší „kráse“ předkládá odvrácenou tvář justice. Holt, každá právnická role musí mít své sólo. Coby idealistický právník je postaven před náročné rozhodnutí – chránit stárnoucí soudní prase za brutální znásilnění nebo dát přednost vlastní cti? ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý pohled na prohnilivý soudní systém v němž se najde jeden právník, kterému jde o něco jiného než o peníze a prospěchářství, jde mu o spravedlnost pro všechny. Al Pacino bravůrně ztvárnil idealistického právníka Arthur Kirkland a předvedl svůj další životní výkon (nominace na Oscara budiž tomu důkazem). Ale ani ostatní herci se nenechali zahanbit a podávají též slušné výkony. Závěrečný proslov Pacina ze soudního líčení je něco nazapomenutelného...... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Já jsem viděl tolik parádních filmů od soudu, že může být Al Pacino nominován třeba na nejužitečnějšího hokejistu základní části paraolympijských her, a je mu to na houby, protože tady se kromě trochy řvaní vůbec nic neděje. Celou každodenní Arthurovu rutinu sledujeme s podivným odstupem, žánrově se motáme mezi dramatem, komedií a krimi, ale z té je tu nejmíň. Sympatickou postavou je Jakc Warden, nesympatickým pak obsazení dabingu, kde si několik málo herců s výraznými hlasy (Trávníček, Musil, Pípal, Vlach) střihlo ještě asi desítku vedlejších postav - každý. Další velká legenda zlomena. Jestli chcete koncert, pusťte si 12 rozhněvaných mužů v původním dabingu. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Působivě vybudované drama přímo pro herecký koncert Al Pacina, který s dokonalým glancem přetavil suchopárnou řeč paragrafů ve strhující podívanou. On snad ani ty postavy nehraje, ale prožívá celou svojí fyziognomií. A to umí málokdo. Jen si všimněme těch jeho gest. Moc se mi líbilo, jak v právním boji argumentoval až do krajnosti s nechutným klientem za spravedlnost. Takže co dodat, kdo má rád Al Pacina určitě si tento skvost užije. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Film je známý díky scéně, ve které postava Al Pacina (Arthur Kirkland) řve: "You're out of order!" V českém dabingu: "Jste nepřístojný." Tato hláška byla v populární kultuře mnohokrát parodována. Závěrečná scéna u soudu byla i přes svou délku kolem 8 minut natočena na první pokus a je často uváděna jako hlavní důvod, proč si Pacino za film odnesl oscarovou nominaci. (SeanBean)
  • Druhý film, za ktorý bol Al Pacino (Arthur Kirkland) nominovaný na Oscara za najlepší mužský výkon, kde hral po boku svojho učiteľa herectva Lee Strasberga (Sam). Prvýkrát to bolo vo filme Krstný otec 2 (1974). (Spilvo)
  • "And Justice For All" je i název alba metalové skupiny Metallica z roku 1988. (Comida)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama