Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V istom americkom národnom parku stroskotá mimozemská vesmírna loď. Z blízkeho močiara priletí roj po krvi bažiacich komárov a vrhne sa na telá mŕtvych mimozemšťanov. Čoskoro sa ich telá začnú zväčšovať a oni, hnaní neutíšiteľným hladom, začnú ohrozovať všetko živé, čo sa toho času nachádza v parku. Študentka biológie Megan (Rachel Loiselle), jej priateľ Ray (Tim Lovelace), ranger Parks (Ron Asheton) a dvojica návštevníkov parku Earl (Gunnar Hansen), a Junior (Mike Hard) musia spojiť svoje sily a bojovať s neustále sa zväčšujúcim hmyzom, aby sa nestali nedobrovoľnými darcami svojej drahocennej krvi. (beso74)

(více)

Recenze (10)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Mosquito“ není skvělý film, ale má ještě trochu spíše nádech 80. let než těch 90., má v sobě něco, co dovede na první pohled zaujmout, alespoň v případě, pokud máte rádi béčkové filmy. Trikově je snímek trochu naivní, ale právě triky jsou to, co je zde nejvíce povedené. Nechybí trocha nahoty, gore, které není dovedeno do extrému, a nakonec i celkem snesitelné postavy v jednoduchém příběhu. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco zábavné béčko o súboji prerastených hladných komárov a trochu strelených preživších, ktorí sa ani náhodou nemienia stať nedobrovoľne dobrovoľnými darcami krvi. Vzhľadom nato, že sa film natočil za smiešnych 200 000 dolárov, nevadia mi nepodarené animácie lietajúcich komárov a ani samotné bábkové modely komárov. Nesporným plusom filmu je partia podarených zlodejov, ktorých mozgom je Gunnar Hansen. Títo exoti sa postarajú o to, aby človek pri sledovaní niekde v kresle nezaspal. Samozrejme, ak si chcete film užiť, logiku treba vypnúť a zbytočne sa nepýtať, ináč sa môžete prichytiť pri špekuláciach typu, odkedy si komáre kladú vajíčka v pivniciach, prečo z komára napitého ľudskou krvou po rozpučení vytečie zväčša len žltozelený sliz alebo prečo má mŕtvola vodiča sediaca vo vnútri auta kľúč od zapaľovania vo vrecku od nohavíc. A to by vám, verte mi či nie, celkom skazilo zážitok. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neplánované přistání vesmírné lodi v bažinách má za následek děsivou mutaci moskytů, kteří narostou do obřích rozměrů a vydají se na lov lidí. Za oběť jim padnou nejen dva rybáři, ale rovnou celý kemp, takže mrtvých je nepočítaně. Většina připomíná vysušené mumie nebo oběti z filmu Lifeforce. Sosáky hladových komářic probodávají nešťastníky, jen to sviští. Tu do hrudi, tam do hýždě a asi nejhezčí je vysátí skrze oční důlek. Zpočátku se zdá, že film bude plynout klidným tempem, ale jakmile hlavní postavy sednou do kempingového vozu, aby moskytům ujely, začne akce. Postavy následně bojují v potrubí i v opuštěném domě, k ruce mají pistole, pušky, sekeru i motorovou pilu. Moskyti sají tak nelítostně, až ubožákům vystřelují oči z hlavy (tak dobře, jednomu, ale možná i dalším neukázaným). A to ještě nikdo netuší, jaké překvapení skýtá sklep. Zábavné! Většina triků využívá klasickou stop-motion animaci, což potěší, mechanických modelů je také dost. Zejména při scéně v potrubí jsem si vzpomněl na Kamenáče Billa. Film s osmdesátkovým lookem je poctivé béčko, jako když vyšije. ()

Narana_Baba 

všechny recenze uživatele

Tohle možna zaplatil daky výrobce repelentu no zas tak moc penízů na to nedal. Da se říct že je to o velkych komárech co zmutovali bo nejaky meteorit spadnul a vytvořil radiácii. A mne se docela libilo jak si litaji po dakej rezervácii a sosaji turisty. První hodinu je velmi slušna komedie s važnym poselstvim bo za bruka je tu dosaděny komar a to by gusta Jung uměl vysvětlit bo ten jeho archetip z kterého sa lide boji bruku a i dalšího hmyzu je společny no invaze na zemekulu hrozi od bruku a ne od komaru bo jinej havěti. Ale tady je to jedno protože tady se o propagandu bruku nejedna, je to enem také so slabučkym talentem všech zučastněnych bo toto je nejlepší film režiséra – pak totiž točil ještě horší a lide co tam do kamery čučí su velmi nejisti , tak nejisti že po natačení šli dělat něco jiného. Jediny slavny co tam hraje je tento a to je zajimave se divat naten jeho ksicht skutečny no s masku byl 100x lepši. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale copak. To tady nikdo nemá rád béčka? Jasně film je děsně levnej, ale zábavnost byla ne, nuda nenastala a to je to hlavní. Obří komáři byly fajn, pohyby byly poněkud neohrabané ale nebylo to tak strašné, sosáky používaly skutečně kamkoliv, dokonce i do oka jednoho rybáře. Tohle dílko je rozhodně zábavnější než Mosquito man. A taky "Leatherface" byl dost v klidu:-) ()

Zajímavosti (3)

  • Režisér Gary Jones plánoval v roku 1998 natočiť pokračovanie filmu, ale kvôli vtedajším negatívnym kritikám sa svojich plánov vzdal. (beso74)
  • Komáre nekladú svoje vajíčka na suchý povrch, ako je to zobrazené vo filme, naopak, vyhľadávajú vodné plochy, ako napríklad bažiny alebo močiare. (beso74)
  • Tvorca špeciálnych efektov Matt Hundley sa dostal k filmu až počas natáčania. Pôvodne vybraný špecialista si totiž raz odskočil po cigarety a viac ho už pri natáčaní nikto nevidel. (beso74)

Reklama

Reklama