Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (305)

silentname 

všechny recenze uživatele

Po rokoch čakania, odkladania, zmeny termínov, útoku pandémie a nakoniec ešte aj výpadku prúdu v kine som konečne mal možnosť dopozerať "The New Mutants" a tak ukončiť toto prekliatie. Už som sa začínal báť, že tento film nikdy neuvidím. Ale podarilo sa. Tak ako to dopadlo po všetkých tých problémoch s ktorými film zápasil, mimo iné aj s fúziou Fox a Disney, kde sa hovorilo o tom, že film nakoniec nikdy nevyjde. Myslím si, že lepšie ako väčšina ľudí očakávala, no nemôžem to ohodnotiť ako dobrý film. Myslím si, že film ako taký je okey a pod povrchom drieme skutočne zaujímavý príbeh so zaujímavými postavami. A dalo sa z toho niečo vyťažiť a priniesť tak skvelý zážitok. Ale film podľa mňa nemá úplne najlepšie prevedenie. Najväčším problémom je, že sa nás film snaží vydesiť momentkami, ktoré nepôsobia až tak strašidelne ako by mohli. Prečo? Lebo nie sú ideálne vybudované a venujeme sa im viac ako akčným, než ako hororovým momentkám. Myslím si, že najstrašidelnejšie si to asi vychytila Rahne v podaní Maisie Williams. A jej opätovné stretnutie so svojim najväčším strachom je spracované veľmi dobre. Inak však nemám pocit, že by film priniesol niečo, čo by sme už v minulosti nevideli. Usmievaví muži mi pripomínajú Slendermana v kombinácii s úsmevom Anne Hathaway z remaku "The Witches". Keby bol film poňatý viac ako horor a pridala sa do neho silnejšia atmosféra, tak to mohlo aj fungovať. No celú dobu mám pocit, že filmu niečo niekde chýba. Myslím si, že postavy sú celkom dobré. Máme možnosť vidieť ich vlastné strachy a trošku nám to niečo aj o nich povie. Možno film mohol povedať toho trošku viac, ale snaha sa cení. A vďaka nim som si sledovanie aj celkom užil. No problémy s príbehom to zakryť nevie a najmä (ako som povedal) malo byť prevedenie trošku iné. Hodnotenie: C+ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V prvopočiatkoch vzniku tohto filmu, som sa tešil na nový pohľad na x-menovský vesmír, vznikajúcemu filmu som fandil a štvalo, keď sa jeho premiéra neustále presúvala. Tak som sa konečne dočkal. Čo napísať o tejto jednej z mála filmových lastovičiek v dnešnej svetovej kríze? Je to naozaj iný pohľad na tému, ale jej spracovanie je tragické. Nemyslím tým, že by sa tu našli hrozné triky, alebo výprava ( tá tu vlastne ani poriadne nieje zastúpená, všetko sa odohráva v jednom ústave ), ale že režisér a scenárista zároveň, nedodali potrebnú gradáciu a napätie. Plus, samozrejme si tu musíme zaangažovať nejakú tú dnešnú politicky korektnú k0k0tinu ( napr. lesby ). Film svojej doby a pre mňa veľké sklamanie. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mnozí nevěřili, že tenhle film vůbec existuje, další po zhlédnutí doufají, že skutečně neexistuje. Proklínaný projekt jednou pro vždy neslavně ukončuje dlouhou éru X-men Universe a na rozdíl od Dark Phoenix (který stále považuji za fajn film) skutečně nestojí za moc. V blízké době se pravděpodobně nedozvíme, jak by film vypadal za dokonalé konstelace hvězd, co by obsahovaly přetáčky a co Josh Boone musel nakonec z filmu odstranit, jelikož si Disney nepřeje žádné narážky na uzavřenou kapitolu X-menů. Zmíňka o nich sice ve filmu je, chybí však potitulková scéna. Otázka je, jaké byly v prvopočátku ambice, ale už casting vycházejících hvězd (často ze seriálů) dává tušit, že trilogie byla v plánu a měla hlavně vydělávat. Bohužel hororové prvky fungují jen v okrajové míře a film hodinu opatrně studuje postavy, nic se moc nestane, pak se to zvrhne a rozkopávají se dveře (doslova) na další příběhy postav mých oblíbených Maisie Williams nebo Anyy Taylor-Joy. Ale poslední rok film nikoho z managmentu nezajímal, zúčastnění tvůrci zaplakali nad tímhle postojem a těch pár diváků, co na to zavítají do kina, to odzívá. Neskutečně promarněný potenciál, všichni věděli, že je to průser, dlouho to řešilo, ale už je to konečně za námi...5/10 ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Zajímala by mě ta úplně původní verze, co měla jít do kin, pokud si dobře pamatuju, dva roky zpátky. Ale i tahle "finální" verze, co z toho všeho nakonec vylezla, je v pohodě stravitelná. Určitě pomohla kratší stopáž, protože čas, co při sledování Nových mutantů pocitově uběhl mi přišel stejný jako u Tenetu, který má o hodinu víc. Být film delší, stal by se nesnesitelným. Už tak jsem se občas dost nudila. Děj je jednoduchý a průhledný, většina stopáže zaplněná nevýznamnými kecy, jakože sbližováním a objevováním schopností, kterých si stejně moc neužijeme. Hned od začátku bylo jasný, že se tam děje něco divnýho a že odtamtud utečou nebo se o to minimálně pokusí. Taky bylo jasný, že ty mutanty na něco potřebujou a že je to nejspíš důležitý. Co mi tak nešlo do hlavy bylo, proč tam celý zařízení hlídá jeden jedinej člověk (vlastně mutant)? Zas na druhou stranu atmosféra se celkem povedla a jako Rko by to mohlo být ještě někde úplně jinde. Líbilo se mi i obsazení, jediná, kdo mě na začátku trochu štvala, byla Magik, ale to bylo spíš postavou než herečkou. Pokračování bych kvůli hercům i uvítala, ale nepočítám s ním protože Disney 6/10. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film. Takto to vypadá, když se film xkrát přetáčí. Prostě to moc nedává smysl. Sledujeme partu béčkových mutantů, kteří jsou zavření v této léčebně. Mají problémy ovládnout své schopnosti a tu se to mají naučit. Nic ale není tak, jak se na první pohled zdá. Atmosféra je nic moc a akce je tam málo. I přes dobré obsazení tomu něco chybí. I finále je slabé. Maisie Williams a Anya Taylor-Joy jsou sice super, ale ni ty to nevytrhnou. Už dost těmto nedodělaným mutantům. Snad to pod Disneym bude lepší... Jediným plusem je snad krátká stopáž. "Jakou máš schopnost?" ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Organizace, pro kterou pracuje Dr. Reyesová (Alice Braga), je Essex Corp, která se již objevila v potitulkové scéně X-Men: Apokalypsa (2016). Dále figurovali jako hlavní antagonisté ve filmech Logan (2017) a Deadpool 2 (2018). Této organizaci velí zloduch Mister Sinister, jehož symbolu si lze zde všimnout. (Mikahu)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama