Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (305)

Helo 

všechny recenze uživatele

Ani špatný, ani nijak extra dobrý. Parta mutantů je fajn, jak po herecký stránce, tak po stránce schopností, ale celý to trpí takovou jakousi průměrností. Je sice dobrý, že je to zase jiný, než ostatní X-meni, ale ona ta hororová stránka nějak moc nevystraší, psychologická neuhrane a mysteriozní stránku člověk rozlouskne asi tak po deseti minutách. Postavy to ale dokážou utáhnout a celkově to vlastně po těch problémech a z nich vyplývajících nízkých očekávání i docela překvapí. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Z potenciálně zajímavé hororové komiksovky vylezlo takové vykuchané nic. Noví mutanti by se chtěli opřít o postavy, ale tvůrci se jim prakticky nevěnují. Chtěli by se od ostatních x-menovských filmů lišit zasazením do hororového žánru, ale děsivé scény tu jsou víceméně odbyté. A i když to docela hezky vypadá a parta hrdinů je i přes svou povrchnost vcelku sympatická, na dobrý film to nestačí. Po letech čekání dorazil do kin film, který prakticky ničím nezaujme. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Zas tak úplně špatné to nebylo, po všech těch tahanicích a nejasnostech z toho vylezl docela slušný rubber pseudo horůrek s celkem sympatickýmy postavami, mezi kterými je chemie stravitelná a příjemně koukatelná. Horor to určitě nebyl, i když napínavé a ne zrovna sluníčkové scény tam rozhodně byly. Anya si vše kradla pro sebe, na tu se kouká zdaleka nejlépe. Pomyslný easter Egg na Sinistera mě zahřál u srdce, ale bohužel, další díly nejspíš nebudou, což je škoda, protože tento originální přístup v X světě mě rozhodně zajímá. Snad Disney někdy nechá Boona dokončit svou trilogii. I přesto, že je toto pořád součástí Foxáckých mutantů, ale ani by nebyl problém je napasovat na MCU. Každopádně to jsou výborné tři hvězdy, možná bych dal i čtyři, to nejspíš po další projekci.. Trochu mě štve, že se postavy více neukázaly z hlediska schopností, občas Magick působila až moc Young adult superhero, za to nejspíš ty hvězdy dolů ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je toho tolik špatně, až se těžko hledá něco pozitivního - ať už obsazení, scénář, zpracování nebo konečné sestříhání. Neoriginální příběh (na chlup podobný s Glass), který je tragicky nelogický a chabý, až nechápu, jak to takhle mohlo vyjít do kin. Dalši wtf jsou NEoriginální postavy - 1) Otravná Maisie Williams, která vypadá jako 13 letá holčička a současně jako 40 letá ovdovělá lesbická feministka, co se umí měnit v jezevčíka. 2) Nasekaný kluk z bohaté rodiny, co umí hořet. Wow. Jako bych takovou postavu už někde viděl. 3) Létající Čestmír Charlie Heaton, který je stejný pošuk jako v Stranger Things a vypadá, jak by jej dotěrný strejda v dětství poutal ve sklepě k topení. Ještě že alespoň Anya Taylor-Joy byla obstojná, i když role ženského elektrického Thora je výsměch a člověk by až nevěřil, že hvězda, která se letos objevila v Queens Gambit, by vzala roli v tomhle filmu. Za zmínku stojí možná Smiley-mani, kteří jsou celkem vizuálně kreativní postavy, což se o finálním digibordelu říct nedá. Několikero stříhání a roky chaotické práce se na filmu bohužel dost podepsaly a ze snímku, který mohl být cenným a zajímavým přírustkem do Xmen univerza, se stal nudný odpad, který neví, do jakého žánru by se zařadil, a tak se míchá neúspěšné do všech a výsledek možná neměl ani vyjít ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jméno, které hledáte je I Am Number Four. To byla totiž podobná středoškolská zhůvěřilost, která vznikla jenom za účelem osahat potenciál vzniku nové young adults franšízy a byla v tom průhledná až za roh. U snímků jako The New Mutants máte téměř tendence personifikovat filmové médium díky tomu, jak dokáže být přirozeně resistentní u těchto pokusů jej čistě, bez jakýchkoli dalších ambicí a schopností, prostě zpeněžit. Snad jen vyložení sadisté, kteří se budou tetelit na tím, jak herci válčí se svými přízvuky a koneckonců i rolemi, by mohli najít nějaké naplnění. Nicméně ten nepříjemný pocit při sledování je daleko pronikavější. Být svědkem nepohodlí všech zúčastněných ve filmu o pouhých šesti hercích je spíše srovnatelné s tím, když se jako jediný dostavíte na oslavu narozenin neoblíbeného spolužáka. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Když se na začátku filmu snaží Dani (Blu Hunt) utéci z nemocničního komplexu, způsobí si krvácení z nosu. V následující scéně po krvi není ani památky, ale poté v další, kdy stojí na věži a chce skočit, krev z nosu je už zase vidět. (Morrighan)
  • Organizace, pro kterou pracuje Dr. Reyesová (Alice Braga), je Essex Corp, která se již objevila v potitulkové scéně X-Men: Apokalypsa (2016). Dále figurovali jako hlavní antagonisté ve filmech Logan (2017) a Deadpool 2 (2018). Této organizaci velí zloduch Mister Sinister, jehož symbolu si lze zde všimnout. (Mikahu)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama