Reklama

Reklama

Zabijáci z maloměsta

  • Dánsko Dræberne fra Nibe (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Prudce nekorektní dánská komedie o tom, že najmout si ruského vraha vás vyjde levněji než se rozvést. Otázka zní: stojí to za ty následky? Když hledáte fajnové řemeslníky, Iba a Edwarda rozhodně nevolejte. Jsou to totiž flákači a hochštapleři. I takové řemeslo má ale zlaté dno. Úspory na horší časy utěšeně narůstají, teď ještě vypořádat se s neuspokojivým manželským životem. Jenže rozvod stojí peníze. Spoustu peněz. A Ib s Edwardem nechtějí platit víc, než je nutné. Přichází spásná myšlenka. Na internetu seženete všechno. I ruského nájemného zabijáka. Vražda možná vyjde levněji než rozvod, ale manželky neradno podceňovat... Divoký tanec začíná! (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Jízda v taxíku by klidně obstála v mé oblíbené Noci na zemi :-D Hodně dobře jsem se pobavil, což se mi dlouho u nových filmů nestává. Odkazy na Coeny či Tarantina je místy zjevná, ale snímek je pořád relativně originální, tváře neokoukané a partnerské interpersonální vztahy uvěřitelné. (minispoiler: Po příhodu obživlé Oldwomenkilller do restaurace s ksichtem Michela Meyrse, kdy kytce v květináči opadly rázem všechny listy, jsem si málem cvrnkl smíchem do gatí). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Severania to vedia, tentokrát si ukrojili krajec na ktorý nemali... Čierna komédia sa strieda s iróniou, žartovný národnostný aspekt funguje polovičato a samotná myšlienka filmu je v princípe jasná od počiatku. Podtitul filmu by som dal ako manželské problémy po dánsky. Priznávam, že som čakal viac. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Ole, co to jako, kurva, bylo, vole?! To se takhle po Adamových jablkách či Milých lidech naivně domníváte, že s Dány prostě do hovna šlápnout nelze, obzvláště, má-li to v celuloidových zádech kulantního režiséra a Proktora v hlavní roli. A bác ho! I s takovými predispozicemi náhle vyškrábáváte z podrážky trapnou semidebilní taškařici pro zabržděné hihňaly u tak Trošku lopatích spektáklů, v níž všichni, kromě toho, že ze sebe v duchu předčasně potraceného scénáře dělají ultimativní dementy, ještě navíc afektovaně přehrávají hůř než Tříska v Hamletovi. Strašlivě retardovaná pičóza, za kterou každý z těch blahoslavených čtyř a pětihvězdičkářů zaslouží hodit do výběhu banán a vyhrát poukázku na roční maratón shitkomů Prímy Hnooj, TV Lopattov, nebo rovnou na lobotomii. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Parádní černý humor, který mi v poslední době servíruje převážně severská kinematografie, bavil jsem se od začátku do konce. Mírně předvídatelný konec, nicméně to neubralo na zážitku z filmu. Některé scény ve mě vyvolávaly až záchvaty smíchu a dlouho jsem se takto nepobavil. Moje mírně zvrácená část mého já plesala radostí. Dobrá zápletka s notnou dávkou severského humoru mi vyčarovala nejeden výbuch smíchu, proto u mě si film zaslouží 5*, zase trošku jiný humor než je člověk zvyklý z hollywoodských komedií. Jednoduše řečeno: "Tam na severu jsou opravdu jinde." :D ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se rozhodnout, jestli jde o sebereflexí prostoupenou komedii nebo o dánskou národoveckou variaci na Troškovy Babovřesky, kde pohodu, nudu a malé problémy dánského maloměsta získají nebezpečný rozměr až s migranty, kteří se do věci vloží. Tyto tupě archetypální postavičky z narušené ciziny, kde se afektovaně vraždí a neustále chlastá, se ale naštěstí beztak vybijou mezi sebou a Dánský člověk tak může pokračovat dál ve svém poklidném životě malých dějin. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama