Reklama

Reklama

Láska kvete v každém věku a umí pěkně zatočit s našimi plány a životy. Americká romantická komedie oceněná třemi Oscary. Obchodník v nejlepších letech, Johnny Cammareri zcela nečekaně nabídne v restauraci sňatek ovdovělé účetní Loretě Castoriniové. Ta zcela zaskočena jeho nabídku přijímá. Tato výchozí situace rozehrává příběh, v němž se vše točí kolem lásky, milostných tužeb, záletů a partnerské věrnosti v jedné italskoamerické rodině. Vše jakoby ovlivňoval všemocný měsíc blížící se k svému úplňku, nečekanou důležitost v životě Lorety přitom pozvolna získává mladší bratr Johnnyho, pekař Ronny Cammareri... Půvabná romantická komedie, kterou natočil významný hollywoodský režisér Norman Jewison (Šumař na střeše, Jesus Christ Superstar, ...A spravedlnost pro všechny), je vystavěna na dokonalém scénáři a výborných hereckých výkonech Olympie Dukakisové, Nicolase Cage a půvabné Cher. Film byl nominován v šesti kategoriích na Oscara a tři ceny získal (Cher za nejlepší hlavní ženskou roli, Olympie Dukakisová za nejlepší vedlejší ženskou roli a John Patrick Shanley za původní scénář). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (147)

Napp 

všechny recenze uživatele

"Cher, I'm in love with Moonstruck!" - "Snap out of it!" Tak doufám, že tohle by se mi nestalo. Jednoduše, kdo by nemiloval Cher! Obzvlášť, když září vedle Nicolase Cage. Trochu jiná, romantická komedie s přihlouple vtipnou zápletkou, která je tak přihlouplá, že se smějete ještě v době, kdy si na ni vzpomenete. Tohle jsem od Moonstrucku rozhodně nečekal! Každopádně ten Oscar je jasnou známkou toho, že Cher rozhodně prokázala být skvělou herečkou! "Snap out of it!" ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě než se z Nica Cage stal akční hrdina no.1 a později herec z té nejspodnější vrstvy herecké spodiny, objevil se v této (podle kritiků i zdejšího osazenstva) silně přeceňované romanci s typickou zápletkou: "vdát se za někoho, kvůli jistotě a litovat do konce života nebo se vdát z lásky a doufat, že vše dobře dopadne". Mě film nepřišel nijak originální ani zábavný a Oskar pro Cher ve mně vyvolává otázky, jestli jsem náhodou neviděl úplně jiný film. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Náhodní čitatelia mojich komentárov si možno všimli, že som neskrývane prieberčivý divák romantických filmov. Dokonca som v novej ČSFD zistil, že romantické filmy dominujú aj v žánre filmov, ktoré som videl. Takže tento trojoscarový zázrak to od začiatku nemal u mňa jednoduché. Videl som ho pred jedenástimi rokmi a pamätal si, že tam hrá Cher. To nie je veľa. Dnes som zistil, že tam hrá aj môj neobľúbený Nicholas a že sa dej odohráva v talianskej komunite. Vedel som že sú to také priťažujúce podmienky, že ani obeť rekonštrukčnej chirurgie so závideniahodnou hrivou to nezachráni. Ale dopozeral som to bez najmenšieho zaujatia a ponechal pôvodné hodnotenie. Nič viac pre ten film urobiť nemôžem. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Oscary jsou v tomto případě sice poněkud přehnané, ale v kontextu novodobých romantických komedií s Jennifer Aniston, jež jsem byla v důsledku výpadku firemního programu měla možnost shlédnout, musím konstatovat, že romantické komedie této kvality (především, co se dialogů týká) se již možná ani netočí. Pokud se pletu, dejte mi prosím tip! Dokonce i Nicolase Cage jsem pod vlivem tohoto filmu shledala přitažlivým. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Milá romantická komedie z italské čtvrti v New Yorku. V rodině Castoriniů se mají všichni rádi. Loretta (Cher) je účetní a žije v domě s rodiči a s dědečkem. Přes ulici mají obchod a dům její strejda a teta. Její přítel Johnny Cammareri (Danny Aiello) ji konečně požádal o roku. V zápětí však musel odcestovat na Sicílii, protože jeho maminka byla na smrtelné posteli. Před odjezdem však ještě požádal Lorettu, aby se spojila s jeho bratrem Ronnym (Nicholas Cage) a přesvědčila ho, aby jim přišel na svatbu. Jenomže Ronny je zahořklý vůči bratrovi, a tak se Loretta s ním nejdřív musí spřátelit. S příchodem Ronnyho se do Lorettina života dostala vášeň, barvy, opera. Poznala však, že i její rodiče se potýkají s citovými problémy. Malá semknutá italská rodina je vykreslena prostřednictvím průpovídek, rad, jídla. Skoro 1/3 textu je v italštině. Cher je velmi dobrá mezi ostatními herci. Už jsem ji viděla v několika filmech (napr. ´Silkwood´ a ´Mask´) a vždy si drží dobrou úroveň. Píseň ´That´s Amore´ Deana Martina zazní v průběhu úvodních i závěrečných titulků. (https://www.youtube.com/watch?v=XHtdGJfVd2w) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • V úvodních záběrech je pohled na plakát lákající diváka na operu "La Bohéme", mezi tvůrci této opery si lze přečíst několik zajímavých jmen. Jedním z nich je Theoni V. Aldredge, což je výtvarná kostymérka filmu Pod vlivem úplňku (1987). (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v New Yorku v lokalitě Brooklyn. Několik sekvencí bylo natočeno v Torontu v provincii Ontario. (Terva)
  • Americký filmový institut snímek prohlásil 8. nejlepší romanticou komedií všech dob. (Edgerton)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama