Reklama

Reklama

Exposé

Obsahy(1)

Jeho spisovatelský debut mu přinesl velký úspěch a půl milionu dolarů, teď Paul Martin pracuje v najaté venkovské usedlosti Straw Hill na své druhé knize. Aby mu práce šla rychleji, vyžádá si z nakladatelství sekretářku. Pohledná blondýna Linda ale možná není tou, za koho se vydává. Také Paul však něco tají... (dopitak)

Recenze (5)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film který vyšel asi pod 5 názvama mi připomýná film Collector, nicméně tohle je daleko levnější verze. Poloeroťák který má výborného Kiera(ten člověk je prostě démon), film má poměrně slušnou a ne zrovna lehce pochopitelnou zápletku. Díky tomu ale jde film poměrně pomalu a trvá dlouho než se začne něco pořádně dít. Poměrně brutální film s pár výbornýma scénama, pěknou atmosférou venkova ale i přes to všechno to nesedne každému. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dost dobrá atmosféra (schodiště, flinta, poblikávající lampa, černé auto, sluncem zalité pole, a najednou dvouhlavňovka, krev...) a svlečená Linda Hayden se sexy očima dělají z tohohle jinak pro mě žánrově vzdáleného filmu solidní podívanou. S krví se ani trochu nešetří, ale jak už jsem podotkl, erotika vše vynahradí (ani starší Fiona Richmond není úplně marná). ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Psychologická exploitation erotická detektivka, vyznačující se značně halucinogenní a temnou atmosférou (izolovaná farma, ponuré prostředí, typický chladný anglický venkov). Příběh není špatný (mnoho intrik, tajemství a pomstychtivé spiknutí) ale na druhou stranu těžko uvěřitelný, film má dobrou sleazy atmosféru, pomalé tempo, kdy se nám mezitím parádně rozvíjejí a poodhalují jednotlivé charaktery a buduje napětí a spiknutí mi nevadilo, trio hlavních herců také podalo slušné výkony (hlavně tedy ranný Udo Kier v roli zranitelného, ustaraného a paranoidního romanopisce), najdeme tu i dost překvapivého grafického násilí a krve (znásilnění v poli a dvojitá vražda brokovnicí, nebo zabití v koupelně typické pro giallo filmy) ze začátku hlavně v mysli a představách Uda Kiera a nechybí samozřejmě ani nahota a sex (lesbický sex, onanie atd). Bohužel konec odehrávající se v kukuřičném poli byl směšný a tady mi to celkový dojem z filmu trochu kazí, našel bych tu přinejmenším dvě technické výtky a otázky typu jak a proč. Jinak ale spokojenost, co se týče žánru, tak jde stále svým způsobem o pecku. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Jemne erotický thriller s prvkami hororu a psycha, v ktorom predviedol svoje herecké umenie síce predabovaný, ale stále sympatický Udo Kier. Pod režijným a autorským vedením Jamesa K. Clarka stvárnil postavu úspešného spisovateľa Paula Martina, píšuceho svoj druhý román na odľahlom a pokojnom statku. Svoju prácu má rád a berie ju smrteľne vážne, podivné preblesky mysľou však naznačujú, že tento krát sa to môže zvrhnúť aj neželaným smerom. Príchodom krásnej Lindy, sekretárky ktorú si Paul vyžiadal, sa jeho podprahové vízie začínajú pomaly, ale isto napĺňať. Thriller, ktorý svoju atmosféru buduje postupne, preto dokáže stále udržať v napätí aj napriek tomu, že divák vopred tuší príchod niečoho nemilého. Zároveň však nevie, ako to nakoniec všetko dopadne. ### "Exposé" sa svojho prvého vydania dočkalo v roku 1975, kedy sa dostalo do kín. Vo Veľkej Británii sa v tom čase vysielala Cut verzia skrátená zhruba o 3 minúty a to s označením BBFC ako Rated: X; v Austrálii bežal Uncut. Austrália je v tomto prípade akýmsi domovským stánkom filmu, keďže "Exposé" produkovala austrálska spoločnosť “Norfolk International Pictures“. Britský trh sa Uncut verzie dočkal v roku 1979, kedy distribučná spoločnosť “Intervision Home Video“ prišla so svojimi nezostrihanými VHS nosičmi pod alternatívnym názvom filmu – “The House on Straw Hill“. V marci 1984 “The House on Straw Hill“ cenzori zakázali distribuovať a nariadili jeho stiahnutie z trhu. Táto povinnosť pre obchodníkov a distribútorov vyplývala z umiestnenia filmu na tzv. zozname "Video nasties" – t.j. filmov podliehajúcich banu. Re-releasu sa film dočkal zásluhou distribučného štúdia “Odyssey“ v roku 1995. Ide o Cut verziu skrátenú o 51 sekúnd, ktorá sa v remasterovanej podobe dočkala aj DVD releasu v roku 2002, a následne aj v roku 2006, tentoraz ale zásluhou distribučného štúdia “Village Entertainment“. Táto Cut verzia sa v Británii okrem svojich vydaní dočkala aj televízneho vysielania na satelitných kanáloch “Zone Horror“ a “Bravo“. (PS - videná Uncut verzia VHS-ky pod názvom “The House on Straw Hill“ - zdigitalizovaná do formátu divix). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ťažšie stráviteľný snímok, plný na svoju dobu pomerne odvážnych sexuálnych scén. Krv a sex ( ingrediencie na ktorých bazíroval aj taký ZÁKLADNÝ INŠTINKT ) sú hlavnými vecičkami, ktoré tvoria tento psychothriller, určený rozhodne nie pre širokú divácku verejnosť. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je prvním a jediným filmem ze Spojeného království, který se dostal na britský seznam tzv. "video nasties" filmů. (Karlos80)
  • Udo Kier byl ve filmu dabován. (Karlos80)

Reklama

Reklama