Reklama

Reklama

Příběh služebnice

(seriál)
  • USA The Handmaid's Tale (více)
Trailer 1
USA, (2017–2025), 57 h 27 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Bruce Miller

Předloha:

Margaret Atwood (kniha)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Elisabeth Moss, Alexis Bledel, O.T. Fagbenle, Joseph Fiennes, Max Minghella, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Amanda Brugel, Ever Carradine, Madeline Brewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(66)

Obsahy(1)

Adaptace klasického románu spisovatelky Margaret Atwood Příběh služebnice vypráví o životě v dystopickém Gileádu, totalitní společnosti na půdě někdejších Spojených států. Republika Gileád, která se potýká s ekologickými katastrofami a ztrátou lidské plodnosti, je ovládána zvráceným fundamentalistickým režimem, který militantně volá po "návratu k tradičním hodnotám". Jako jedna z mála žen, které jsou ještě plodné, je Offred služebnicí v rodině Velitele. Ženy z této kasty jsou nuceny k sexuálnímu otroctví v rámci posledního zoufalého pokusu znovu zalidnit svět. V této děsivé společnosti musí Offred obezřetně manévrovat mezi Veliteli, jejich krutými Manželkami, hospodyněmi Martami i ostatními Služebnicemi – z nichž všech kdokoli může být špiónem Gileádu – a to s jediným cílem: přežít a najít dceru, která jí byla odebrána. (HBO Europe)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (288)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Depresivní podívaná jako křen a nejzvrácenější totalita od Hitlera. Opravdu zvrácený fundamentalistický režim vyprávějící život v dystopickém Gileádu na území Spojených Států, kde z žen se stávají sexuální otrokyně jejichž jediným úkolem je zplodit potomka. Seriál má sice pomalejší tempo, přesto si skvěle drží divákovou pozornost, jelikož tenhle režim má, co nabídnout a postupné objevování a zjišťování je dostatečně poutavé. Hlavní hrdinka je vynikající a to platí i o zbytku ( Tetu Lýdii budete nenávidět). Je zde hodně sexu a najde se zde prostor i na násilí ( Hodně oběšenců, kruté tresty) a v průběhu se objeví i několik zajímavých překvapení. Emocionální, psychologické, sexuální a velmi mrazivé. 80% ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Elizabeth mám hrozně ráda od dob Mad Men a Alexis, to je nezapomenutelná srdcovka Rory. Už díky tomu hodnotím velmi pozitivně. Dlouho jsem se na seriál nechtěla podívat, přišel mi jak ze středověku, ale že se bude jednat o dystopii z blízké budoucnosti, to mě hrozně mile překvapilo a celý koncept mi přijde až smutně uvěřitelný. Už aby vyšla 3. série a June se napodesátý konečně rozmyslela a vypadla odtamtud :D . Ta její schizofrenie a nerozhodnost (stejně jako u pár dalších postav) mě mírně štvala, ale jinak to byla skvělá podívaná, kterou jsem sfoukla jak svíčku. ()

Reklama

lenuse 

všechny recenze uživatele

Takhle asi vypadá feministické peklo. Bohužel mi chybí někdo, kdo by z toho uspořádání profitoval, někdo, koho by režim uplácel, protože ho potřebuje. Nacisti jako s odpadem zacházeli s těmi, kterých se chtěli zbavit. Ale tady? Chtěj po služebnicích, aby jim rodily děti, ale zacházejí s nimi tak, aby je o plodnost připravili. A ukažte mi jediného člověka, který z celého systému profituje. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Násilný seriál, zbytočne surový, bezútešný a temný. Hutnú atmosféru vytvára toto všetko spolu s hudbou, no diktátorsko – sektársky princíp v stave beznádeje je úplne na nič. Nepáči sa mi námet a pekné herečky sú skryté pod čepcom v blbých kláštorných uniformách. Nie je sa na čo pozerať. Herecky ale možno vyzdvihnúť hlavnú predstaviteľku Elisabeth Moss. Avšak žiadna časť nekončí tým pocitom, že chcem pozerať ďalej. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nechal strhnout tím všeobecným boomem a prostě to nevyšlo. Ne, že by to bylo špatné, ale prostě to nějak nemám chuť sledovat dál. Trochu mi to připomnělo Potomky lidí skrz tu neplodnost. Otázka je, na jak velkém území se to odehrává a jakou mají reálně moc. Každopádně je to dost děsivá verte budoucnosti, kde bych žít nechtěl. Někdo si v tom asi najde svoje, ale já ne. Možná je to spíš pro ženy... "Pochváleno buď ovoce." ()

Galerie (2 125)

Zajímavosti (21)

  • Emily (Alexis Bledel) mluví o tom, že studovala na Harvardu. Alexis Bledel hrála dříve v seriálu Gilmorova děvčata (od r. 2000) představitelku Rory, která toužila po tom, aby se dostala právě na Harvard. (Superstein)
  • Štyri časti z piatich prvej série režírovali ženy. Mike Barker bol jediný muž na režisérskej stoličke. (belinko)
  • Herečky sa často sťažovali, že veľké biele čepce im úplne znemožňovali periférne videnie, takže sa museli orientovať len podľa sluchu. (krasomama)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

13.02.2019

Nemusíte být zrovna fanoušky, aby se k vám dostala zpráva, že tři z pěti Marvel/Netflix seriálů jsou mrtvé. Situace okolo Daredevila a zbytku Defenders se vehementně řeší už dlouhé měsíce, a přestože… (více)

75. Zlaté glóby - výsledky

75. Zlaté glóby - výsledky

08.01.2018

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 75. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama