Reklama

Reklama

Ten prokletý obrněný vlak

  • Itálie Quel maledetto treno blindato (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akce, napětí, černý humor, rafinované zápletky – to vše zdobí dramatický příběh z druhé světové války, ozdobený celou řadou hereckých hvězd. Legendární italský režisér Enzo G. Castellari (VŮNĚ CIBULE, POSLEDNÍ ŽRALOK, KEOMA) natočil v roce 1977 působivé drama s prvky černého humoru. Pěti zajatcům se během bombardování podaří utéct z vězení pro válečné zločince. Černoch, gangster, zlodějíček, stydlivý Tony a poručík Robert se vydávají na strastiplnou cestu do svobodného Švýcarska. V průběhu série dobrodružných a akcí nabitých událostí odstraní také skupinku Američanů, v domnění, že jde o německou hlídku. A tak pětici svérázných „vojáků“ nezbývá, než dokončit misi, která byla původně svěřena právě Američanům. Mají unést významného jaderného specialistu z vlaku a následně obrněnou mašinu definitivně zlikvidovat. Času je málo a most, na kterém se má vše odehrát, už je téměř za zatáčkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

erl 

všechny recenze uživatele

Enzo G. Castellari natočil velice zábavnou záležitost inspirovanou Dirty Dozzen a jinými válečnými/dobrodružnými snímky té doby. Spousta akce , hlášek , skvělých zpomalených sekvencí alá Peckinpah , hromada mrtvých nácků a sympatičtí anti-hrdinové ( Nejlepší je Fred Williamson z doutníkem v hubě , neodolatelný drsňák). Na Italskou produkci překvapivě velký rozpočet. Všude to bouchá a lítá jako na běžícím pásu. Dirty dozen po Italsku! ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Občasné zvládnuté scény jsou střídány hluchými místy. Asi třikrát se režisér vypne k záchvatu tvořivosti, pak si ale vzpomene, že jde "jen" o béčko a zase zapadne do průměru. Námět samotný není špatný, ale jeho zpracování trochu skřípe. Fred Williamson a jeho likvidace nácků je ovšem nezapomenutelná. Střídá dvě polohy, palba obouruč s pokrčenýma nohama a lehkým pohupováním a ještě lepší ležérní jednoruč od boku. A i na tu nahotu dojde... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

No, moc u toho netreba rozmyslat. Kazdopadne uz si asi navzdy budem rezisera Castellariho budem pamatat ako rezisera pod/priemernych Extralargov. Tuna tiez Castelalri tym slavu neziskal- len dobovy vojnovy film z druhej svetovej vojny, rezsiersky nic moc, no a slavne mena som si teda nijak oneuzil. Bo Svenson aleo Fred Williamson nie su pre mna hlavne tahune filmu. Aspon ze prestreliek, vybuchov je dost. Ti co dali 4 spunty si asi uzivali aj to zabijanie ludi a to mnozstvo mrtvol - mna to nebavi. Nielenze ma to nebavi, zabijanie otvorene neznasam, tu to bolo az samoucelne : 52 % ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

INGLORIOUS BASTARDS - Parta amíků válečných provinilců se dostane na svobodu, snaží se prostřílet stále ještě nacisty okupovanou Francií až na neutrální švýcarskou půdu. Tak se to ale semele, že skončí na misi ukrást německou superzbraň z obrněného vlaku. Tohle válečný béčko nabízí dobrou zábavu, slušnou přestřelku ve slow motion, 'bad motherfuckera' Freda Williamsona, nahý nacistky se samopaly, a pro mne osobně samozřejmě také srovnání s nadcházejícími Tarantinovými BASTERDS, tímto též inspirovanými. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Válečné filmy bývají většinou dramatické,vážné,temné a znepokojující.Ten prokletý obrněný tank je ovšem pravý opak.Zábava od první do poslední minuty.Hodně odlehčená válečná jízda,vulgární,vtipná,akčně přehnaná.Zápletka maximálně jednoduchá,o to ovšem účinější.Spousta skvělých postaviček,dějově s neuvěřitelným spádem a množstvým různorodých scén,kde se fantazii meze nekladli.Tento film není kdovíjak filmařsky kvalitní,je ovšem 100% proklatě zábavným a osvěžujícím béčkem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film měl pracovní název "Bastardi senza gloria", v angličtině "Bastards Without Glory". (Terva)
  • Natáčení probíhalo v italském Laziu. (Terva)

Reklama

Reklama