Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (159)

Flego 

všechny recenze uživatele

Vysoko aktuálna téma neobišla ani francúzsku komédiu a treba uznať, že sa so spolužitím majority s menšinou vysporiadali veľmi dobre. Všetko s politickou korektnosťou, situačnými i slovnými gagmi ( lovenie krtkov nemalo chybu ), dobrými hláškami, a napokon aj so záverom, ktorý už len doklopýtal do logického ale neobjavného záveru. Slušná oddychovka na nedelné popoludnie. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Konečne jedna z bláznivých komédií staršieho typu, ktorá sa na nič nehrá a v ktorej je množstvo ozaj humorných situácií. Clavier je jednoducho super a aj priemerný film vie vytiahnuť na skvelý snímok. Francúzi opäť raz trafili klinec po hlavičke a aj keď v podstate nevymysleli nič nového či unikátneho, podali to obzvlášť milým a zaujímavým spôsobom. 75 % ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Cesta do dvou třetin, sotva. Tenhle typ komedií vždy profituje z uhozených nápadů, šíleností. Prostě "co to je, kočka?". A to se tady nepovedlo, výtlem sotva jeden, chtělo to přitvrdit, kromě krtků málo humoru. Trávníček na Claviera docela slušný, ale Meduna by to asi "koukej!" taky. Můj třetí film se Elzou, měl jsem pocit, že ji znám lépe z více filmů. Nikita Dragomir (Lulughia) byla ale pěkná, a podle jména je asi fakt z Rumunska, stejně jako další členové Babikovy rodiny. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taka zabozrutska multi -kulti propaganda, ale Christian Clavier /Dovolena po Francouzsku 1,2 a Asterix and Obelix 1999/ to udrzuje v ramci slusneho priemeru, hoci teda pozeram, ze uz ma 65. Cigani ziju tu pod mostom nastahuju sa do ich domu - a na tom sa da dobre odreagovat, ale hovorim, multi -kulti propaganda je z toho vidno na kilometre daleko. Trochu bolo treba skryt tu silnu multi kulti propagandu. Ja multi kulti nejak extra nemusim, take Imperium Romanum bolo multikulturna risa a vsetci dobre vieme, ako Imperium dopadlo : 56 % ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Byla by to docela pěkná komedie, kdyby z ní odešel pan profesor vyléčený ze svého neoliberálního humanismu. Samozřejmě, problém menšin nebo imigrantů nelze vyřešit tím, že si je nastěhujeme domů. Omluvou panu profesorovi snad může být to, že měl z čeho rozdávat. Příchod Babikovy rodiny do profesorova bytu jej asi věrným zobrazením toho, jak to v takových případech dopadne. Z hostů se stanou okupanti, kteří přes svou dobrosrdečnost a aniž si to sami uvědomují, jsou trýzniteli. Takže ono zmoudření poté, kdy si profesorův syn musí vzít Babikovu dceru, je trochu podpásovka. Tak by to v životě asi nechodilo, třebaže by si to mnozí naši liberálové takto představovali. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Pôvodný názov filmu bol "Sivouplééé" (zo "S'il vous plaît", teda "Nech sa páči", zdôrazňujúc nefrancúzsky akcent prisťahovalcov), lenže vyvolal búrlivú kontroverziu ohľadom politickej nekorektnosti, a preto bol premenovaný na Àarms Ouverts (S otvorenou náručou). (Arsenal83)
  • Ve filmu se objeví potitulková scéna. (Hannahh)

Reklama

Reklama