Reklama

Reklama

Žáby

  • USA Frogs
Trailer

Obsahy(1)

Starý, tělesně postižený bručounský milionář Jason Crockett (Ray Milland) sezve svou rodinu do luxusní ostrovní usedlosti na oslavu narozenin, ke které se přifaří i fotograf ekologického magazínu Pickett Smith (Sam Elliott). Milionář nenávidí přírodu a vypouštěním odpadu tráví veškerou flóru pohybující se po jeho pozemku. Ta se mu nyní chystá postarat o překvapení na narozeninový večírek. Céčkový zvířecí horor převážně televizního režiséra George McCowana. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe už skôr úsmevný animal horor. Nie som zástancom využívania nabúchaných špeciálnych efektov nutne a za každú cenu, ale film, ktorý chce vytvoriť nebezpečných predátorov zo žiab, korytnačiek či leguánov sa bez nich proste nezaobíde... Naivnejšie vraždy, než sú tie z Frogs, spáchané zväčša drobným zástupcami floridskej fauny by človek ťažko hľadal aj v rámci nízkorozpočtovej talianskej hororovej produkcie a hlbšia myšlienka prírody, kruto sa mstiacej ľudskej bezohľadnosti tu zlyháva na plnej čiare... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Verte mi či nie, ale je to pravdepodobne zatiaľ jediný film, pri ktorom som si želal, aby sa radšej nič nedialo. Prečo? Pretože ak príde na akciu, je to bahno. Tie zvieracie útoky ( pasáž s krokodílom pripomenie boj Bela Lugosiho s chobotnicou v BRIDE OF THE MONSTER ) nemohol točiť profesionálny umelec, ale banda sfetovaných retardov, mysliac si o sebe akí sú dobrý v tom, čo robia. A ak herci začnú hrať...proste maškrta. Jeden z najhorších natural hororov. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Béčkových ekologických horrorov o zmutovaných zvieratách boli natočené stovky. Ich koncept býva väčšinou skoro rovnaký. V dôsledku znečistenia životného prostredia sa zmení genetická štruktúra a správanie postihnutých živočíchov a tie začnú útočiť na nič netušiacich ľudí. V tomto konkrétnom prípade sa vydali na vražednú stesku "Žaby", aligátori, hady a podobná obojživelná háveď. Za obeť im padne mrzutý milionár a jeho rodina. Oslava narodenín na izolovanom ostrove uprostred jazera sa zmení na boj o život. * ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě docela zaujal zlověstný originální plakát k tomuto filmu. Zvířecí horory mám rád a vraždící žáby jsem ještě neviděl. Že půjde jen o důmyslný reklamní trik, mě ani ve snu nenapadlo. Tento kousek je však úplně o něčem jiném, takže žádné obrovské žáby tady rozhodně nečekejte. Ty menší se tu sice vyskytují napříč celým filmem a neustálé kuňkání mi po čase začalo lézt neskutečně na nervy, ale jinak zde působí víceméně jen coby zlomyslní pozorovatelé. Tento kousek měl dle mého sloužit hlavně jako upozornění na stále více znečištěné prostředí a možné důsledky lidské nadřazenosti. Jak vidno dle nízkého hodnocení, tak moc velký dojem tento film na diváky neudělal, ale dle mého ho spíš mnoho lidí nebylo ochotno docenit. Samozřejmě nejde o žádný skvost hororového žánru, ale několik kladů se tu rozhodně najít dá. Napětí aby tu sice člověk pohledal, ale jinak nám atmosféra nabídne jistou dávku dramatičnosti, která vás během sledování udrží při životě. Najde se tu i několik zajímavých scén (úmrtí), která jsou do jisté míry i pestrá a hlavně nejde o nudný stereotyp. Mrtvých je tu dost, zvířecích útočníků jakbysmet (nejvíce mi líbila scéna s aligátorem), jen tu vraždící želvu si mohli tvůrci odpustit. To už byl trochu úlet. Žáby tak sice v žádném případě nedosahují kvalit Čelistí, ale s průměrnými animal horory se v klidu můžou měřit.40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

V rovnakom roku, ako George McCowan natočil western Sedem statočných v sedle, pridal ako bonus ešte horor Žaby. K treťotriednemu céčku majú ďaleko, ale jasné, zázrak to tiež nie je. Také poctivé sedemdesiatkové béčko. 2* si určite zaslúžia, na svete sú stokrát horšie horory. Herci hrajú povedal by som až zbytočne dobre (spoznáte Sama Elliota, ktorý mal vtedy sladkých 28 rokov?). Určite má niečo do seba atmosféra rozľahlého južanského sídla v tesnej blízkosti lesov a močiarov, kde na vás striehne smrteľné nebezpečenstvo aj bez toho, aby ste boli v horore, nieto ešte v ňom. Poteší, že máme dočinenia so živými zvieratami. Zaujímavé je, že napriek názvu o žaby až tak úplne nejde a skôr si užijete rôzne druhy plazov. Ku koncu je to ale nuda a to už je vážne čo povedať, keďže film má len 91 minút vrátane titulkov. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na Floridě (Santa Rosa Beach, Eden Park, sídlo Wesley House). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama