Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek je volným pokračováním amerického melodramatu Love Story. Byl natočen osm let po úspěchu prvního bestselleru a na jeho vzniku se opět spolupodílel scénárista Erich Segal. Jeho hrdina Oliver Barret se nikdy nesmířil se smrtí své půvabné manželky Jenny, kterou znal již ze studií na Harvardské univerzitě. Po dvou letech ztráty Oliver žije jen pro svou práci. Jiné ženy ho nezajímají, protože žádná z nich se nevyrovná Jenny. Přátelé chtějí ukončit jeho smutek a zvou ho do společnosti. Oliver poprvé pocítí, že jeho život se stal vyprahlou pouští. Při běhání v parku potkává půvabnou blondýnku a začne jednat. Pozve ji na tenis, na večeři, na první rande. Je ovšem skutečně schopen navázat nový vztah, když jeho část stále zůstává připoutána k Jenny? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Jak si šlechetný miliardář najde krásnou, inteligentní rozvedenou a bohatou ženu. Na první pokus. Běží vedle ní v Cental parku a ona si s ním dohodne rande, přestože se vydává za Portorikánce. On je stále úžasný. I po 18 měsících bydlí tento úspěšný newyorkský právník v malém nehezkém bytečku, stále jen pracuje a peníze zjevně dává do projektů na podporu chudých. Ve volném čase maluje byty chudáku, které zastupuje. Ne vážně, to není parodie ani film z 1. republiky Jak přišla Růžena ke štěstí. Je to jen pokračování sladkobolného kýče. Jestli jste ho dali, tak jeho pokračování po 8 letech už vydýchávate mnohem hůř. No co, když to vydělá prachy. Diváci na to asi přijdou, ne? Ale i tady se taková nesmírná plytkost líbí. Tak proč jste tak přísní k podobným filmům od českých tvůrců? Je tam i taková roztomilá pitomost. Když Oliver fotí, nechá na objektivu krytku a Marcie mu jí s úsměvem sundá. Scénárista asi nefotil se zrcadlovkou. Kouká se totiž přes objektiv a s krytkou fakt nic nevidíte. To jen na dokreslení všech přehmatů. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Po letech se rozhodli, že vydělají peníze na tom, že divačky chtějí vidět, jak to šlo dál s chudákem Oliverem.....je to sympaťák, budem mu držet palce....ale zapomněli mu chudákovi napsat lepší a hlavně zajímavější scénář.....Vetchý to nezachránil, prostě průměrný příběh o jednom nudném vztahu dvou divných lidí. ()

Reklama

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Jak se říká, čas hojí rány. Oliver neprochází nějakou katarzí, díky které by ze dne na den prohlédl. Při hledání smyslu života je někdy nejdříve nutné najít sám sebe. Pohroužit se dovnitř, ujasnit si svůj stav, zpřetrhat pouta, která si sám sobě navázal, aby z toho vnitřku mohl zase vyjít ven a začít znovu, protože život rozdává radost i rány a smutných příběhů je kolem nás spousta. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina se složitě vyrovnává s úmrtím partnerky. Podobný motiv se později objevil například v Mandokiho Vzkazu v láhvi, kde hlavní hrdina rovněž teskní po smrti své ženy. Oliverův příběh je ale jiný, působí sympaticky „civilním“ dojmem. Na rozdíl od jiných melodramatických či romantických filmů se o něm doopravdy dá říct: ano, to by skutečně mohlo stát. A ač se jedná o americkou produkci, tentokrát odpadl slzopudný happy end. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Po 8 letech pokračování Love Story (1970), i když jakože jen po 2 letech. Ryan O'Neal nám zestárnul a je to na něm vidět. Ale tohle mě oslovilo víc než Love Story, protože každý přeci musí jít v životě dál. Opět je to jednoduché, přímočaré a předvídatelné, je to o něco napínavejší a děj se částečně přenese i do Hong Kongu. ()

Galerie (16)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Reklama

Reklama