Reklama

Reklama

Univerzita Palackého

(TV film)
  • Česko Univerzita Palackého v Olomouci (festivalový název) (více)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2017, 26 min

Režie:

Jakub Skalický

Obsahy(1)

Dokumentární film vzniklý u příležitosti 70. výročí obnovení druhého nejstaršího vysokého učení po 2. světové válce. Portrét školy i lidí, kterými je tvořena, akcentuje především současnou podobu a dynamický rozvoj instituce v posledních letech. Olomoucí proudí davy mladých lidí mířících na koleje, do učeben, ale i do parků, klubů, divadel... Město je pevně prorostlé se zdejší univerzitou. Setkávají se zde studenti nejrůznější oborů, národností, životních stylů. Potkáte tu nerdy i hippies, mediky, biology, teology, právníky. Univerzita je všude – kromě kampusů a laboratoří ji najdeme v knihovně, v budově Konvikt, v menze, v Café Library, ve staré vojenské pevnosti. Široká škála prostředí je stejně pestrobarevná, jako lidé, díky jimž je Univerzita Palackého jednou z nejprogresivnějších vysokých škol u nás. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin výchovy k občanství. Žáci se při něm mohou dozvědět o Univerzitě Palackého. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě nenudné vyprávění o univerzitě o které jsem jako student Karlovy univerzity mnoho slyšel, ale nic nevěděl. Škoda že tak krásné město jako Olomouc má tak škaredé polnaté okolí. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama