Reklama

Reklama

Věc se dvěma hlavami

(neoficiální název)
  • USA The Thing with Two Heads (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Malo to nejaký prvoplánovane motivovaný presah? Pretože to začalo 50tkovo vyzerajúcou sci-fi drámou, len aby sa po operácii, film stratil niekde v preklade. Bizarnosti naberajú na obrátkach ( aj ja spomeniem automobilovú naháňačku, ktorá my skôr pripomenula eskapády Keystoneovských policajtov z dôb nemej éry grotesky ) a snímok začína spadať do čistokrvnej povrchnosti. Ale čo naplat? ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The Thing with Two Heads by mělo více méně ambice stát se bizarním kultovním snímkem, ale absence humoru to výrazně stahuje dolů. Ač mnoho synopsí u tohoto filmu uvádí žánr komedie, opak je pravdou - většinu času se to tváří jako vážně míněné sci-fi drama, kde úmyslně odlehčené jsou možná tak dvě scény, a pokud se zasmějete ještě někde jinde - zejména při sledování Roosevelta Griera, jak běhá s kývající se umělou hlavou na rameni, rozhodně to už tvůrčí záměr nebyl. Tenhle náladový rozkol snímku dost ubližuje a film tím vyloženě strádá, protože jeho dramatická rovina je tak řídká a přitroublá, že nedokáže zaujmout a diváka to mírně utahá. Ray Milland a Roosevelt Grier svými zachmuřenými zpocenými obličeji oba vypadají, že jim natáčení opravdu nebylo zrovna dvakrát příjemné. Motiv rasismu je jen tak nějak nakousnutý a scénář s ním nikterak dále nepracuje. Naprosto přehnaná automobilová honička už pak působí, jako by šéfové American International Pictures do snímku chtěli přidat aspoň jednu akční scénu, a tak vznikla pro děj naprosto zbytečná, avšak neskutečně dlouhá a absurdní policejní honička kdesi na louce. Po hodině a půl sledování zjistíte, že se film vlastně nikam neposunul, postavy neprošly absolutně žádnou proměnou, a finální zpívání gospelu „Oh Happy Day“ vám už jen otevře pusu a začnete přemýšlet, co jste to právě viděli za film. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Pitoreskná zábava o rasistickom lekárovi , ktorý si svoje chátrajúce telo nahradí rovno černošským ( ! ) a to aj s jeho ksichtom , ktorý sa mal vypražiť v elektrickom kresle. Čierno-biela kombinácia nefunguje a keďže každý má iné plány , začne sa ( vydarená ) policajná honička . Zdalo sa Mi , akoby si S.Gordon požičal jednu scénu do RE-a. Snímok je podmazaný parádnym afro / songom a takto dodáva celému snímku to správne...volume. Pre Mňa silná 3-ka. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Kolosální bejkovina balancující na hraně vážného dramatu a uhozené komedie, která je ale v obou polohách naprosto nefunkční. Film nemá jasno, čím by chtěl být – nudné vážně pojaté pasáže jsou prokládané odlehčenými sekvencemi, u kterých člověk spíše kroutí hlavou, než aby se za břicho popadal. Samotný námět je tak geniálně dementní, že určitě skýtal jistý potenciál k natočení pořádně ujetého béčka, ale bohužel se tak nestalo. Z nápadu přišít hlavu rasistického doktora na tělo urostlého černocha šlo vytěžit mnohem víc a hlavně to nemuselo být tak moc krotké. Místy mi bylo až trapně za Raye Millanda a Roseyho Griera, když jsem je sledoval, jak jsou tři čtvrtě filmu na sebe nalepení tváří v tvář a snaží se vést naprosto stupidní dialogy s pokusy o vtipné hlášky. Nejvíc groteskní pasáže jsou pak ty, ve kterých Rosey Grier pobíhá s pistolí v ruce se směšně vypadající umělohmotnou hlavou Raye Millanda na rameni ve snaze uniknout před pronásledovateli. Vrcholem filmu je ale neuvěřitelně natahovaná a úmorná policejní naháněčka plná nenavazujících střihů a zdemolovaných policejních aut, která je svým způsobem děsně fascinující a přivedla mě od nevěřícného kroucení hlavou až k výbuchům smíchu – hlavní zásluhu na tom má ta nejstupidnější policejní skvadra, jakou jsem snad kdy na plátně viděl. Korunu tomu všemu pak nasadilo závěrečné „Oh Happy Day!“ out of nowhere. Po všech stránkách špatný film, který stojí za to vidět jen hledačům brakových pokladů – ostatní ruce pryč! BTW: Bohudík, že tvůrce nenapadlo natočit pokračování „The Thing with Three Heads“, kde by do černobílého mixu hlav přidali ještě Asiata nebo Indiána. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama