Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Súrodenci (brat a sestra) sa nasťahujú do domu na anglickom pobreží, ktorý je opustený už celé roky. Ich pôvodné okúzlenie domom vyprcháva, ako sa časom dozvedajú príbehy o predchádzajúcich obyvateľoch a stretnú sa s ich dcérou, ktorá v súčasnosti žije v susedstve so svojim starým otcom. V opustenom dome sa v noci ozývajú nevysvetliteľné zvuky a je jasné, že v dome straší... (matriosa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

FIBO 

všechny recenze uživatele

I přestože budeme respektovat dobu vzniku tohoto filmu, může se stát, že těžko v něm divák shledá prvky pro filmy v daném žánru příznačné. Osobně jsem se spíš nudil, pár málo momentů je skutečně poutavých (představení domu, zamčená místnost), nicméně, zbytek je opravdu jen podrůměr. Více než hororových nebo mysteriózních prvků tu daleko více převládá romance, díváme se na chování lidí, kterému prostě nevěříme. Když už nastupují "duchařské" scény, tak jsou na můj vkus hodně laciné, nepřesvědčivé, není tu žádná hrůza, atmosférično, během filmu ani jednou nehrozí, že byste se lekli nebo Vám minimálně přeběhl mráz po zádech. Mám v oblibě duchařiny, ale tady ani doba vzniku nedokáže ospravedlnit to, že se jedná o film, který větší část diváků zřejmě neosloví. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pro Millanda mám slabost. The Uninvited ale sám neutáhne. Horor, v jehož průběhu se ani jednou neleknete, ani nepociťujete známky napětí, není horor. Romatika, ve které to mezi hlavním párem vůbec nefunguje, není romantikou. Nechápu vysoké hodnocení na imdb - The Uninvited jsou prototypem filmu o ničem. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Bratr a sestra (Ray Milland a Ruth Hussey) se nastěhují do krásného domu na pobřeží, který koupili od jeho původního majitele za podezřele lacinou cenu. Prodávající je varoval, že předchozí nájemníky vyhnali z domu "duchové". Ray a Ruth se však nezaleknou a do domu se stejně nastěhují. No a samozřejmě není třeba dodávat, že se tam hned od začátku začnou dít divné věci __ Dokonalá atmosféra, občas mi dokonce trochu přejel mráz po zádech, což se mi normálně u černobílejch hororů nestává. Bohužel ten příběh sám o sobě je nudný a hlavně zbytečně dlouhý. Kdyby to mělo tak 80 minut, mohlo to bejt super.. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Kvalitný duchársky film. Je škoda, že si film nevyslúžil viacej pozornosti a dnes po ňom pravdepodobne siahnu len vášnivý fanúšikovia starých atmosferických hororov (koľkože je len takých fanúšikov?!). Verím, že v 40. rokoch museli byť niektoré scény skutočne desivé a priznávam, že z podoby prízraku vo filme, ma zamrazilo ešte aj dnes v 21. storočí. Herecké výkony sú taktiež na dobrej úrovni, veď v hlavnej úlohe tu máme Raya Millanda, ktorý už čoskoro získa svojho Oscara za úlohu alkoholika vo filme Stratený víkend... Remeselne i scenáristicky veľmi zručne spracovaný mystery horror, pre tých, ktorým čiernobiele klasiky nesmrdia starinou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo dopadnout daleko lépe. Což o to atmosféra je naprosto parádní a některé scény jsou celkem strašidelné až se divím že tenhle film je tak neznámý. ale bohužel film extrémně padá na hubu svojí ukecaností a zbytečnou roztahaností. Příběh celkem ujde ale ty kecy mezi sestrou a bratrem jsou strašně dlouhé a často o ničem. Pro mě i přes to že jsem moc nečekal zklamání. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Gail Russell si během natáčení dodávala kuráž alkoholem a zhubla osm kilo. (Terva)

Reklama

Reklama