Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi měl rodinu, dnes je sám. Žena jej opustila, děti se od něj odvrátily. A z něj se pod vlivem alkoholu stává čím dál větší troska. Tupý surovec, neschopný ovládnout své emoce. Jake Heke, kdysi hrdý a statečný chlap, potomek lidí, kteří právem nosili jméno "bojovníci"... A přece v něm stále - tak hluboko, že to ani sám sobě nepřizná - doutná jiskřička touhy, aby to bylo jinak. Jiskřička, k jejímuž rozdmýchání by ovšem byl zapotřebí hodně silný vítr. V chudinské čtvrti na předměstí Aucklandu, ovládané dvěma mocnými gangy, není však o vichřice, rozvracející a ničící lidské osudy, nouze. A jedna taková právě zasáhla Jakeovu bývalou rodinu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

emma53 

všechny recenze uživatele

Nedá se nic dělat, ale musím souhlasit s většinou, že na film Kdysi byli bojovníky tenhle snímek nemá. Každopádně to byla opět drsná a smutná podívaná i když emotivně mně to nezasáhlo tolik, jako ten prvně jmenovaný. Novozélandských filmů jsem moc neviděla, ale za tyhle dva díky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ten největší psychopat a násilník z prvního dílu si najednou uvědomí, že něco dělá špatně, tak si najde práci, přestane mlátit svou novou starou a začne se nějak zajímat o svýho povedenýho synáčka. Oproti filmu Kdysi byli bojovníky přibylo víc násilí a kromě vyraženejch zubů a zlomenejch nosů se tady začalo i střílet. Jenže v tomhle pokračování to vypadá, že všichni si v tom násilí vlastně docela libujou a nevypadá to, že by tim někdo nějak trpěl a chtěl od toho pryč. Spíš naopak. Zatimco jednička byla celkem depresivní podívaná s nějakou myšlenkou, tak tohle je takovej výplach mozku. Přesto je film docela zajímavej a stojí za vidění. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je tento sequel rovnako dobrým a pôsobivým filmom ako Once Were Warriors. Jakeov asociálny spôsob života, nekonečné chľastačky a časté excesy, ktorými strpčoval život svojim najbližším by na utiahnutie celého pokračovania už asi nepostačovali, preto bolo potrebné príbeh presunúť z interiéru unimobunkových domčekov do špinavých ulíc aucklandského predmestia a rozšíriť ho o zápletku s miestnymi gangmi, ktorú kvitujem. Celé to znovu stojí na suverénnom Temuerovi Morrisonovi, vizážou pripomínajúcom môjho obľúbeného novozélandského kickboxera s maorským koreňmi Raya Sefa. Jake Heke v jeho podaní má opäť gule a keď to roztočí, idú žarty bokom, škoda len, že Clint Eruera, stvárňujúci jeho syna Sonnyho, ktorý mu tu mal sekundovať nie je ani z časti tak dobrým hercom ako Temuera... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pokračování vynikajícího Once Were Warriors už nemělo ani zdaleka takový koule. Možná je tam víc nasilí ale to je tak všechno. Za mě je to emočně hodně slabý a naprosto zbytečný pokračování. Ani hereckej výkon Temuera Morrison(a) nebyl zdaleka tak přesvědčivej. Chyběla tam ta krutost, chladnost, surovost a bezcitnost. Na druhou stranu si myslím, že to nebyla až tak jeho chyba. Pouze jen zahrál to co po něm chtěl režisér Ian Mune. What Becomes of the Broken Hearted? je pouho pouhým stínem Once Were Warriors. Kdysi možná byli bojovníky tahle bitva byla ale prohraná. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poté, co mě neskutečně překvapil film Kdysi byli bojovníky, jsem si prostě tohle pokračování nemohl odpustit. Musím konstatovat, že tohle pokračování kráčí docela odlišnou cestou. Zajména po emoční stránce není tak silné. Děj se soustředí na úžasného bouchače Temuera Morrisona a na jeho malého synka, který už rozhodně není malý. Hned v úvodu přijde jedna menší smrt, která vlastně celý příběh nastartuje. Rozhodně je na co koukat. Oba díly vřele doporučuju. Pro diváky, kteří zhlédli první díl je tohle naprostá povinnost! Lepší 3* ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama