Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu začíná v předvečer roku 1918, kdy dospívající mladík Cezary Baryka prožívá v Baku svou první velkou lásku a současně jej ovlivňuje nová realita, již s sebou přináší revoluce v Rusku. Čekají na něj bolestné ztráty a nakonec odjíždí přes Moskvu do rodné země svých rodičů, do Polska. Tady jeho lidské hledání a dozrávání během pobytu na vysoké škole, v době prožité ve válce a na polském venkově připomíná spíše nějaký tanec, který postupně dostává nevypočitatelný a stále zběsilejší rytmus... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, vydařený scénář, slušná výprava. Přestože o situaci v Polsku v příslušném období nevím prakticky nic, film na mě celkem silně zapůsobil. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Nulová možnost identifikace s hlavní postavou (je to prostě debil) sráží tento film do průměru, jinak řemeslně a atmosféricky bez výhrad. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je opravdu vynikající. Atmosféra Baku v období 1. světové války, nástup bolševické revoluce a útěk do Polska mne opravdu vtáhla do děje. Druhá část filmu se odehrává na polském venkově v meziválečném období a věnuje se spíše milostnému tápání hlavního hrdiny. Ta už nasazené tempo tolik nedrží, ale je to stále velice koukatelné... Poznámka: Když jsem v titulkách zahlédl jméno představitele otce Janusz Gajos se slzou v oku jsem vzpomenul na "Čtyři z tanku" a mladého blonďáka Janka...:-)))) ()

Reklama

Reklama