Reklama

Reklama

Moje sestřenice Rachel

  • Velká Británie My Cousin Rachel (více)
Trailer 1

Touha ovládá všechny smysly v temné a spletité romanci na motivy klasického románu Daphne du Maurier, ve které září držitelka OSCARA® Rachel Weisz*. V přesvědčení, že jeho tajemná a krásná sestřenice Rachel (Weisz) zavraždila muže, který ho vychoval, zosnuje mladý Angličan Philip (Sam Claflin) plán pomsty. Navzdory důkazům, které vinu Rachel potvrzují, se ale Philip do Rachel ve vizuálně úchvatném a napětím nabitém filmu vášnivě zamiluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (65)

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Strašná slátanina. Hlavní mužská postava se chovala tak hrozně naivně až s odpuštěním přihloupě a nesoudně, že s ní nešlo sympatizovat. Navíc ten přechod od nenávisti a touhy po pomstě k potenciální travičce a vražedkyni Ráchel až k bezbřehé lásce na první pohled a absolutní důvěře k této neznámé sestřenici s pochybnou minulostí, kterou původně nesnášel? Navíc to zpronevěření se všem svým dosavadním přísahám? Jo, jsou padouši, muži i ženy, kteří dokáží okouzlit druhé a zblblé oběti už si pak od člověka, do něhož se poblázní,nechají líbit neuvěřitelné věci. Ale tohle už je dost za hranou. SPOILER: Dosud zdraví mladík na svojí milou Ráchel, které podezřele umírají manželé a kvůli tomu jí zpočátku nedůvěřoval, převede veškerý majetek. Od té chvíle se pak Ráchel nesmí ani dotknout, ona ho zavrhuje a on ještě pije její nasbírané bylinky, které mu vůbec nechutnají, ničí ho, on po nich upadá do bludů až několikadenního kómatu a přesto je jako ovce konzumuje pořád dál,ani lékaře si nezavolá... Po tom co se množí mnoho důkazů od různých lidí a zdrojů, že je kolem jeho lásky příliš mnoho temného a nebezpečného... A nakonec ta pointa?! Opravdu slabé. - Chválím interiéry, exteriéry, kostýmní historickou romantiku, ale nějak u toho všichni zapomněli přemýšlet. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Možná chyběla sem tam stránka - v románové předloze, a tak se improvizovalo... nenápaditě, dlužno dodat. Roger Michell si tak často vypomohl "mysteriózní" berličkou, která měla diváka sofistikovaně mást, ve finále s ní ovšem dostal naloženo na záda. Škoda, že se o učebnicových příkladech, jak se to nemá dělat, nemohu s ohledem na vyzrazení pointy více rozpovídat, aby si i ostatní tu nakládačku užili, tak se jen zmíním o kamerově hezky podaném životním prostředí i romantice bez chemie, jakož i standardních hereckých výkonech - zvlášť ze strany Rachel Weisz... až na letmou chvilku, kdy zaperlila změnou chování předváděčkou taliánského naturelu, skoro jako kdyby vzala roli své jmenovkyně melouchem. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde převážně o vztah naivního mladíčka a tajemné ženy, které jen tu a tam doplňují ostatní herci, se překvapivě podařilo udržet téměř až do konce napjatou atmosféru a nezodpovězenou otázku, jestli kráska ve smutečním byla nebo nebyla…. Dobová výprava je krásná, stejně jako přírodní scenérie plné výrazných barev. Chybí trochu víc dramatu, zajímavější příběh, ale zakončení s trpkou příchutí se vydařilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak takúto nesympatickú postavu stretnete vo filme len zriedka. Hrozne, ale hrozne ma tu iritovala iracionálna stupidita a naivita toho mladíčka, to bolo niečo strašne odpudzujúce. No vytvor si potom k takejto postave nejaký vzťah, veď je jasné, že všetko čo je spojené s takýmto úbohým pajácom človeka odpudí. Nanešťastie tento dutý balvan bol na obraze najčastejšie, takže tým pádom som si film moc neužil, skôr odtrpel. A zápletka s rozuzlením? Hrozný paškvil, nuda a banalita. Také niečo vymyslím aj po trojdňovej opici. Pekná výprava s kostýmami, hudbou a príjemne presvetlenou kamerou sa však uprieť nedajú. Na priemer je ale toho stále málo. 40/100 ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Frustrovaný fracek s hormony v kýblu odhalí svou tajemnou sestřenici. Doslova. A hlavní otázka zní – otráví Rachel dřív jeho nebo diváka? Unylý úsměv Rachel Weisz mě tady rozčiluje ještě víc, než že mi vyfoukla Daniela Craiga. Do kostýmního dramatu se ale hodí, vypadá, jak kdyby vystoupila ze starého rodinného portrétu. Jenže koho tyhle olejomalby ve skutečnosti zajímají? ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama