Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (440)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudem tu vypisovať 13 dôvodov, prečo ušetriť čas a nepozerať to, ale na tomto seriáli nie je nič výnimočné z hľadiska šikany ako hlavnej témy, ani nič dych berúce pri pohľade na postavy, kde je takmer každý imbecilný, od riaditeľa školy až po takzvanú obeť a hlavného predstaviteľa, nejakého Freestylera, čo spí so sluchátkami. So skutočnou šikanou to fakt nemá nič spoločné a na to si pozrite film Class a potom k nemu sedemdielny seriál. Film nie je o odsúdení šikany ale skôr návodom k ospravedlneniu samovraždy tupej kravy. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

13 Reasons Why není další z řady bezduchých teenage serialů, ale upřímná, bolestivá skládačka o dospívání a o tom, co se může stát s těmi, které zklameme a necháme stát tam někde v koutě za sebou. Temnější variance na The Perks of Being a Wallflower okořeněná o atmosféru Life Is Strange. Absolutně #nofilter zážitek bez zbytečných klišé a zatím nejsilnější seriálový počin letošního roku. ()

Reklama

fallangell 

všechny recenze uživatele

Je to sympatické, díky dobrým hereckým výkonům to působí i upřímně. Ale na můj vkus byla Hannah moc drama queen. Chápu, že kdyby měli scénáristé nastínit skutečné problémy s dospíváním tak vznikne 13 hodinový Suicide room a to by asi vyvolalo obdobnou vlnu sebevražd jako Gloomy sunday. Takže děkuji, že to nesklouzlo k takto velké depresi. Ale přesně z tohoto důvodu to nemůže být plný počet v hodnocení. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, kam jsme to dopracovali... To je tak debilní, až to bolí. Neříkám, že celá první série je sračka, najdou se dobré momenty, ale celý ten koncept a chování postav je tak naivní a blbé, že starším ročníkům nad tím musí zůstat rozum stát. Nicméně je asi potřeba se smířit s tím, že dnešní náctiletí takovéto seriály vyhledávají. Já jsem rád, že za našich mladých let frčelo úplně něco jiného. To, co tady ty postavy předváděly, v čele s věčně ublíženou hlavní nehrdinkou, bylo postupem času čím dál víc na přesdržku. Už jen ten nápad, že se holka rozhodne zabít a natočí o tom sérii kazet, je dost na palici. Jaký kontrast mezi symbolem 90. let - kazetami (walkmanem) a dnešní (zdegenerovanou americkou) mládeží odkojenou tablety. První série: 40% a ještě si hodně rozmyslím, jestli protrpím sérii další... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Začíná se mi to nějak přejídat, k čemuž mne nutí hlavně chování hlavní hrdinky a také herecky, naprosto prkenný výkon Dylana, jenž mě děsně irituje. A zbytek za mě napsala naprosto výstižně Larrysbride, pod jejíž komentář se hrdě podepisuji, jen s tím malým rozdílem, že mi k té její trojce chybí větší kousek. I přes koukatelný závěr. ()

Galerie (458)

Zajímavosti (48)

  • Dylan Minnette (Clay Jensen) se podílel na hudebním vkusu své postavy. V Clayově pokoji jsou k vidění plakáty Dylanových oblíbených skupin jako třeba Arcade Fire, The Shins či Bon Iver. (Natka875)
  • Zatímco seriál obsahuje scény spíše z přítomnosti, v knize jde hlavně o minulost. (Kacitr)
  • Zpráva publikovaná v časopise Americké akademie dítěte a adolescentní psychiatrie (Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry) přinesla zjištění, že v dubnu 2017, měsíc po uvedení seriálu, vzrostl počet sebevražd dětí ve věku 10 až 17 let o 28,9 %. To bylo nejvíc za sledované období posledních pěti let, jímž se výzkum zabýval. Naopak vědci z Pennsylvánské univerzity (University of Pennsylvania) zjistili, že mladí lidí ve věku 18 až 29 let, kteří viděli druhou sérii, myslí na sebevraždu méně, než ti, kteří ji neviděli. [Zdroj: Lidovky.cz] (Duoscop)

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama