Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 1

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

kingik 

všechny recenze uživatele

Vitální slepý děd s neomylnými instinkty,  nevídanou mobilitou a zabijáckým umem, který předvede vždy v době, kdy nemá návštěvní dny, (scenáristicky) dodýchal. A nyní na něj přišly i otcovské pudy. Fede Alvarez ho po pěti letech, a osm let od posledních  temných událostí, opětovně vzkřísil, nadopoval kloubním kolagenem a povolal, aby provětral kutilské náčiní na nezvané hosty. A když mu unesou jeho oblíbenou holčičku, musí nutně vytáhnout paty ze svého doupěte. Stephen Lang si je dobře vědom, že na stará kolena přišla jeho životní role, kterou si patřičně hýčká, však je také jedním z producentů filmu, a stejně jako v jedničce se mu daří zaujmout hlavní diváckou pozici. Omladinu z předešlé krvavé návštěvy střídá banda zločineckých typů, se kterou se není radno pustit do křížku. Došlo k prohození pozic na tvůrčích postech: Alvarez se už nějakou dobu filmové režii nevěnuje a přepustil svoji režijní stoličku Rodo Sayaguesovi, scenáristovi prvního dějství. Pro něj se jedná o filmový debut, který má všechny atributy i neduhy druhých pokračování. Moment překvapení, tolik přítomný v jedničce, se v podstatě vytratil. Rovněž atmosféra ustoupila akčním rejdům. Brutalita stále hraje prim, i když několik zabití se odehraje mimo záběr. Stále je to příjemně špinavé, místy hororově hutné a dokonce se dějství neomezí jen na stařešinův příbytek. Ocitneme se v zaplivaném hotelu, v němž se mírně promrhal potenciál zabíjení v netradičních kulisách, ovšem i tak by některé záběry neměli vidět citliví jedinci, zvláště pokud jim vadí, když oční bulvy "opustí" oční důlky. Dvojka dominuje v akci a tempu, rychle uteče a Stephen Lang perlí ostošest. Tak proč se s ním nevydat na (noční) vražedné manévry i podruhé. 8/10 ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Už je to síce slabšie, ale deduško Lang má stále dosť energie na to, aby sa vysporiadal s týpkami, ktorí chcú jeho "rodine" ublížiť....alebo je to naopak? Priznám sa očakával som trocha viac brutality (zopár vrážd bolo mimo záber čo je pri ratingu 18+ nepochopiteľné) a ani jumpscary už neboli také nečakané ako v jednotke. Navyše záver ma celkom sklamal, nechcem spoilerovať ale prípadnej trojky sa už zrejme nedočkáme čo je celkom škoda lebo by som nemal problém dať to celé znova. Je to medzi tromi a štyrmi hviezdami ale Lang ma fakt bavil takže sa prikláňam k vyššiemu hodnoteniu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Tie 4* sú možno trochu veľa, ale chcem sa poučiť z hodnotenia jednotky, ktorej som dal len 3 a potom ma to roky škrelo, až som sa prestal na niečo hrať, uznal som sám pred sebou, že sa mi to (napriek chybám) páčilo a zvýšil som hodnotenie o jednu hviezdu. Dvojka je snáď ešte temnejšia a to už je vážne čo povedať; Detroit tu vyzerá ako niečo, oproti čomu pôsobí sídlisko z Candymana ako rozprávkové, priam idylické miesto, kde žijú dúhové jednorožce. 69-ročný Stephen Lang si to znova raz efektne užíva (tentokrát rozumne už aj ako producent). Zaskočilo ma, aký jednoduchý a priamočiary scenár je. V podstate si vystačí s dvoma budovami... čo je ale vlastne o jednu viac, než v jednotke, ehm. Vraždy sú efektné, hnusné, špinavé a brutálne. Nie, že by som si ich užíval, nie som psychopat, ale proste je vždy fajn, ak niekto natočí dospelý horor pre dospelých divákov, ktorý sa na nič nehrá a ide na doraz. Dieťa je vcelku znesiteľné a Lang realistický: nie je nezraniteľný, vie sa poučiť z vlastných chýb a zápory dokáže po chvíli premýšľania šikovne využiť vo svoj prospech (spôsob, akým vystopuje unesené dievčatko). Na konci to s ním síce nevyzerá dobre, ale nezabudnite na medzititulkovú scénu. Oceňujem, že grázli sú odporní a prajete im len to najhoršie, čo nie vždy býva samozrejmosť a to je chyba. Bezcitné, nekompromisné, tvrdé, drsné. Poznámka na okraj: ešte som sa nespamätal z Jasona Stathama, ktorý sa v rámci sérií Rýchlo a zbesilo/Hobbs & Shaw prerodil zo zápornej kreatúry na sympaťáka zachraňujúceho bábätká a už tu máme ďalší drastický kolotoč, kedy sa stáva hrdina z psychopata, ktorý zabíjal ľudí a v pivnici väznil a oplodňoval ženu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dvojka je ešte depresívnejšia a bezvýchodiskovejšia než prvá časť. Toto nie je rozhodne horor pre teenagerov, ale v jadre sociálna dráma a správa o stave americkej postvojnovej (Irak) a postkrízovej (súčasný Detroit) spoločnosti a hodnotiť ho podľa toho, ako sa budete pri ňom báť, je nepochopenie celej záležitosti. Lang je síce pri sile, zároveň už ale pôsobí ako starý, zničený človek plný neprekonateľnej bolesti a presne tak to bolo aj zamýšľané. Nie som možno príliš stotožnený so zásadným zvratom, ktorý delí film na dve časti, skrátka mám skôr dojem, že otec by dal prednosť úplne inému riešeniu. Tak preto "iba" 8/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Byť toto pokračování ani zdaleka nedosahuje takových kvalit jako první díl, tak i přesto je zde nabíledni poznamenat, že  Don't Breathe 2 nabídne nenáročnou atmosférickou podívanou s několika velkolepými hororovými momenty. Jako ponurá jednohubka na volný večer tedy tento snímek funguje v rámci svých možností opravdu vydařeně, takže touto volbou určitě chybu neuděláte. Dobrá práce! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • V garáži si muž rozřeže ústa zalepená vteřinovým lepidlem a vyteče mu spousta krve. Následně vychází z garáže a na ústech nic nemá, navíc má čisté tričko. Hned poté vejde do domu a tričko má opět od krve a na ústech má zbytky lepidla. (CjKukis)
  • Opuštěný hotel je ve skutečnosti hotel „Staro Zdanje“ v srbském Arandjelovaci. (DJMaroko)

Reklama

Reklama