Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 3

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (243)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dvojka je ešte depresívnejšia a bezvýchodiskovejšia než prvá časť. Toto nie je rozhodne horor pre teenagerov, ale v jadre sociálna dráma a správa o stave americkej postvojnovej (Irak) a postkrízovej (súčasný Detroit) spoločnosti a hodnotiť ho podľa toho, ako sa budete pri ňom báť, je nepochopenie celej záležitosti. Lang je síce pri sile, zároveň už ale pôsobí ako starý, zničený človek plný neprekonateľnej bolesti a presne tak to bolo aj zamýšľané. Nie som možno príliš stotožnený so zásadným zvratom, ktorý delí film na dve časti, skrátka mám skôr dojem, že otec by dal prednosť úplne inému riešeniu. Tak preto "iba" 8/10. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Pokračování na které jsem se upřímně docela těšil, ale popravdě se naprosto ztotožňuji s tím, co jsem viděl i zde, že mělo jít (vzhledem k obsahu tohoto filmu) spíše o prequel než-li sequel - tak nějak by to dávalo více smysl.  Film především docela dobře pokládá jistou morální otázku, které straně vlastně fandit. Pár scén bylo velmi dobře promyšlených a některé byly možná až nečekaně brutální, ale našlo se zde naopak pár scén, které byly přitaženy za vlasy - hlavně kvůli hloupému chování některých postav a konec byl (na můj vkus v rámci tohoto žánru) tradičně a docela zbytečně překombinovný. Přesto za mě celkem dobrá podívaná - 6/10. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

V jedničce se ještě daly slepcovy schopnosti přijmout, ale tady už působí skoro jako Daredevil. Ale na druhou stranu proč ne? Jo to našláplé, krvavé a Langovy to zlého bastarda bezvýhradně žeru. Jestli se ovšem něco povedlo dokonale, tak je to sestava záporáků. Tahle partička byla složená z té nejnižší moráolní spodiny přičemž vrchol jejich dna přišel cca v posledních dvaceti minutách. To mě fakt překvapilo. Kvalit prvního dílu film sice nedosahuje, ale jako lehce přitroublé béčko funguje na jedničku. 70% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jedničky, tentokrát rozhodně nešlo o hororové překvapení roku, ale neváhal bych alespoň udělil cenu rodičů roku. Ke kvalitám: Vzhledem k velkým úspěchům prvního filmu šlo jednoznačně o něco, co jsem již dlouhou dobu s nadšením vyhlížel a nemohl se dočkat. Vysledek však považuji za pouhý lepší průměr. Což je s originálem zcela nesrovnatelný a trochu smutný výsledek. Dalo se to očekávat, jelikož dvojka málokdy slaví větší úspěchy. Já jsem však v tomto případě spokojený i s tímto výsledkem. Tentokrát se role obrátily a divák naopak spíše soucítí s hororovým bubákem. Jediné co bych vytkl je, jak si proboha vysvětlit návaznost s jedničkou? Prostě to nedává žádný smysl. Jakoby si scénáristé vycucali z prstu nový paralerní vesmír s hodnější verzí onoho samotářského zvrhlíka. Také příliš nesouhlasím se štítkem krimi, jelikož z tohoto žánru zde není vůbec nic. Jedná se spíše o akční thriller, přičemž i ten horor je zde velice diskutabilní.  Nuž, ale dobrá. Je to natočené solidně s velkou dávkou brutality i akčních scén a já hodnotím 71%. PS: Stále nejsem rozhodnut, jestli jsou to více tři nebo čtyři hvězdy. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Slepý drsňák Stephen Lang se od minula polepšil a teď kope za ty hodné. A musí umlátit, udusit, rozsekat a jinak pomordovat partu obchodníků s drogami, kteří unesli dívku, na níž mu záleží… Dvojka Smrti ve tmě má menší ambice než první díl a v základu jde o poměrně působivý, atmosférický a krvavý slasher s nečekaně nepříjemnou atmosférou. Ale nic víc. Pokud vám to stačí, budete spokojeni, protože debutující režisér Rodo Sayagues má řemeslo zvládnuté. Jakékoliv větší ambice však očividně nikdo na place neměl. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Opuštěný hotel je ve skutečnosti hotel „Staro Zdanje“ v srbském Arandjelovaci. (DJMaroko)

Reklama

Reklama