Reklama

Reklama

Organ

všechny plakáty
Japonsko, 1996, 110 min

Recenze (7)

obitus 

všechny recenze uživatele

Ja vpodstate Japan Shock jako subzanr rad nemam. Samoucelna brutalita a nejake nasili na zenach je proste nuda, takze jsem k Organu pristupoval hodne obezretne. Nastesti me film brzy presvedcil o svych kvalitach. Narozdil od mnoha jinych ma vynikajici hnilobnekrvavou atmosferu, ma pribeh! a skvele herce. Naprosto jsem si zamiloval postavu Juna, hlavne ve chvilich, kdy vystupuje jako chladny vivisektor. Je uzasnej. Nevim, jak moc se na filmu podepsalo, ze autorka tehle ultrabrutalni podivane je zena, ale pokud to vliv melo tak jen vic zen do horroru! Rozhodne nejlepsi Japan Shock, jaky jsem videl. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Po tom, co jsem úplnou náhodou padl na snímek ID (Ido) (2005), jsem byl tak nadšený, že jsem si zjistil další tvorbu režisérky. No v podstatě jsem padl pouze na jeden film, mými známými kamarády docela chválen, a to Organ. Díky uživateli RYKARDOVI jsem se dozvěděl trochu více jak o režisérce, tak obou filmech, tak filmu Organ (1996). V podstatě se jedná svým netradičním pojetím (a to i v rámci subžánru) o dosti zvláštní kousek, který nakonec nebyl tak krvavý, "gory", sleazy či brutální, jak jsem očekával. Tím nechci film nijak kritizovat, jen moje očekávání bylo asi trochu jiné ... zřejmě proto, ž mi někdo řekl, že Organ je lepší než již zmiňovaný Ido. Není. Zatímco Ido nabízí k dokonalosti provedené postavy, na sebe navazující děj a notnou dávku toho nejbizardnějšího humoru, Organ právě v těchto aspektech mírně stanuje. Nní se čemu divit, je o 9 let starší než Ido a ten rozdíl je tam znát - Ido je prostě povedenější. Každopádně je Organ otevřeně ovlivněn Tetsuem (1988), to si myslím, že je evidentní. Jeho děj je chvílemi dost "nelineární", nebo spíše střihy na jednotlivé postavy a události jsou prostě "roztříštěné". Film obsahuje řadu šíílených postaviček, které se mezi sebou všelijak masakrují, šoustají, zabíjí a hlavně mutují v "hnusáckých záběrech" ... ale některé k sobě nemají jako by vůbec vztah, prostě jednotlivé "prostory" fimu jsou trochu zmateně roztříštěné. To je právě ta škoda, protože mne tím film trochu chvílemi mátl. Dále pak masky, gore a násilí není zdaleka tak extrémní, jak se z filmu možná dělá ... Jsou zde nechutné scény, brutální scény, z lidí vytékají tekutiny skoro všech možných barev, ale jen v krátkých časových úsecích filmu. Celkově je to ale perfektní kousek z asijské exploitační ujeté produkce, který se vyloženě povedl (a řekl bych že za málo peněz ...). Chce to ale silný žaludek a patřičný přístup. Pro neznalé diváky to rozhodně vůbec není ... Každopádně výborné! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Hodně působivý, místy dost nepřehledný, masakrální krvák. Organ je film jen pro hodně otrlé povahy. Už úvodních šokujících 10 minut odehrávájících se v provizorní pitevně třetina kina nevydýchala a odešla. Zapomeňte na Ichiho a podobné filmy, toto jsou jatka s velkým J. Kadence nechutností a extrémního násilí je ve filmu vpravdě neskutečná. Torzo mladíka, přežívající v hustém plevelu, člověk zasažený hnusnou kožní chorobou, pomalu mu rozežírající kůži a maso, soulož s podřezanou ženou.. Jedna hnusárna střídá v rychlém sledu další.. Občas toho bylo i na mně příliš. Z toho, že to točila osoba něžného pohlaví, zůstává rozum stát. Každopádně roli sadistky s páskou přes oko si vychutnala dokonale. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Ta nepřehlednost zběsilé kombinace nevysvětlených postav, flashbacků, halucinací a mlátiček byl zkrátka příliš, a to mi není cizí žádná úchylka. V půlce jsem se dokonale ztratil. Samozřejmě vysoce oceňuji ty litanie hnusu, ale možná přílišná snaha být androšový uškodila plynulosti filmu a pro ne-asijského úchyla to může být problém. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Jen začátek jsem jel tři krát, abych pochopil, kdo je kdo. Asi v polovině jsem to vypnul a pokračoval druhý den, čímž jsem ztratil přehled definitivně. Musel bych to celé jet zase a zase. A na to nemám chuť, protože celkově to zas tak dobré nebylo. Proč si Fujivara nedala více prostoru v roli Yoko, to nevím. Jak jsem zmínil, děj je těžko pochopitelný, ale zpočátku má i spád, což se o druhé polovině filmu říci nedá. Má pochvala však patři trikařům, pár věcí se jim povedlo, ale bylo toho příliš málo. Nevím proč mne napadl příměr k filmu Tetsuo, kde se člověk měnil ve stroj. Tady se mění snad ve strom nebo co. ()

ZeldaZ

všechny recenze uživatele

Nedokážu hodnotit. Na základě recenzi, jsem čekal že mě to přimrazí...ale nic se nekonalo. Zřejmě je to od doby co jsem na internetu viděl krátké videozáběry násilí a smrtí, které byly reálné. Dnes už ať je to horor jaký chce (ač remeslně skvěle odvedený jako Flower of flesh and blood) je to pro mě jen film. ()

Reklama

Reklama