Reklama

Reklama

Husí kůže 2: Ukradený Halloween

  • USA Goosebumps 2 (pracovní název) (více)
Trailer 1

V pokračování úspěšné strašidelné komedie Husí kůže, oživí parta teenagerů příšery uvězněné v knihách. Strašidelná monstra, v čele s loutkou Slappym, jsou rozhodnuté ovládnout svět. Tuto pohromu mohou odvrátit jen Sam, Sonny a jeho sestra Sarah. Čas však hraje proti nim… (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (85)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl Husí kůže byla skvělá rodinná zábava, dvojka je zaměřena již na vyloženě dětské publikum, čemuž odpovídá především zápletka, která je sice možná svižná a v rámci možností i nenudící, nicméně zároveň působí opravdu hodně naivně a prosťounce, což se ovšem týká i humoru, který osloví též jen to nejmladší publikum. Co se týče efektů, ty působí oproti předchozímu dílu mnohem laciněji, jsou zastoupeny v daleko menším množství a navíc už zde ani zdaleka nemají takové výrazné postavení. Atmosféra pak postrádá ten správný fantasy odér a prakticky vůbec to nedisponujete žádnými zajímavějšími, či nápaditějšími scénami, monstry, nebo postavami. Na druhou stranu, když už zmiňuji ty postavy, je ale nutné podotknout, že právě jak postavy, tak jejich herečtí představitelé, tedy až na opět krutě otravného a přehrávajícího Jack Blacka, patří rozhodně k tomu lepšímu v tomto pokračování, kdy především ústřední rodinka působí vážně sympaticky a zábavně. Celkově jde každopádně ale o mnohem horší pokračování, kde rozhodně neplatí to klasické větší a efektnější, spíš tedy naopak, jedná se o mnohem poklidnější a levnější druhý díl, který končí jasnou výzvou k natočení třetího pokračování, na které se ovšem po této zkušenosti nebudu již ani trochu těšit. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

První díl jsem brutálně nadhodnotil a čekal jsem, že u dvojky se budu držet při zemi. Ale mě Husí kůže prostě baví. Dá se vytknout mnoho - prakticky nulová návaznost, nové postavy, dětinské příšery a celkové dětské ladění. A Jack Black je tu opravdu jen chviličku. Ale plusy převažují - sympatické postavy od dětí přes mámu až po šíleného číňana, spád, spousta fantazie se kterou jsou vytvořeny halloweenská monstra a nálož efektů. Humor - když se Stine podívá na balonek vznášející se u kanálu a řekne "já věděl že jsem na to přišel první" šel jsem do kolen. Nebo oživlé loutky Rya a Kena ze Street Fightera :) Navíc mě to celé připomíná takovou zábavnou, nekrvavou a neděsivou variaci na spoustu 80s klasik. Jednička byla hororovější, tohle je jen taková blbinka pro děcka, ale jako taková funguje dokonale. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ožívání halloweenských figurek a atrakcí tematicky drží celkem pohromadě, ústřední pubertální trojice zase neotravuje a sem tam i slušně zavtipkuje – na dětské (trikové) strašidelné dobrodružství. (Samo)píšící se zápletka však postupem času ztrácí dech a rozhodně ji nenakopne návrat Jacka Blacka na pár scének, když se samolibě přiřítí zachránit situaci. Od minula se laťka snížila jen minimálně. 5/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První Husí kůže byla taková nenáročná jednohubka od Sony. Což je už takový trademark rodinných filmů, jež nádherně vypadají a mají povedené triky. A přesně ve stejných šlépějích jde i adaptace Ukradeného Halloweenu, na kterou následně může navázat mnoho dalších. A ani o toho Jacka Blacka nepřijdeme.. Trojku si rád dám. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Som spokojný. Z viacerých dôvodov. No najmä z dvoch. V prvom rade som rád, že som sa k filmu dostal ešte tento rok a nie v januári (alebo ako sa tu píše teraz až v marci) a okrem toho ma teší, že som si ho aj celkom príjemne užil. Postavy sú okey, Slappy je vtipný a pritom aj celkom efektívny padouch a okrem toho som miestami vôbec nevedel kam bude film smerovať. Možno síce pri konci vieme, že budeme mať ten klasický happy-end, no celkovo to funguje uspokojivo. Vizuálne je podľa mňa film celkom okey. Niektoré efekty sú super, iné sú zase trošku divné, no myslím si, že vyzerá to reálne o niečo lepšie ako prvý film. Moc si už prvý film síce nepamätám, no mám pocit, že je tu niekoľko kreatívnejších momentiek a bavilo ma to. Teda až na pár vecí. Občas som mal pocit, že Madison Iseman bola trošku plytká a málo zaujímavá. Viac-menej jej postava nemá tomu moc čo pridať. Je super, že sa tu objavil aj Jack Black, no jeho postava je tu podľa mňa absolútne nevyužitá. A mrzí ma to z toho titulu, že v prvom filme bol super a chcel som ho v role R.L. Stina vidieť znovu. A tu dokopy ani reálne nakoniec nemusel byť. Popravde, načo tu vlastne bol? Niektoré scénky sú trošku divné a mizerné. Najmä s tyranmi, ktorých tu musíme mať. A okrem toho si myslím, že sme sa do poriadnej akcie mohli dostať trošku skôr a v úvode je film trošku monotónny a jemne nudný. Ale keď sa začne dvíhať, tak je to super a užíval som si to. Napriek tomu rodinnému tónu si myslím, že film stojí za pozornosť. Ak sa vám páčil prvý film, možno si užijete aj tento. Za seba hovorím, že ja áno. Hodnotenie: B- ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • R.L. Stine, tvůrce knižní předlohy, se ve filmu objeví v jedné scéně jako ředitel Harrison. (Gogo333)
  • Film měl mít původně název „Goosebumps: HorrorLand“. Následně byl přejmenován na „Slappy's Revenge“. Nakonec byl přejmenován ještě jednou na Goosebumps: Haunted Halloween. (ČSFD)

Reklama

Reklama