Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární film z roku 1992 zobrazující koncertní turné po Evropě, které společně podniklo několik amerických rockové kapel na konci roku 1991. Film se soustředí hlavně na skupiny Sonic Youth a Nirvanu, ale kromě nich se objeví i Dinosaur Jr., Babes in Toyland, Gumball a The Ramones. Ve filmu se setkáme také s osobnostmi jako Mark Arm, Dan Peters a Matt Lukin z Mudhoney či například také s Courtney Love. (phata)

(více)

Recenze (7)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Fandové křišťálově čistého zvuku při tomto koncertním turné ostrouhali, protože kapely vsadily na předávání energie fanouškům formou teroristicky syrového soundu, což u mne funguje naprosto bez problémů. Poněkud slabší je to s povídám mezi hudebními čísly, ale i to se dá přežít bez vážnější újmy na zdraví. Pokud pod stromečkem konečně najdu stroj času, tak se 30. ledna 1969 přesunu na střechu nahrávacího studia Apple na poslední koncert Beatles, 20. 9. 1976 budu zase v Londýne na punkovém festivalu ve 100 Clubu, 12. 7. 1986 navštívím Queen ve Wembley, 4. 7. 1987 nemohu chybět na koncertě U2 v Paříži a v roce 1990 určitě natáhnu plachty směr USA, kde budu vymetat rockové kluby po stopách Nirvany, Pixies či Sonic Youth. Tak se Ježíšku, Santo, Děde Mrázi, Joulupukki, Jultomtene či Père Noëli snažte udělat mi radost. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Zfetovaní Sonic Youth, Nirvana a pár dalších vyjetých známých jelo roku 1991 na turné a pořídili si tohle home video. Jen pro fanoušky, pokud to má člověka alespoň trochu bavit, musí znát ty kapely a mít rád jejich hudbu. ()

phata 

všechny recenze uživatele

Sháněl jsem si tento film v podstatě jen kvůli Sonic Youth, ale mám rád Nirvanu i Dinosaury, pokud jdou tyhle skupiny mimo vás, otočte list a na tohle dílo zapomeňte. Na začátku něco blábolí Thurston ze SY zatímco zbytek bandy spolu s Nirvanou tancují a skotačí na nějakých kolejích. Pak se octneme na koncertu kde SY výborně hrají Schizophrenii. A po zbytek filmu už se film skládá ze záznamů z koncertů prokládaných záběry ze zákulisí. Highlights: Teen Age Riot ()

87pawlos 

všechny recenze uživatele

Výborný, absolutní povinnost pro fanoušky Nirvany, Sonic Youth a samozřejmě ne jen jich, ovšem ti jsou v tomto "dokumentu" nejčastěji. Skvěle sestříhané tour z Německa a to ne jen živá vystoupení, ale i to, jak hudebníci tráví svůj volný čas v zákulisí a vůbec mimo pódium. ()

Themyth 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny film je síce natočený amatérskym spôsobom, ale to je nakoniec jeho hlavná hodnota. Divák sa tak ocitá ako keby priamo medzi členmi legendárnych kapiel ako Sonic Youth a Nirvana. ()

Reklama

Reklama