Reklama

Reklama

Všechno úplně všechno

  • USA Everything, Everything (více)
Trailer 3

Madeline je sedmnáct a hodně čte. Nic jiného totiž dělat nemůže. Její imunita nedokáže bojovat s venkovním světem, a proto je stále zavřená doma ve svém sterilním pokoji. Společnost jí dělá jen matka a ošetřovatelka. Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se do sousedního domu nastěhuje nová rodina a s ní i kluk Olly. Jelikož se nemůže se záhadným sousedem setkat, začnou si psát emaily. Madeline si tak během krátkého času uvědomí, že její život není skutečný, a proto nabere odvahu všechno risknout... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (109)

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, který poskytne nejednu věc k zamyšlení. Místy je možná až moc sluníčkový a sem tam se najdou i věci, co vám nezapadají dohromady a postrádají logiku. Proč se tím ale trápit. Hlavní pár je hrozně sympatický a Amandla nabízí jeden z nejhezčích úsměvů momentálních teenagerovských filmů. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nápad jako takový nebyl úplně špatný, ztvárnění však poměrně pokulhávalo. První půlka ještě ušla, ale u druhé jsem nestačila kroutit hlavou. Ten konec (fakt jsem to nečekala, takže mě to upřímně překvapilo, což tomu dodává plusový bod) ty blbosti v druhé půlce letmo vyžehlil. Hlavní herecké duo bylo docela sympatické, ale možná, že už jsem na tyhle filmy moc stará, za srdce mě to nechytlo. 3* ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0LyEE7eR0nM ■ Docela jsem přemýšel, o čem tenhle film vlastně je a myslím, že to mám. Představte si, že jste žena-režisérka tmavé pleti (což uvádím, protože černošské projevování emocí je maličko odlišné) a dostanete do rukou teenagerskou, relativně mělkou romanci. Jako žena, abyste film zaplnila, budete vyprávět z pozice ženy, prostřednictvím ženských emocí, fantazií a aby to bylo koukatelné i pro muže, angažujete talentovanou krásnou osmnáctiletou mulatku, kterou většinu času necháte na plátně. Otázkou je, co se podařilo více. Vyprávění skrz pocity ženy nevypálilo zle, ale pokud ho chtěla režisérka postavit jako stěžejní, neměla hlavní hrdinku nechat snímat tak, že je většinu času sexi (přestože tak, že je přístupnost od dvanácti). Netvrdím, že to je zlé, jen se ptám, kdo je cílovou skupinou. Pro teenagery je to moc inteligentní a možná až moc sexi, pro dospělé by měl víc úspěch film s dospělejšími herci. Na druhou stranu to má jasný tah na bránu, pro dospělé to je srozumitelné a jak jsem indicioval, pro muže koukatelné. Netuším, nakolik bude Everything, Everything úspěšné a nakolik si na to vzpomenu za pár let, ale 3* by byly málo. ■ Po druhém vidění: Napoprvé jsem na to vzal své devítileté dcery (říkal si, že když je přístupnost od 12. ok) a trochu mě rozptylovala jednak občasná pomoc při čtení titulků a jednak fakt, že jsem čekal, něco trochu méně dospělého. Napodruhé se opravuji, že to, co se kreativních nápadů a režisérské práce týče, ladí lépe, než se mi napoprvé zdálo. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vem si roušku, můj koloušku, bacil kolem lítá! Lásku dusí igelitem, moje máti lítá. Pan Münchhausen nechápe, jak divizna se diví - mutr sama prozřela, za sebe se stydí? " Aneb když si baciloplachá dívenka s tělíčkem v rozpuku a duší dušenou pod igelitem chce normálně zašustit s mládencem, nebo aspoň dostat nějakou tu romantickou pusu na pusu, musí si pořádně dupnout. Na bacily i na svou drahou, echt pečující matinku. Docela fajn se na tu pohádku i na tu kočičku koukalo, bohuže mutr a její náhlé prozření (a to bez jakékoli psychiatrické pomoci) celou tu igelitovou love story o naději beznadějně zazdilo. Zhruba tak důvěryhodné jako např. anorektička, která, taktéž odbornou psychologickou pomocí nepolíbená, na sebe jednoho krásného rána jukne do zrcadla a řekne si: "Ale fujky fuj! To jsem ale hnusně vychrtlá, měla bych začít pořádně jíst!" Nicméně, lásce zdar, bacilům všeho druhu i covidu zmar! (Jakož i našim politikům, kteří už druhým rokem láskyplně dusí celý národ pod igelitem.) ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Film velmi hezký, vizuálně uhrančivý, vizuální stránku perfektně doplňuje hudební soundtrack. Nicka Robinsona jsem si viditelněji všimla až v Já, Simon. Amandlu jsem znala dřív jako zpěvačku s milimetrovým sestřihem, takže jsem ji nejprve nepoznala. Storyline kopíruje příběh podle skutečné události, který byl mrazivě ztvárněn v The Act, kde to... "SPOILER ALERT" pro matku nedopadlo dobře. Tady ve vás konec zanechá velmi příjemnou příchuť, že všechno se může v dobré obrátit. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Hodinky, které Olly (Nick Robinson) nosí, jsou Casio F-91w a nyní je vlastní fanoušek z New Yorku. (TaNya_)
  • Ve filmu je několik rozdílů oproti knižní předloze. Ve filmu má Olly (Nick Robinson) oči hnědé, ale v knížce jsou důrazně popisovány oči modré jako oceán. Dále je v knížce uvedeno, že hlavní dvojice si posílá e-maily, kdežto ve filmu využívají textové zprávy. (TaNya_)
  • Ve filmu je scéna, v níž astronaut sedí na barové stoličce při večeři. Má připomínat známou malbu „Nighthawks“ od Edwarda Hoopera z roku 1942. (TaNya_)

Reklama

Reklama