Reklama

Reklama

Kurt & Courtney

  • Velká Británie Kurt & Courtney
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Tragická smrt sedmadvacetiletého leadera, zpěváka, textaře a kytaristy skupiny Nirvana Kurta Cobaina v roce 1994 byla úředně označena za sebevraždu. Dokumentarista Nick Broomfield ale ve svém filmu Kurt & Courtney naznačuje i jiné eventuality a pátrá po okolnostech zpěvákovy podle něj ne úplně jasně vysvětlené smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Adush93 

všechny recenze uživatele

Neustálé hádání, jestli šlo o vraždu nebo sebevraždu. Stejně bez výsledku, bez odpovědi. Bývalá (první) Kurtova láska ukazuje obrazy, které Kurt nakreslil a s nezájmem mluví o tom, že píseň About a girl je o ní. Jediné sympatické rozhovory byly s Kurtovou tetou. Účel dokumentu? Zjevně ještě víc pošpinit Courtney Love. Jiný význam v tom nevidím. Obyčejní lidé natáčí dokument o neobyčejném člověku, kterému vlastně absolutně nerozumí a myslí si, že vše musí být vysvětleno racionálně. S takovým přístupem to ani nemohlo dopadnout jinak. ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Sic se těch 95 minut ztratí jako nic, jelikož je to relativně poutavě vytvořený, neobjektivita a snaha co nejvíc očernit Courney je jediný, co je výsledkem tohodle dokumentu (nesnažím se ji ospravedlnit). Toho (prej)novináře bych nekomprisně vyhodila hned, jak bych Kurta & Courtney dostala do ruky. ()

Reklama

Mimomisu odpad!

všechny recenze uživatele

Musel jsem shlednout mnohaletym zpozdenim, po dokoukani noveho dokumentu Montage of Heck, kde se nekolik lidi na tenhle "film" odkazovalo a chtel jsem si udelat obrazek...Takovy hyenismus a amaterinu a snahu vyzdimat penize jsem uz dlouho nevidel. Technicky mizerne, zarazeni vsech scen, kdy byli "filmari" utlacovani, aby clovek nabyl dojmu, ze se neco velkeho taji a od zacatku ta strasna nenavist ke Courtney z toho primo tece. Tohle se radi na uroven konspiracnich teorii o 9/11, ktery dava dohromady v moviemakeru upocenej nerd ve sklepe svejch rodicu. FUJ. Uz dlouho me neco takhle nenasralo a vsichni radoby emo fanousci Nirvany, ktery se na tenhle "dokument" odvolavaj" by si meli prehodnotit spoustu veci v zivote ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

priemerný dokument...ale človek sa čo to dozvie o oboch legendách.... vidíme rozhovor s Kurtovou tetou, ktorá mu venovala prvú gitaru...vidíme rozhovor s otcom Courtney, ktorý ju obviňuje z vraždy Kurta...vidíme chlapíka, ktorého si Courtney údajne kúpila aby zabil Kurta.... vidíme feťáckeho Kurtovho kamoša, ktorý popiera, že by bol Kurt zavraždený... vidíme rozhovor s bývalou priateľkou Kurta, u ktorej v byte vidíme aj Kurtove zaujímavé výtvarné práce.... vidíme investigatívneho detektíva, ktorý je posadnutý dokázať Kurtovu vraždu... vidíme miesta, kde Kurt vyrastal, most, pod ktorým si pichal, klub, v ktorom účinkoval... týpka, bývalého priateľa Courtney, ktorý ju opisuje ako šialenú dominu... a nakoniec samotnú Courtney, ktorá sa odmieta s tvorcom tohto dokumentu baviť........ pre Nirvanistov povinnosť, ale inak priemer.... určite to nie je Kurtov životopis.... a v dokumente výrazne absentujú Kurtove skladby ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Jesus God, tak tohle není zrovna zářnej příklad investigativní žurnalistiky a má to k ní asi tak daleko jako Jeníček s Mařenkou k sériovejm zabijákům. Ten otec Courtney je fakt blbeček, co na sebe chce strhnout pozornost a Courtney měla zabít jeho, asi to s ní něměl jednoduchý, ale je vidět, že jablko asi nepadá daleko od stromu. Většina těch lidí vypadá nafetovaně a nikdo neví, jestli je fakt znali. Jedinej, kdo měl nějakou výpovědní hodnotu, byla teta (akorát na konci si mohla odpustit tu efektní písničku "chybíš mi, Kurte....") a soukromý očko, kterej měl pár dobrejch postřehů. Jo a taky Tracey. A fakt jsem se u toho i nasmála - "Vím, kdo ho sejmul!" a bez reakce, nebo "naneštěstí došla baterie" nebo ten tyjátr, kdy se připravovali na Courtney, jak se jí budou bránit, až na ně půjde,divadlo u bývalýho rockerskýho přítele Courtney, a v neposlední řadě ta telecí hlava, no fakt sranda. Od odpadu to zachraňuje jen třetí čtvrtina, kdy na toho otce trochu přitlačej a ukazujou i trochu druhou stranu věci, aby se neřeklo. Taky pár pěknejch pohledů do Kurtova dětství a pár jeho výtvarnejch děl věnovaných Tracey. A fakt, že jsem na tuhle bulvární paparazziovskou žumpu stejně koukala, a za starý pořekadlo, že "na každým šprochu, pravdy trochu". Možná to byla vražda, možná ne, vyloučit se nedá nic (i když já mám jasno), hodí se to vidět, aby člověk věděl jaký šprochy se vynořily, taky beru, že se v podmínkách, když se všichni bojí mluvit, dělá seriózní dokument dost těžko, ale to už bych zase polemizovala nad tím, jestli si to vycucali z prstu nebo ne, což je právě to, co tenhle dokument osvětlit neumí. A taky za roztomilou fotku malýho Kurta. A nejlepší byla Courtney. Na otázku proč někomu vyhrožuje, odpověděla: " Protože je to moje právo, víte, vyhrožovat není nic nezákonnýho, vyrůstala jsem mezi hipíkama a nikdo mi neřek, že je to špatný, tak jsem se divila, když mě za to peskovali. " Ta ženská je fakt střelkyně! ()

Zajímavosti (1)

  • Jelikož ve filmu nemohla být použita hudba Kurta Cobaina, zní v něm místo Nirvany písně z alba Pentastar: In Style of Demons od Earth - kapely Cobainova přítele Dylana Carlsona, který v dokumentu také vystupuje. Ten se však později vůči filmu vymezil a svého vystoupení v něm litoval. (Trauma)

Reklama

Reklama