Reklama

Reklama

V Polsku vznikal během 80. let cyklus moderních pohádek o napínavých cestách mírně potrhlého pana profesora (v Polsku se jmenuje Kleks, na Slovensku Machula, v Čechách je znám jako pan Kaňka) a jeho věčném zápolení se značně groteskním padouchem. Ten nyní vynalezl přístroj, který na libovolnou vzdálenost dokáže přenášet neživé i živé věci - a pan profesor se proto musí vypravit na vzdálenou planetu, aby zachránil unesené děvčátko. Dobrodružně laděné vyprávění se vyznačuje žánrovou pestrostí: vedle pohádkových rysů zde vystupují prvky sci-fi, muzikálu i parodie toho všeho. Slovensko vstoupilo do natáčení tohoto cyklu až při posledních dvou částech, které CS Film nyní nachystal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

corpsy 

všechny recenze uživatele

A ja som si myslel, že abnormálne bizarnosti pre malých a mladistvých sa začali točiť až s príchodom nového milénia. Veľmi som sa mýlil. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Uvedomte si, že ide o poľskú socialistickú rozprávku, ktorá ale absolútne porušovala kánon socialistického filmu. Ak už v ničom inom, tak v tom je jej prínos. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Fascinující dvojdnílná záležitost (Pan Kaňka ve vesmíru I - Únos Anežky + Pan Kaňka ve vesmíru II - Mise Voltana) plná písniček, neuvěřitelných kostýmů, příšer, setů, laserů, počítačů a počítačových her (rok 1987 přinesl pěkných pár československých filmů s počítači). Viděno polsky s anglickými titulky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je použit polský počítač Mazovia 1016 z roku 1988. Jedná se o klon počítače IBM PC/XT. (OnlySoft)

Reklama

Reklama