Reklama

Reklama

Suor Omicidi

  • Velká Británie Killer Nun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vrchní sestra v nemocnici Gertruda je závislá na morfiu, k čemuž byla dotlačena myšlenkou, že je nevyléčitelně nemocná. Pomalu ale jistě se u ní začínají objevovat známky šílenství a demence. Její psychopatické chování začíná být nebezpečné pro personál i pacienty, kteří se pohybují v její blízkosti. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 44/72☠. Chyba tejto snímky je tá že, to nemalo žiaden výraznejší dej či hmatateľný príbeh. Pri sledovaní ma nutkalo sa usmievať a nie kvôli zlému spracovaniu či nehereckým výkonom (ktoré tu neboli) ale kvôli pocitu s toho ako sa mohli cítiť fanatický kresťania keď na vlastné oči videli aké zverstvá sa v tomto, zo začiatku nie tak relatívne šokujúco vyzerajúceho, filmu dejú s mníškami. Sex, homosexualita.vražda, drogy to všetko tu predvádza, schizofréniou trpiaca, sestra Gertrúda a neštíti sa to robiť v sanatóriu pre psychicky chorých (aspoň tak som to pochopil). Miestami tu boli aj surrealistické vsuvky, s fantastickou skladbou Suor Omicidi od skladateľa menom Alessandro Alessandroni, ktoré sa sem nehodili už len s toho dôvod že neboli podľa mňa dostatočne kreatívne. Skladbu takisto použilo duo Cattet-Forzani do svojho filmu Strange Colour of Your Body's Tears. Tento opus si určite znovupoužitie zaslúžil. Je totiž až príliš dobrý aby skončil iba v takomto filme ktorý sa snaží iba šokovať veriacich... 2.5* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Suor Omicidi“ není nijak skvělým filmem, ale jsou zde momenty, které jsou zajímavé. Anita Ekberg je uvěřitelná, skvělá a krásná je pak Paola Morra. Příběh není hloupý, ale snaží se diváka zaujmout, což je trochu narušováno nepříliš jistou režisérskou prací. Některé scény jsou prostě nuda. Finále ale vůbec není zlé, a tak se dojmy z filmu pohybují okolo průměru, možná trochu za ním. ()

Reklama

dwi 

všechny recenze uživatele

Bývalý sexuální symbol Anita Ekberg zpodobnila duševně nemocnou jeptišku, která pracuje v sanatoriu pro mentálně postižené. Sužována obsesí, že trpí rakovinou, je závislá na morfiu a hranice mezi realitou a halucinacemi se nebezpečně propojují. K tomu všemu se v sanatoriu objevuje až příliš mnoho nešťastných úmrtí pacientů a Anita, jako sestra Gertruda, upadá brzo v podezření. Dnes již klasický horor potěší zejména příznivce ladných křivek (Paola Morra jako sestra Mathieu je až ďábelsky svůdná) a minimalistickým nádechem s poctivě padnoucí hudbou. Spíše než na zobrazení násilí se G. Berruti zaměřil na psychologickou analýzu hlavní hrdinky, jejíž patologické chování staví do opozice se zdánlivě puritánským prostředím křesťanského sanatoria. Puncu autenticity se dostalo filmu i v tom směru, že příběh je založen na skutečných událostech. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Možná z nostalgie, týden po úmrtí Anity Ekberg, jsem si pustil tento snímek. Jestliže někdo neví co znamená nunsploitation a vydá se hledat na wikipedii, nalezne kromě informací, jako typický příklad právě tento snímek. A přesně tak to beru i já, jako typický snímek tohoto žánru. Anita zde ztvárňuje křesťanskou jeptišku, která má velmi blízko k erotice a díky závislosti na morfiu začne mít také blízko k vraždám. Nechybí krev, napětí a nahota. Anitě bylo v době natáčení již 48 let a stále byla sexy a svůdná. Krásu mladého nahého těla tady ztvárnila Paola Morra. Filmu nechybí nic ze základních prvků nunsploitation jako náboženský útlak, potlačování sexuality, feminismus. Celý příběh graduje skvělým závěrem a že je příběh založen na pravdivém základu je asi obecně známé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psycholické drama o vyšinuté jeptišce není ani horror, ba ani mysteriozní thriller. Kontroverzi samozřejmě budilo církevní téma, odtud pak plynul i krátkodobý zákaz filmu. Na Anitu Ekbergovou se báječně kouká a navíc jeptišský hábit jí nesmírně sluší (úplně si ji představuji v nějakém fetishclubu s důtkami a bičíkem). Odhalené vnady zde však ukazuje vyvinutá Paola Morraová v roli sestry Mathie, naturalistického lesbického sexu se ale od ní diváci nedočkají (no, lesba, dle zpovědi za tím bude možná něco jiného). Film sleduje duševní rozpad sestry Gertrudy (jak příznačné jméno), v jejíž roli je Ekbergová přesvědčivá a na níž vše stojí. Slabý scénář zbytečně snižuje možnou zamýšlenou uměleckou výpověď. Z několika mála gore efektů je nejlepší devastace obličeje pomocí jehel a skalpelu. Dallesandro, nejodhalovanější herec v historii, prý, ukáže tentokrát jen malý kousek hrudi a ve své nevelké roli se herecky moc nepředvedl. Průměrný film, na nějž brzy zapomenete (na Ekbergovou možná ne). ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama