Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je neustále na útěku - živí se totiž testováním nedostatků zabezpečovacích systémů ve věznicích. Uplynulo už několik let, kdy se stal obětí zrady a musel sáhnout až na dno svých sil, aby unikl z nechvalně známé prosklené Hrobky. Po tomto úspěchu mu prestiž ještě stoupla, získal množství nových zakázek a nyní čelí nové velké výzvě. Jeden z členů jeho týmu zmizí a ocitne se v tajném technologickém zařízení s příznačným názvem Hádes. Tajemná organizace v něm vězní unesené osoby, které disponují důležitými informacemi nevyčíslitelné hodnoty. Bohatí obchodníci, tajní agenti, politici i mezinárodně hledaní zločinci - nikomu z nich se zatím nepodařilo dostat se ven. Jediná cesta pro Raye Breslina tak znovu vede směrem dovnitř... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (321)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. A dosť veľké. Vlastne sa divím, že niečo takéto išlo aj do kín, pretože je to čisté video béčko. Ale to by až tak nevadilo ako to, že celá kampaň nám sľubovala Slya a Bautistu. Escape Plan 2 síce neobsahuje takmer žiadne šokujúce prevratné scény a dostane vás len tým, že namiesto hrdinov na plagáte (kvôli ktorým to pozeráte), zistíte, že oni tam vlastne ani nehrajú. Teda hrajú, ale iba vedľajšie úlohy a hlavnú úlohu hraje nesympatický Číňan s jedným výrazom a postojom, ktorého meno si prečítajte radšej sami: 黄晓明. Čo sa týka samotného filmu, tak by to nemuselo byť zlé, keby sa hlavne úlohy vymenili trošku a poupravil sa príbeh, ale dobre, dalo sa to pozrieť aj tak, až na to, že 黄晓明 nemá vôbec takú charizmu ako Stallone a nevie skratka utiahnuť film. Trochu zaujme väzenie, ktoré je zaujímavé, ale to je tak všetko. Celý film trpí na nudnom hercovi, akciách, ktoré sú zlé natočené, pretože neviete kto kope koho, dialogy niekedy tiež stoja za figu, chybajú lepšie hlášky a hrdinom v celách pomáha scenárista, tak ako potrebuje a vždy im všetko záhadne potom vychádza. Netvrdím, že toto nebolo už v prvom filme, ale tam to nebolo také okate. Taktiež aj zaporák bol slabý, nudný a nevýrazný a koniec rýchlo odbyty a nasilu tlačí na pokračovanie. Skratka film, ktorý nepatrí do kín. Bavila ma len polka. 45% - 2* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě není reprezentativní akční snímek současných možností a vymožeností filmových tvůrců. Na rok 2018 slušná bída. Škaredě a levně nasnímané, odehrané v levném designu a nezajímavě podané. Do kina krajně nevhodné. Je sice chválihodné, že mistr Stallone chtěl po pěti letech vyhnat elektronické pavouky z vězení, z kalhot, z podpaždí, z čaje, z vězeňských misek, prostě z každého koutu své neskonalé invence a mega originálních nápadů, k nimž je dobré mít copyright, jenže Schwarzenegger už na pomoc nepřišel a tým okolo Stallona má šanci jen na chvost druhé ligy. A to ještě může být rád. V popředí je čínská akvizice jménem Xiaoming Huang, který není žádným tahounem příběhu, a pobytem i jeho kopy v supermoderním vězení dokáže uspat. A zbytek herců je k smíchu. Nápad s vězením Hádes, z něhož je únik nemožný, je podáván značně nepřehledně, nezáživně, bez emocí. Takže jsem zíral na tu píčovinu, která se režijním stylem, kamerou a veškerými technickými atributy vyloupla z jakési kabelovky, jinde bych se ji totiž neodvážil pustit. Pokud se toto fakt ocitne v kinech, beru to za jediný vtip, ačkoliv film samotný občas má tendenci hláškovat a vtipně se koulet. A dokonce příběhem občas probleskne i jakýsi náznak/pokus o invenci. A přijde i zajímavý zvrat. Ovšem vše řídí režisér nevalných kvalit. Stallone neměl Stevena C.Millera vůbec angažovat. Chudák Willis se nemůže tohoto klíštěte zbavit, tak jej akčně nacucané zřejmě poslal Sylvestrovi. Po akční stránce je to hotová mizérie, nemusí to být akčně až tak vyšperkované, ale aby film tvořily desetivteřinové bitky, to fakt ne. Podvodem na diváka je to, že pokračování láká na Stalloneho a Bautistu. Druhý jmenovaný je úplně zbytečný, ten part mohl odehrát kdokoliv. Stejný scenárista jako u jedničky, výsledek je ale zcela odlišný. Vzniklo podřadné cosi, co bylo chybou napasovat k delikátnímu prvnímu dílu. A Stallone zůstal kdesi v pozadí, s jednou slabou bitkou na závěr. A samozřejmě pootevřená vrátka pro další pokračování v samotném závěru. 4/10 ()

Reklama

Bauer odpad!

všechny recenze uživatele

První díl byl opravdu povedený. Arnold Schwarzenegger a Sylvester Stallone a ještě ke všemu ve vězení. Kdo ale stál o dvojku?!! Tohle nedavá smysl. Úplně debilní film. Dokoukal jsem ho jen z důvodu, že jsem čekal na zázrak, že snad se něco změní a bude to alespoň přijatelný film. Zázrak se nekonal a film je totální kravina. Proč v tom hrál Stallone? To je velká záhada, proč musel sklouznout do těchto céčkových až déčkových hlubin kinematografie. Ostatní herci (jestli je tak můžeme nazvat) stáli taky  zanic. Připadám si trošku, jak když jsem přišel o svojí důstojnost a hlavně v dnešní hektické době o zbytečných 90 minut svého života. Po odpadech moc často nesahám. Tady bych dal klidně dva. Pokusím se najít odvahu na třetí díl. Tohle si nezaslouží ani těch 33 procent! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní "plán útěku" lákal hlavně na první větší herecké setkání (nepočítám Expendables) legend akčního filmu Arnieho a Slye, ale dokázal pobavit i sám o sobě. Pokračování je naprostou zbytečností a prakticky vším připomíná novodobé pecky Seagala, Van Damma a spol. Film je tak naprostou katastrofou, která dělá ostudu všem zúčastněným a zařadil bych ho do škatulky zbytečných pokračování, někde mezi Univerzálního vojáka 2 a Čelisti 3. Snad to moc nevydělá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $16,668,668Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,465,827Tržby za predaj DVD v USA $2,601,678║ Už len také jednoduchšie video béčko, bez väčších ambícii, dejovo strašne útržkové, laxné. Stallone tam je len okrajovo, príde k tomu dosť ošuntelo a ten čínan v hlavnej úlohe má dobré kopy ale s tým si nevystačí na celý film. Protivník dosť chabý nevýrazný. /35%/ ()

Galerie (89)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Film bol natočený za 19 dní. (Paldiny)

Reklama

Reklama