Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1948 a televizní vysílání je v plenkách. Do televizní společnosti Empire Network na Manhattanu přichází na inzerát mladá Audrey, aby se zde ucházela o práci přepisovačky scénářů divadelních her, které televize vysílá. Panuje zde naprostý chaos, a tak není divu, že si ji spletou s herečkou a málem se objeví před kamerou. I přes toto nedorozumnění Audry práci získává, i když není jisté, zda společnost přežije další měsíc. Peněz je nedostatek a sponzoři se nehrnou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

xander 

všechny recenze uživatele

Nevzrušivý a nudný snímok, o vzniku televízie. Citiť z neho aj dosť béčkové vody, a bez Christophera Lloyda, Molly Ringwaldovej a Dylana Bakera, by nezaujal absolútne ničím. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Seriózní televizní pocta televizi aneb zpráva o zákulisí počátků televizního vysílání v USA - nic víc, nic míň. Christopher Lloyd ve vážné a ne vždy sympatické, ale o to realističtější roli je příjemným ozvláštněním kromě tématu asi ničím nevyčnívajícím snímkem. Ale to je možná trochu příkré hodnocení - scénárista rozhodně věděl, co dělá, a nevytvořil s výjimkou hlavní hrdinky hrané Christinou Hendricks (zrzka v módě čtyřicátých let;)) a možná nezdolného a pro svoji práci dýchajícího režiséra ztvárněného Michaelem B. Silverem byť jen jedinou zcela jednoznačnou postavu. Sice se tu nedočkáme žádných bombastických událostí z historie - film je skutečně jenom výsečí ze života jedné mladičké a průkopnické televizní stanice (černoši na obrazovce, a ještě k tomu oslovující diváky, no fuj, takový zločin proti Bohu a přírodě...;)) - ale má svoje kouzlo. Mohl ale taky být o nějakou tu třídu lepší, takže i když času stráveného jeho kulisovitým polosledováním nemám proč litovat, dávám 60%. ()

Reklama

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Milý, příjemně a nevzrušivě plynoucí TV film bez větších uměleckých ambicí. Možná natočený čistě jen z lásky k televizními médiu. Tvůrci se zjevně inspirovali Allenovými Zlatými časy rádia, jejichž kvalit sice nedosahuje, ale i tak se mi na Zlatou dobu jako kulisu k práci vcelku příjemně koukalo a neměla jsem potřebu televizi přepnout ani vypnout. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemný a oddychový kousek o období, které mám ve filmu a všem kolem něj tolik ráda. Obyčejný příběh několika nadšenců, jejichž životy se řízením osudu propojí s existencí televizní společností Empire Network. Film přináší pohled do zákulisí začátků televizního vysílání, které je spojeno s bojem o přežití, ve kterém je každodenním chlebem řešení licence, hledání sponzorů, problémy s tehdejší cenzurou a předsudky. Moc hezky byla vykreslena tvorba reklamních, ale i jiných živých vstupů, se kterými to ne vždy šlo hladce. Ač bez nějakého silnějšího příběhu (působilo to na mě spíš jako výsek událostí z nějakého období), mě film docela bavil. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama