Reklama

Reklama

The Slayer

  • angličtina Nightmare Island (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva manželské páry se rozhodnou strávit společnou dovolenou na odlehlém ostrově. Kay je nadaná malířka, kterou už od dětství pronásledují děsivé noční můry, které jsou však zároveň inspirací pro její tvorbu. Hned po příletu na ostrov cítí, že toto místo odněkud zná a některé části ostrova se podobají jejím kresbám. Noční můry ani zde nepřestávají, ale ostatní ji neberou příliš vážně. Jedné noci však zmizí Kayin manžel David, kterého předtím viděla ve snu umřít. A další znepokojivé události na sebe nenechají dlouho čekat... (Šakalík)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně slušnej oldschoolovej slasher, kde se hraje hodně na atmosféru, která je opravdu silně zneklidňující. Mrazivý, syrový příběh čtveřice trávící dovolenou na opuštěném ostrově. Temné a děsivé sny jedné z postav, následné vraždění, dobře provdené surové vraždy, "wtf" konec! Každopádně je to i přes krátkou stopáž trochu utahané a chvílemi se zdá, že tvůrci mezi jednotlivými vraždami jaksi nevěděli co s dějem. I tak ale hodně dobré a kvalitní, další z kvalitních snímků, které nesmyslně končili na "videonasties listu" v UK apod. ... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Wow, teraz sa mi ťažko hľadajú slová. Tento horor by som popísal takto: ATMOSFERICKÁ DOKONALOSŤ. Nie je veľa starých hororov, pri ktorých cítim to príjemné mrazenie, ale tu sa to splnilo. Úžasný film - prekrásne prostredie ostrova, chata, noc, búrka a blesky, vraždy, mŕtvoly, kostlivec... a k tomu všetkému parádna hudba. Tých mordov síce nie je veľa, ale keď už k nejakému dôjde, tak je to brutálne a veľmi presvedčivé. Nechýba krv, nechýba gore, a čo je najhlavnejšie, nechýba strach. Toto treba vidieť, nie je o čom. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som film nevnímal,lebo som mal pustenú Fretku a tá mi z veľkou radosťou hrýzla prsty na rukách.Aj tak začiatok bol len oťukávací,tak som o nič dôležité neprišiel.Opustený ostrov a na ňom len pár jedincov,ktorý budú bojovať o holí život. Ano film má silu v misteriozne,lebo vrah sa ukáže keď nastane ten správny čas.Silu má aj v atmosfére opusteného ostrova,ktorý je bičovaný neutíchajúcou búrkou.Vrážd bolo malo ale zas boli prepracované.Tak toto ma vie vzrušiť a hádam by som bol aj nadšený,keby som už nevidel Antropophagusa či vraha Rosemary a je jasné,že si z nich berie to najlepšie u Antropophagusa je to mrazivá Atmosféra a z Vraha Rosemary sú to efektné vraždy.Ale pre mňa je to len imitácia niečoho čo tu už raz niekto znázornil.Potešila hlavne posledná 20 minútovka v ktorej nebolo núdza o napätie ale film ako celok dosť často nudil. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Od The Slayer určitě nelze očekávat klasický slasher, přestože se do této větve zařezává. Ve skutečnosti se mnohem víc spoléhá na atmosféru a postavy, než na způsoby vražd a konečné číslo bodycountu. Pokud ale patříte mezi milovníky bezútěšné atmosféry, ve které malá skupinka zjišťuje, že mají pořádný problém, určitě si přijdete na své. Já osobně preferuji přímočařejší přístup, kde se víc koná než kecá, ale je to bez problémů stravitelné. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Trochu příliš schématické a velmi podobné dalším filmům tohoto žánru v 80. letech. Neni to zaměřeno pouze na vraždění, ale jinak se tu toho moc neděje, takže mezi několika vypjatějšími scénami jsou dlouhé chvíle nudy. Pro toho, kdo má tento žánr rád je to jistě milé zpestření, velkou měrou také díky zajímavému závěru. Já však přece jen dávám přednost trochu jinačím hororům. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Georgii na místech Tybee Island a Savannah. (noelcoward73)
  • Film byl ve Velké Británii zakázán na začátku 80. let kvůli extrémně násilnému filmu. (ARI50)

Reklama

Reklama