Reklama

Reklama

Hříšnice

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Krimi
USA, (2017–2021), 24 h 5 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Derek Simonds

Předloha:

Petra Hammesfahr (kniha)

Hrají:

Jessica Biel, Christopher Abbott, Bill Pullman, Patti D'Arbanville, Teri Wyble, Robert Funaro, C.J. Hunt, Jacob Berger, Adrienne Lovette, Abby Miller (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Cora Tannettiová (Jessica Bielová) je obyčejná dvaceti sedmi letá žena, která je šťastně vdaná za Masona Tannettiho (Christopher Abbott) a má s ním malého syna. Krom toho, že je Cora spořádanou matkou, je také spolehlivou pracovnicí v podniku svého tchána. Jednoho dne si celá rodina vyjede na výlet k jezeru, kde chtějí strávit slunné odpoledne. Když však Cora začne pozorovat dva mladé páry na pláži, zničehonic popadne nůž, kterým synovi krájela ovoce, přistoupí k nic netušícímu mládenci Frankiemu a začne jej bodat po celém těle. Frankie na místě umírá a Cora je ihned dopravena do vazby. Případ by mohl být vyřešen rychle – bylo mnoho očitých svědků, a i samotná Cora se k činu přiznává, i když sama netuší, proč onu věc spáchala. Vyšetřování se ujímá starší detektiv Harry Ambrose (Bill Pullman), který se nenechá odbýt jednoduchostí současné verze vraždy, a hodlá přijít na to, proč k ní skutečně došlo... První osmidílná řada seriálu Hříšná duše vznikla podle knihy německé spisovatelky Petry Hammesfahrové, jež byla vydána poprvé v roce 1999. Seriál byl dvakrát nominován na Zlatý glóbus za nejlepší minisérii nebo TV film, a také za nejlepší herečku v minisérii nebo TV filmu Jessicu Bielovou. Ta vedoucí úlohu v seriálu ztvárnila vůbec poprvé a diváci ji můžou znát ze snímků jako Iluzionista (2006), Hitchcock (2012) nebo z klasických hollywoodských trháků jako Blade: Trinity (2004), Next (2007) nebo Total Recall (2012). Bill Pullman, představitel detektiva Ambrose, má za sebou bohatou hereckou kariéru, z níž je možné zmínit např. komedii Spaceballs (1987), Lost Highway (1997) Davida Lynche či film Den nezávislosti (1996). (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (122)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návod ako sa z kvalitne rozbehnutého tajomného thrilleru stane príbeh o pár smažkách a sexuálnych deviantoch. Menej atmosferické ako tohtoročný počin s Amy Adams "Sharp Objects", ale o čosi zaujímavejšie. Super seriál to ale nie je, s pribúdajúcimi dielmi stráca na pútavosti. Záverečný wow efekt sa u mňa nekonal. To snové prevedenie celkovo šlo na úkor nejakých prekvapení. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný kriminální seriál s neskutečným Billem Pullmanem, jako detektivem Harrym Ambrosem, který patří mezi špičkové detektivy a nic nenechá jen tak. Seriál je skvělé zpracovaný, postavy jsou povedené a jednotlivé příběhy, jelikož má kazda série vlastní, povedené. Druhá a třetí řada jsou dobré, to nejlepší ale nabízí řada první a hlavně poslední, která je jednoznačně nejlepší a to hlavně kvůli příběhu, prostředí a perfektně napsanou postavou detektiva, už na odpočinku, Harryho Ambrose, který prostě musí jakýkoli případ vyřešit. Celé to završuje vynikající herecký výkon Billa Pullmana, který si mě naprosto získal. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí čtyř výživných sérií si troufám tvrdit, že tohle je seriál, který si opravdu zaslouží označení mysteriózní drama. Neskutečně hutná atmosféra by se tady dala krájet. Nejdříve bylo ovšem potřeba vymyslet dobrý koncept, což se dozajista povedlo. Každá řada má svůj vlastní příběh, všechny však vzájemně propojuje postava zarputilého detektiva Harryho Ambrose v nezaměnitelném podání Billa Pullmana... Pevně věřím, že se s ním budu moci setkávat i nadále, jelikož případy, které rozkrývá jsou plné tajemna, napětí a mrazivého chvění. To si prostě nechám líbit! A vsadím se, že nejsem sama. (90%) ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Jesicca Biel je manželka a matka malého chlapce, které změní celý dosud bezúhoný život jediný den na pláži. Během chvíle je obviněna z vraždy, ke které se také přizná, nemá ale nejmenší tušení, proč udělala to co udělala. Detektiv (Bill Pullman), který je pověřen vyšetřováním případu by sice mohl vše rychle uzavřít, má doznání, má očité svědky, má mrtvolu, co ale nemá je motiv a ten mu nedá spát. Ačkoli to ze začátku vypadá, že příběh jede podle jasné šablony..fanaticky náboženská rodina, drogy, možná nějaké to zneužití, v druhé polovině zjistíte, že vše je jinak, že se sice Jess její život už jednou pod rukama zhroutil, ne ale z důvodů, jak je to ze začátku naznačováno. ()

misbos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.řada: Když masochista vyšetřuje - aneb - však Vy si vzpomenete. Je to krutej nadprůměr, Jessica Biel a Bill Pullman svítěj jak žárovky, ale přeci jen to občas drhne. 2. řada: Některé čaje nejsou léčivé - aneb - kterak náhradní matka pravou katharsis našla. Cywe Carrie Coon!!! Kdo by to byl řekl, že si to ta divná rohatá z Avengers takhle podá, je bezchybná. A celkově je to podle mě o nějaký kousky lepší než první řada, už jen tou myšlenkou, že katarze se na oko dá hrát jen chvilku, a pak se z toho divadýlka stává maškaráda (nebo porno nebo bezduchá řezničina) - rituál nutně degeneruje, čtěte mi toho Calassa, krucinál! - fungující osvobození může přijít jen ze života, a je potřeba ho poznat a chytit (ten rozhovor mezi matkou a synem v restauraci). Jeviště pro "jakoby" je nutný spálit, pak se na ten "kámen" dá šáhnout doopravdy. Klasa a tím pádem plná nálož. ()

Galerie (367)

Zajímavosti (2)

  • Jessice Biel bylo při natáčení 35 let, přestože hrála postavu Cory Tanetti, které je v seriálu 27 let. Navrch hraje Coru i ve flashbacích, ve kterých jí je 23 let. (hansel97)

Reklama

Reklama